Poliisi lisää näkyvyyttä yleisillä paikoilla terrorismin uhka-arvion kohoamisen takia

Kiristyneen uhka-arvion johdosta poliisi on tehostanut varautumistaan Suomessa.

– Poliisin perusvalmius on nykyiseenkin uhka-arvioon nähden hyvä. Käytännössä tehostustoimenpiteet tulevat näkymään yleisölle poliisin näkyvyyden lisääntymisenä yleisillä paikoilla ja läsnäolona yleisötilaisuuksissa, poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen Poliisihallituksesta sanoo.

Turvallisuustilanteen muuttuessa Suojelupoliisi on ottanut käyttöön terrorismin uhka-arvioasteikon. Uusimman uhka-arvion mukaan terroriuhka on Suomessa korkeampi kuin koskaan aiemmin ja se on tasolla ”kohonnut”. Poliisihallitus on ohjeistanut poliisilaitoksia tarvittavista toimenpiteistä.

Timo Kilpeläisen mukaan poliisi tekee tiivistä yhteistyötä Suojelupoliisin kanssa.

– Poliisi tehostaa tilannekuvan ylläpitämistä, tietojenvaihtoa ja rikostiedustelua. Paljastuneiden tai paljastuvien rikossuunnitelmien osalta tehdään esitutkintaa. Yhteistyötä tehdään myös Rajavartiolaitoksen ja Tullin eli ns. PTR-viranomaisten kesken, Kilpeläinen sanoo.

Lähde: Poliisihallitus

2 thoughts on “Poliisi lisää näkyvyyttä yleisillä paikoilla terrorismin uhka-arvion kohoamisen takia

 • 14.6.2017 at 21:03
  Permalink

  Tekosyy. Oikeasti eliitti pelkää että kansa alkaa liikehtimään kun suuri puhallus paljastuu lopullisesti -viimepäivien tapahtumat paljastaneet millainen rikollisjengi maatamme johtaa.

  -Suomen umpikorruptoitunut poliisi laitetaan suojelemaan maanpettureita -kantaväestön turvallisuus ei heitä liikuta pätkääkään.

  Reply
 • 14.6.2017 at 21:29
  Permalink

  Turvapaikanhakijat eivät lisää poliisin työmäärää. Kuka sanoi näin 2015.?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.