Brexit on kuollut – 70% kannattaa Brexitiä

Zerohedge ja Der Spiegel ovat viime päivinä raportoineet Brexitistä. Zerohedge kertoo YouGov-gallupista, jonka mukaan 44% kannatti Brexitiä ja 26% kannattaa sitä nyt sen takia, että se on kansan päätös.

Yhteensä 70% Britannian kansalaisista on siis Brexitin takana, enemmän kuin koskaan, mutta mitä Theresa Mayn hallitus aikoo tehdä?

Der Spiegel raportoi, että Mayn konservatiivien melkein häviämän äänestyksen jälkeen Mayn kabinetin nimettömänä pysyttelevä jäsen sanoi Financial Timesille, että: ”Käytännössä Brexit on kuollut”.Zerohedge sanoo, että Maylla on vahvempi mandaatti Brexitin läpiviemiseen kuin monet ovat ajatelleet, mutta samaan aikaan Der Spiegel kirjoittaa, että siitä huolimatta, että se on Britannian konservatiivien ”lempiprojekti” etteivät monet konservatiivisen puolueen johtajat ole koskaan halunneet viedä sitä läpi.

Nykysuomi jättää johtopäätökset lukijalle, mutta lienee ilmeistä, ettei Brexit-näytelmä ole omiaan vahvistamaan Britannian kansalaisten ja sen poliittisen yläluokan välistä luottamusta. Tämän luottamuksen rapistuminen on ollut yleislänsimaalainen populismin nousun takana vaikuttanut voima.

Lähteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.