Paavo Väyrynen: Häpeätahra Suomen poliittiseen historiaan

Paavo Väyrynen on avautunut blogissaan perussuomalaisten hajoamisesta ja näkemyksistään mm. keskustan ja kokoomuksen virheestä, kun he kieltäytyivät yhteistyöstä perussuomalaisten kanssa. 

Blogissaan Väyrynen kertoo myös, että kansalaispuolue olisi valmis sinivalkoinen vaihtoehto. Väyrysen blogi kokonaan:

Oli mielestäni paha virhe, että Keskusta ja Kokoomus kieltäytyivät yhteistyöstä johtoaan vaihtaneiden perussuomalaisten kanssa ja aiheuttivat samalla puolueen hajoamisen. Tästä jää paha häpeätahra Suomen poliittiseen historiaan.

Perussuomalaiset jakautuivat kahtia tavalla, joka ei ole täysin johdonmukainen.

Puolueen vanha eduskuntaryhmä koostui kahdesta pilarista. Aikaisempi puoluejohto nojautui lähinnä maaseutua puolustaviin ja köyhän asiaa ajaviin vennamolaisen perinteen edustajiin. Uudet johtajat puolestaan tukeutuivat vahvimmin sen oikeistolaisiin ja ulkomaalaisvastaisiin jäseniin.

Moni kansanedustaja ei kuulunut kumpaankaan joukkoon. Heidän on ollut vaikea valita kahden uuden ryhmän väliltä. Hajoamisen myötä Perussuomalaisten eduskuntaryhmä etääntyi Kansalaispuolueen periaatteista ja ohjelmasta.

Kansalaispuolue kannattaa hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, mutta asenteellinen ulkomaalaisvastaisuus on meille täysin vierasta. Emme käperry sisäänpäin, vaan ajamme aktiivista Eurooppa- ja ihmiskuntapolitiikkaa. Kehityspolitiikalla pyrimme poistamaan köyhyyttä ja edistämään kestävää kehitystä kaikkialla maailmassa.

Eurooppa-politiikassa näkemyksemme ovat lähellä toisiaan. Kumpikaan ei pidä EU:sta eroamista juuri nyt ajankohtaisena kysymyksenä.  Perussuomalaisetkin ymmärtääkseni kannattavat Suomen eroamista euroalueesta heti kun se on mahdollista. Vastustamme molemmat unionin kehittämistä ylikansalliseksi liittovaltioksi.

Suurin on ero ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Jussi Halla-aho ajaa Suomen sotilaallista liittoutumista ja jopa jäsenyyttä sotilasliitto Natossa. Hänen ulkopoliittista ajatteluaan hallitsee vahva kielteinen asenne Venäjää kohtaan.

Perussuomalaisen eduskuntaryhmän sisäpoliittinen linja jää nähtäväksi. Hyvin myönteistä on muun muassa Jussi Halla-ahon tuki maakuntien todellisen itsehallinnon toteuttamiselle ja kriittisyys sote-uudistusta kohtaan. Talous- ja sosiaalipolitiikassa ryhmän linja saattaa kääntyä aikaisempaa enemmän oikealle.

Uuden vaihtoehdon/Sinisen tulevaisuuden poliittista linjaa on vaikeampi ennalta arvioida. Se saattaa olla melko lähellä Kansalaispuoluetta.

Valtapoliittisista syistä Sininen tulevaisuus saattaa kuitenkin olla taipuvainen hyväksymään sekä EU-integraation syventämisen että löysemmän maahanmuuttopolitiikan.  Tässä pidikkeenä on tosin hallituspohjan kapeus. Vain muutama ryhmän jäsen voi tarvittaessa hajottaa hallituksen, jos sen linja käy sietämättömäksi.

Poliittisena liikkeenä Sininen tulevaisuus joutuu aloittamaan alusta. Puolueen perustamiseksi on kerättävä 5000 kannattajakorttia. Kokemuksesta tiedän, että se ei ole helppoa.

Muistutan Perussuomalaisten eduskuntaryhmän jättäneitä kansanedustajia siitä, että heille on tarjolla valmis sinivalkoinen vaihtoehto. Kansalaispuolue on terveellä tavalla kansallismielinen kansanliike, jolla on jo yli 2500 kannattajajäsentä.

Kansalaispuolue puolustaa Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta. Ajamme hallittua maahanmuuttopolitiikkaa. Kehitämme tasapuolisesti koko Suomea.

Globalisaation ja ylikansallisen yhdentymisen synnyttämien vaikeuksien keskellä tarvitaan terveellä tavalla kansallismielisten voimien yhteistyötä. Suomen itsenäisyyttä ja suvereniteettia on vahvistettava. Työttömyyden ja köyhyyden nujertamiseksi tarvitaan ennakkoluuttomuutta ja rohkeutta.

Kansalaispuolue tarjoaa kodin niille perussuomalaisille, jotka hyväksyvät sen säännöt, tavoitteet ja ohjelman. Jäseneksi hyväksyttävät parlamentaarikot pääsevät suoraan puoluehallituksesta käsin vaikuttamaan puolueen linjaan ja politiikkaan.

Paavo Väyrynen

2 thoughts on “Paavo Väyrynen: Häpeätahra Suomen poliittiseen historiaan

  • 24.6.2017 at 20:16
    Permalink

    Paavo on kyllä eittämättä yksi suurimmista häpeätahroista Suomen kansalaisista ja politiikassa.

    Reply
  • 24.6.2017 at 21:23
    Permalink

    Tiedoksi Paavolle ja koko Suomelle.
    Perussuomalaiset eivät ole ulkomaalaisvastaisia.
    Eivätkä vastusta maahanmuuttoa.
    He, kuten kaikki järkevästi ajattelevat vasrustavat haitallista maahanmuuttoa ja tänne sopimattomien kulttuurien maihinnousua.
    Sekä liittovaltiokehitystä ja mätää epädemokraattista EU:ta.
    Eikä kyseistä ajattelutapaa pidä sekoittaa rasismiin, natsismiin, fasismiin eikä muuhun mitä se ei ole.
    Tämä totuus pitäisi julistaa koko maan pääuutisissa!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.