Eurooppa-neuvosto: EU:n turvallisuuden ja puolustuksen kehittäminen on merkittävä osa Eu:n kehittämisprosessia

Brysselissä 22. kesäkuuta kokoontunut Eurooppa-neuvosto sopi useista toimista Euroopan sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden parantamiseksi.

-EU on ollut aina Suomelle myös turvallisuusyhteisö. Olemme aktiivisesti ajaneet turvallisuus- ja puolustusyhteistyön syventämistä. Tänään Eurooppa-neuvosto otti konkreettisia askeleita Suomen ajamaan suuntaan, pääministeri Juha Sipilä sanoi Brysselissä.

Eurooppa-neuvosto sopi tarpeesta aloittaa pysyvä rakenteellinen yhteistyö  vauhdittamaan sotilaallisten voimavarojen kehittämistä ja kehotti jäsenmaita ripeään jatkotyöhön.  Jäsenmaiden odotetaan esittävän konkreettisia yhteistyöhankkeita  ja – aloitteita.

-Suomessa olemme yhdessä puolustushallinnon kanssa selvittäneet meille sopivia hankkeita. Suomea kiinnostaisi tehdä yhteistyötä halukkaiden EU-maiden kanssa esimerksiksi kyberpuolustuksen edistämisessä, satelliitteihin liittyvässä avaruusyhteistyössä, meriyhteyksien turvaamisessa, yhteenospivien käyttöjärjestelmien valmistelussa, tilannekuvayhteistyössä ja sotilaalliseen huoltovarmuuteen liittyvissä hankkeissa, pääministeri Sipilä kertoi.

Eurooppa-neuvosto kehotti myös jäsenmaita sopimaan nopeasti Euroopan puolustusalan teollisen kehittämisen ohjelmasta sekä määrittelemään sopivia hankkeita Euroopan puolustusrahastoa ja Euroopan puolustusalan teollisen kehittämisen ohjelmaa varten.

Eurooppa-neuvosto myös kiitti Suomea Helsinkiin perustetusta hybriidiuhkuen torjunnan osaamiskeskuksesta.

– EU:n turvallisuuden ja puolustuksen kehittäminen on merkittävä osa Euroopan kehittämisprosessia. Niin tätä kuin muitakin EU:n tulevaisuuteen liittyviä kysymyksiä mietittäessä  saavutetaan parempi lopputulos, jos ei heti sanota kaikkeen jyrkästi ”ei”, pääministeri Sipilä totesi.

Eurooppa-neuvosto tuomitsi jyrkästi terrori-iskut ja totesi niiden vahvistaneen EU:n päättäväisyyttä Euroopan sisäisen turvallisuuden parantamiseksi. Yhtenä toimena Eurooppa-neuvosto kehottaa internet-toimialaa  kehittämään uutta teknologiaa ja välineistöä, jolla parannetaan terroritekoihin yllyttävän sisällön automaattista tunnistamista ja poistamista.

Lähde: Valtioneuvosto

3 thoughts on “Eurooppa-neuvosto: EU:n turvallisuuden ja puolustuksen kehittäminen on merkittävä osa Eu:n kehittämisprosessia

 • 22.6.2017 at 20:42
  Permalink

  Turha höpistä mistään ”turvallisuudesta” kun todellisuudessa edes rajavalvontaa ei pystytä hoitamaan. EU-mafian ainut intressi on kantaväestön saaminen täydelliseen kontrolliin -pelko suunnitelmien paljastumisesta on selkeästi levinnyt eliitin piireissä ja nyt näitä erittäin tuhoisia agendoja yritetään viedä läpi valtavaa vauhtia, JA KUTEN AINA KANSALAISILTA LUPAA KYSYMÄTTÄ!

  -EU-helvetistä on päästävä irti maksoi mitä maksoi! Tämän nyt valitun tien päässä odottaa itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden täydellinen menettäminen -eli pahin kohtalo minkä kansakunta voi kohdata. SITÄKÖ TODELLA HALUTAAN?

  Reply
  • 22.6.2017 at 23:48
   Permalink

   Tosiaan täyttä roskaa muka joku yhteinen puolustus, kun samaan aikaan vaarallista, turhaa ja täysin sopeutumatonta paska sakkia otetaan tänne elostelemaan joukkoomme.

   Reply
 • 23.6.2017 at 19:27
  Permalink

  Eräässä kiistellyssä teoksessa puhutaan pitkän projektin olevan päämaalissaan, kun Euroopan maat on yhdistetty suureksi yhdeksi valtakunnaksi teräksisin sitein. Ilmeisesti keskusjohdettu liittovaltio merkitsee myös valkoisen rodun katoamista samaan aikaan tai nopean tuhoprosessin kiihtymistä. Koko maailma on silloin kommunistinen.

  Tietenkään tällaisia ei kysellä kansalaisilta. Onhan koko demokratia pelkkä huijaus ja tuhoväline. Kun eurooppalaiset on imetty kuiviin, koko maanosa voidaan vaikka räjäyttää

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.