Lieksan kaupunginvaltuutetulle oma tulkki

Lieksan Lehti kertoo sivuillaan:

Lieksan kaupunginvaltuuston vasemmiston jäsen Mahamed Abdillahi on pyytänyt kaupungilta tulkkia käyttöönsä valtuustotyöskentelyyn. Kaupunki on ottanut asian käsiteltäväksi ja asia käsitellään maanantaina.

Lieksan kaupungin hallintojohtaja Johanna Tähkiön mielestä, koska valtuutettu ei ole kykenevä seuraamaan valtuustokeskustelua Suomenkielellä, niin Mahamedillä on oikeus saada kaupungin piikkiin tulkkipalvelut käyttöönsä.

Tulkki ei osallistu itse kokouksiin, vaan seuraa kokousta internetin välityksellä ja tulkkaa Mahamedille puhelimeen keskustelut.

Tulkkauspavelun hinnaksi on arvioitu noin 2000€ vuodessa.

Mahamed Abdillahi osallistui valtuutettujen koulutustilaisuuteen maanantaina 12.6. Tällöin hänellä oli mukana omakustanteinen tulkki.

Rakennusalan opiskelija Mahamed Abdillahi on muuttanut Lieksaan jo vuonna 2010.

Lähde: Lieksan Lehti

5 thoughts on “Lieksan kaupunginvaltuutetulle oma tulkki

 • 14.6.2017 at 19:15
  Permalink

  Eikö näiltä vaadita yhtään mitään? Mies on muuttanut Suomeen jo v 2010 eikä kielitaito riitä. ..kyllä jo ehdokkaaksi asettumisen ehtona tulee olla suomenkielentaito. Veronmaksajien piikkiin tulkki on jo liikaa.

  Reply
 • 14.6.2017 at 20:15
  Permalink

  Vaaditaan. Kaikilla ei vaan ole edellytyksiä oppia esimerkiksi vierasta kieltä. Koraani opettaa, että tämä pallo millä avustamme on strutsin muna. Älä naura, näin todella on. Opettaa se muutakin. Kun tämä opetus aloitetaan lukutaidottomille lapsille, niin aika suuri vastuu annetaan opettajalle. Imaameiksi niitä taidetaan kutsua. Hän on saanut lapsena samaisen opin toiselta imaamilta. Näin on muodostunut maailmankuva, joka poikkeaa aika paljon omastamme. Siihen maailmankuvaan ei kuulu ponnisteluja ja itsensä kehittäminen, ja sen takia luonnollisesti yhteiskuntakin on vähän erilaisilla pelisäännöillä varustettu. Aikakäsitys esimerkiksi hyvin erilainen. Ja se, että odotetaan hyvää palvelua, koska itse ollaan ylpeitä oppineisuudestamme ja ollaan vähän parempaa väkeä kuin esim. suomalainen palvelijakansa…

  Reply
 • 14.6.2017 at 22:06
  Permalink

  Tullut 2010, eikä vieläkään osaa suomea?!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.