Säpö – Ruotsissa tuhansia islamilaisia ääriajattelijoita

Ruotsin turvallisuuspoliisin mukaan Ruotsissa väkivaltaisten ääriajattelijoiden määrä on viime vuosina lisääntynyt räjähdysmäisesti.

Säpön pääjohtaja Anders Thornbergin mukaan Ruotsissa ei ole nähty aiemmin vastaavaa tässä mittakaavassa.

Vuonna 2010 Ruotsissa oli Säpön mukaan islamilaisia ääriajattelijoita noin 200, kun nyt määrä on kasvanut sadoista tuhansiin, kertoo Thornberg.

Säpön mukaan nykyinen tilanne on vakava, sillä ääriajattelijoihin kuuluu muun muassa äärijärjestöjen kannattajia, rekrytoijia sekä rahaa kerääviä ihmisiä. Nämä ryhmät ovat keskittyneet Ruotsin suuriin kaupunkeihin, kuten Tukholma, Göteborg tai Malmö.

Kasvun taustalla voidaan pitää muun muassa Isisin propagandaa. Sodat Syyriassa ja Irakissa ovat koonneet islamilaisia ryhmittymiä poikkeavalla tavalla. Kuitenkin Thornberg painottaa, että vain pieni osa ääriajattelijoista olisivat valmiita tekemään terroriteon.

Lähde: HS

 

One thought on “Säpö – Ruotsissa tuhansia islamilaisia ääriajattelijoita

  • 18.6.2017 at 21:22
    Permalink

    Ei välttämättä ole -ne voivat olla myös suomessa sillä edelleenkään RAJAVALVONTAA EI MAIDEN VÄLILLÄ OLE OLLENKAAN vaan suomeen voi halutessaan tulla vaikka panssarivaunulla ( ”puolustusvoimat” auttaa rajan ylityksessä )

    -Näin tämä menee -koko pohjoismaiden kantaväestö uhrataan monikulttuurisuuden alttarilla, koska eliitillä ja hörhöillä on #unelma.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.