Veneen säilytyslokeroihin piilotetut olivat jemeniläisiä.

Saimaan kanavalla kiinnijääneet ihmissalakuljettajat ovat olleet Suomessa aiemminkin samalla asialla. Heidän epäillään tuoneen ihmisiä ainakin neljällä eri matkalla. 06.06. he jäivät kiinni 17 henkilön tuomisesta Suomeen. Salakuljetetut ovat hakeneet turvapaikkaa, ja ovat nyt vastaanottokeskuksissa.

Kesäkuun alussa Saimaan kanavalla jäi kiinni venäläinen huvivene, jonka lokeroihin oli piiloitettu 17 jemeniläistä. Kolme Venäjän kansalaista on otettu kiinni ihmissalakuljetuksesta epäiltynä. Teonkuvaan saattaa tulla vielä pahoinpitely tms., koska salakuljetettavilla ei ehkä ole ollut hengitysilmaa piiloissaan, eikä mahdollisuutta omatoimisesti päästä niistä ulos.

Huvivene on tällä hetkellä takavarikoituna, ja sitä säilytetään Lappeenrannassa.

Asiasta kirjoitti Uutisvuoksi.