Eduskuntaryhmien puheenjohtajat: Alkoholilaista päästy sopuun

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat pitivät tiedotustilaisuuden alkoholilain uudistumisesta. Antti Kaikkonen (kesk.) sanoi toiveena olevan mahdollisimman pian eduskunnan käsittely alkoholilaista.

Keskustan hallituspuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoi tiedotustilaisuudessa, että hallitus on päässyt sopuun alkoholilain uudistamisesta. Sitä koskeva käsittely olisi toiveena mahdollisimman pian eduskunnassa, tulevana syksynä ja uudistus tulisi voimaan 1.1.2018.

Hallituksen esitys on, että 5,5 prosenttia sisältävät juomat alkoholia tulisi ruokakauppoihin myyntiin. Nyt ruokakaupoissa on sallittua myydä 4,7 prosenttia sisältäviä alkoholi juomia.

Kaikkonen sanoi myös, että tavoitteena on ollut myös tärkeää ajatella pienpanimoiden etua.

Uuden vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja Simon Elo kiitteli tiedotustilaisuudessa yhteistä ratkaisua ja sanoi, että hyötynä on taloudellinen verokertymä ja synnyttää pienpanimoille jopa 300 uutta työpaikkaa.

Lähde: Yle

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.