Maahanmuuttopoliittisen ohjelman valmistelu alkaa
Sisäministeriö on asettanut hankkeen hallituksen maahanmuuttopoliittisen ohjelman valmistelemiseksi maahanmuuttoministerityöryhmän ja hallituksen puoliväliriihessä tekemien päätösten pohjalta. Ohjelma määrittää Suomen maahanmuuttopoliittisia linjauksia kuluvalle hallituskaudelle.
– Hallituksen tavoitteena on linjata tällä ohjelmalla toimia, joilla tuetaan erityisesti työperäistä maahanmuuttoa, kotoutumista ja hyviä väestösuhteita eri ryhmien välillä, sisäministeri Paula Risikko toteaa.
Maahanmuuttopoliittinen ohjelma täydentää osaltaan jo vahvistettuja Sipilän hallituksen ohjelmia ja linjauksia. Näihin kuuluvat hallitusohjelman lisäksi hallituksen maahanmuuttopoliittiset toimenpiteet, turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma ja valtion kotouttamisohjelma vuosille 2016–2019.
Ohjelman valmistelussa taustalla on vuonna 2013 valtioneuvoston periaatepäätöksenä hyväksytty maahanmuuton strategia Maahanmuuton tulevaisuus 2020.
Maahanmuuttoministerityöryhmä seuraa säännöllisesti valmistelun etenemistä ja toimii hankkeen ohjausryhmänä.
Ohjelman valmistelusta vastaa sisäministeriön johtama poikkihallinnollinen yhteistyöryhmä, jossa on edustus oikeusministeriöstä, työ- ja elinkeinoministeriöstä, opetus- ja kulttuuriministeriöstä, sosiaali- ja terveysministeriöstä, ulkoasiainministeriöstä ja ympäristöministeriöstä sekä Maahanmuuttovirastosta, Poliisihallituksesta ja Rajavartiolaitokselta. Ryhmän puheenjohtajana toimii ylijohtaja Jorma Vuorio sisäministeriöstä.
Valmistelun aikana kuullaan laajasti eri sidosryhmiä. Maahanmuuttopoliittisen ohjelman on tarkoitus valmistua alkuvuonna 2018.
Lähde: Sisäministeriö
Päivitys:
Hallituksen maahanmuuttopoliittinen toimenpideohjelma 11.09.2015. (Pdf lautautuu linkistä)
Hallituksen puoliväliriihen asiakirja 298.04.2017, sisältää maahanmuuttopolitiikan. (Pdf latautuu linkistä)
Mihin hemmettiin jotain työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan??
Sitä tarvitaan vain osana Kalergi-suunnitelman toteutusta ja nälkäpalkalla toimivien, käytännössä orjatyömarkkinoiden luomiseksi. Robotit korvaavat lähitulevaisuudessa huomattavan osan ns. valkokaulus-työvoimastakin, puhumattakaan sellaisista matalan koulutustason töistä, joihin kieli-, luku- ja kirjoitustaidottomat kamelikuskitkin voitaisiin vuosien koulutuksella saada oppimaan.
Kantaväestön syrjäyttämiseen pitkällä aikavälillä. Sama Kalergisuunnitelma käytössä useimmissa euroopan maissa.
Suomea ei täytetä kehitysmaalaisilla!
Työ- ja elinkeinoministeriön huhtikuun 2017 työllisyyskatsauksessa ulkomaalaisten (jotka eivät vielä ole saaneet Suomen kansalaisuutta) työllisyystilanne: kokonaan työttömiä 28 313, työvoimapalveluissa 31 215 ja työvoiman ulkopuolella 3250 henkilöä, eli yhteensä ilman työpaikkaa 62 778 henkilöä. Viime vuonna työllisyysmäärärahoista käytettiin kotokoulutuksiin 73 848 307 euroa, siis lähes 74 miljoonaa euroa.
Tuore VATT:n tutkimus: Irakista, Afganistanista ja Somaliasta tulleiden työllisyysaste oli vain 20 – 26 % v. 2013, kun se muilla maahanmuuttajilla oli 52 – 58 %. Somaliasta on tultu Suomeen jo 30 vuoden ajan ja työllisyysaste on ollut alusta alkaen erittäin alhainen. Eiköhän pitäisi alkaa satsata enemmän kantanuorten työllistymiseen että olisi tulevaisuudessa työssäkäyviäkin.