Juuri nyt: Ensivuoden Bråvalla-fest peruutettu seksuaalisen väkivallan takia.

Festivaalien järjestäjät ilmoittivat juuri äsken, että tapahtumaa ei järjestetä lainkaan ensi vuonna. Syynä päätökseen ovat viime- ja tämän kesän seksuaaliset ahdistelut ja raiskaustapaukset. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Eilen perjantaina (30.06.) alkaneet Bråvallan rockfestarit saivat heti ensimmäisenä iltana viime kesästä tutun käänteen. Lavan edustan tungoksessa tehtiin seksuaalista väkivaltaa teini-ikäiselle tytölle. Tyttö vietiin tapauksen johdosta sairaalaan. Expressen käyttää tapahtuneesta ilmausta ”raiskaus, våldtakt”.  Seksuaalirikos tapahtui Håkan Hellströmin esiintymisen aikana. Myös muita seksuaalisia ahdisteluja on ilmoitettu poliisille.


Poliisin Bråvallassa olevan yksikön tiedottaja Thomas Agnevik kertoo, että poliisi sai ilmoituksen raiskauksesta 23:n aikaan illalla. Vaikka teko oli tapahtunut tiiviissä yleisömassassa esiintymislavan edessä, poliisilla ei ole epäiltyjä tai kiinniotettuja. Tämäntyyppisiin rikoksiin kuuluu, että miesjoukko ympäröi uhrinsa, ja estää sivullisia puuttumasta tapahtuvaan seksuaaliseen väkivaltaan.

Uhri on jo päässyt pois sairaalasta, mutta poliisin mukaan häntä ei vielä voida kuulla ”väsymyksen ja järkytyksen takia”, kertoi Thomas Agnevik.

Asiasta kertoi Expressen. Poliisin tiedote.