Terrorismiin varaudutaan pesiksen huippu-ottelussa ja oopperajuhlilla.

Terroriteon uhka on kiristänyt pesäpallon Itä-Länsi-ottelun ja Savonlinnan oopperajuhlien turvajärjestelyjä. 30.06. -02.07. Imatralla pidettävät pesäpalloturnajaiset turvataan ajo-estein suuren maailman tapaan. Toimenpiteiden taustalla on varautuminen Tukholman  terrori-iskun tapaisiin tilanteisiin.


Uutisvuoksi haastatteli tapahtuman järjestäjiä, ja Imatran kaupungin turvallisuuspäällikköä.

Itä-Länsi-turnajaisten järjestäjä Juha Tikkanen: Kyllä terroriuhkaa on käsitelty ottelua järjestävän yhtymän kokouksissa. Poliisilta on tullut aikaisempaan poikkeavammat ja tarkemmat turvaohjeet kuin aiemmin. Muutos on tapahtunut tänä vuonna, sanoo tapahtuman johdosta vastaava .

Imatran Koskenpartaan kävelykadulla on tehty liikennejärjestelyjä jo Tukholman iskun jälkeen raskailla katukalusteilla, kertoi lehdelle kaupungin v.s turvallisuuspäällikkö Arja Kujala.

Asiasta kirjoitti Uutisvuoksi.

Savonlinnan ooperajuhlilla ryhdytään ensimmäistä kertaa juhlien historian aikana tekemään turvatarkastuksia yleisölle.

Festivaalijohtaja Jan Strandholm: Elämme reaalimaailmassa. Olemme keskustelleet turvallisuusasioista poliisin ja suojelupoliisin kanssa. Sellaista signaalia emme ole saaneet mistään, että oopperajuhliin kohdistuisi erityistä uhkaa. Siitä huolimatta olemme päättäneet turvatarkastuksista, vaikka se jonkin verran hidastaakin yleisön pääsyä Olavinlinnaan.

Yleisö pääsee oopperajuhlille vain tarkastuspisteiden kautta.  Sekä Savonlinnassa että Imatralla liikennerajoitukset toteutetaan penkeiksi ja kukkaistutuksiksi muokattavilla elementeillä, jotka sulautuvat normaaliin katuympäristöön.  Turvatoimien taustalla on Supon muuttunut käsitys Suomeen kohdistuvista uhista, ja tapahtumat muualla Euroopassa.

Asiasta kirjoitti Iltasanomat.