Valtiovarainministerit pyrkivät sopuun Kreikasta ja sähköisten julkaisujen arvonlisäverosta

Euroryhmä käsittelee torstaina 15. kesäkuuta Kreikan lainaohjelman toista väliarviota ja siihen liittyvää lainaerää sekä velkaehtojen mahdollisten huojennusten täsmentämistä. Ecofin-neuvosto pyrkii perjantaina sopuun mahdollisuudesta alentaa sähköisten julkaisujen arvonlisäveroa. Suomea edustaa Luxemburgissa valtiovarainministeri Petteri Orpo.

Euroryhmän tavoitteena on päästä yhteisymmärrykseen Kreikan lainaohjelman toisesta väliarviosta ja siihen liittyvästä lainaerästä.

Lainaerän maksamisen ehtona on, että Kreikka toteuttaa 140 niin sanottua ennakollista toimea. Toimet koskevat esimerkiksi työ- ja hyödykemarkkinoiden avaamista sekä tuloverotus- ja eläkejärjestelmän uudistuksia.

Euroryhmä jatkaa keskustelua Kreikan velkaehtojen mahdollisista huojennuksista, joilla turvattaisiin maan velan kestävyys ohjelman päätyttyä. Kansainvälinen valuuttarahasto on edellyttänyt täsmennyksiä velkaehtojen mahdollisiin lisähuojennuksiin, jotta se voisi päättää osallistumisestaan ohjelmaan. Tarkoituksena on täsmentää vaihtoehtoja, joista euroryhmä sopi toukokuussa 2016.

Muita euroryhmän aiheita ovat työohjelma loppuvuodelle, menokartoitukset ja Kansainvälisen valuuttarahaston konsultaatio euroalueella.

Lähde: Valtiovarainministeriö

Lue myös

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.