Tuhkarokkoon altistuneita ehkä 140

Savonlinnan keskussairaalassa on juhannuksen aikoihin hoidettu tuhkarokkoon sairastunutta miestä. Italialaismies oli tullut päivystykseen viime viikon torstaina ilta-päivällä. Aiemmin mies oli ollut Punkaharjun leirikeskuksessa, jossa samaan aikaan asusteli 140 ihmistä.

Henkilöitä, jotka ovat olleet samaan aikaan sekä päivystyksessä että leirikeskuksessa, pyydetään tarkistamaan tuhkarokko eli MPR-rokotesuojansa. Kyseinen rokote suojaa tuhkarokon lisäksi sikotaudilta ja vihurirokolta.

Laajoja tuhkarokkoepidemioita on puhjennut euroopan alueilla, joissa on huono rokotuskattavuus. MPR-tauteja on Suomessa esiintynyt 1990-luvun jälkeen ainoastaan pieninä tautiryppäinä ja yksittäistapauksina. Tuhkarokko leviää vain hengitysilman välityksellä.

 

Asiasta uutisoi: Iltalehti