Laura Huhtasaari: Demokratian pelisääntöjen mukaan on toimittu

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari sanoi olevansa viime päivien tapahtumista hyvin hämmentynyt ja eduskuntaryhmän jakautuminen tuli hänelle yllätyksenä.

Huhtasaari sanoi tänään seuraavasti:

”Ensin kokoomus ja keskusta järjestävät kulissihallitusneuvotteluyhteistyön Jussi Halla-ahon kanssa ja siten oma ryhmä vedättää seuraavaksi. Hyvin hämmentynyt olo, kun kuitenkin demokratian pelisääntöjen mukaan on toimittu.”

uusi vaihtoehto -ryhmäläisten puheita hän ihmettelee, joiden mukaan perussuomalaisissa tehtiin vallankaappaus ja sanoi:

”Voiko jäsenistö kaapata vallan, jos meillä on suora demokratia? Minusta silloin puolueta ei voi kaapata.”

Kukaan ulkopuolinen taho ei pääse äänestämään puoluekokouksessa ja Huhtasaari ihmetteli, että eivätkö he olisi saaneet olla ehdolla, kun aina on riski olemassa valituksi tulemisesta.

Puolueen mahdolliseksi virheeksi Huhtasaari katsoo, että ennen puheenjohtajavaalia Sampo terhon taakse meni ministeri, puhemies ja iso osa piirien puheenjohtajia. Ja, kommentoi:

”Neuvot, joita ei ole pyydetty, eivät ehkä ole niin tervetulleita.”

Eduskuntaryhmän jakautuminen tuli Huhtasaarelle, kuin puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aholle sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemelle yllätyksenä.

Lisäksi Huhtasaari toivoo, että perussuomalaisiin ei aleta suhtautua, kuin Ruotsissa ruotsindemokraatteihin, jossa nämä on eristetty poliittisesti.

”Toivon, että voimme kunnioittaa eri poliittisia mielipiteitä, ei ketään saisi syrjiä poliittisen mielipiteen, vakaumuksen tai maailmankatsomuksen perusteella.”

Asiasta uutisoi: yle

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.