NS seuraa hallituskriisiä: Tiedotustilaisuus Kesärannasta

Pääministeri Juha Sipilä twiittasi aiemmin iltapäivällä, että hallitusyhteistyö Jussi Halla-ahon johtamien Perussuomalaisten kanssa ei tule kysymykseen. Sipilä myös ilmoitti pitävänsä tiedotustilaisuuden tänään klo 17. Nykysuomi seuraa tilaisuutta ja päivittää tietoja tähän uutiseen reaaliajassa.

Kello 17:00: Tiedotustilaisuus Kesärannasta alkaa. Tilaisuus näkyy suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa.

Ministerit Orpo ja Sipilä astuvat kameroiden eteen.

Sipilä aloittaa kertomalla, että hänellä on vastuu siitä, että maassa on toimintakykyinen hallitus. Sipilän mukaan tämä toimintakyky on nyt vaarantunut Perussuomalaisten puheenjohtajavalinnan seurauksena.

Sipilä kiittää Halla-ahoa hyvästä keskustelusta ja kertoo Halla-ahon olevan älykäs mies, joka tietää mitä haluaa.

Sipilä kertoo, että hallituspuolueiden arvopohjien on oltava riittävän samankaltainen, jotta yhteistyö onnistuu kaikin puolin. Sipilän mielestä ero arvopohjissa on kasvanut niin isoksi, että hallituksen toimintakyky vaarantui.

Sipilä ja Orpo vierastivat tapaa, jolla Halla-aho olisi johtanut puoluettaan Brysselistä käsin. Myöskään Halla-ahon ministerivalinnat eivät miellyttäneet heitä.

Sipilä arvioi, että huomenna eri puolueiden eduskuntaryhmiä kuultuaan hän menee presidentin luokse pyytämään hallituksen eroa, jonka jälkeen nimitetään hallitustunnustelija.

Tavoitteena on nimittää toimintakykyinen hallitus mahdollisimman nopeasti. Hallitus, joka noudattaa mahdollismman tarkasti nykyistä hallitusohjelmaa, jonka muutokset ovat tosin mahdollisia.

Kello 17:09: Petteri Orpo pääsee ääneen.

Orpo kertoo päätösten syntyneen hyvässä yhteistyössä.

Kokoomus ei hyväksy minkäänlaista vihapuhetta tai syrjintää, vaan uskoo kansainväliseen yhteistyöhön ja haluaa edistää avointa ja suvaitsevaista yhteiskuntaa.

Orpo pitää uusia Perussuomalaisia täysin eri puolueena kuin mitä se oli Soinin johdolla.

Orpo kertoo, ettei hyväksy tai ymmärrä Halla-ahon maahanmuuttopolitiikkaa, ja muistuttaa jälleen kerran arvojen erilaisuudesta.

Orpon mielestä Brysselistä johtaminen ei tule kysymykseen, ja kyseenalaistaa Perussuomalaisen puolueen toimintakyvyn tällä hetkellä.

Kello 17:15: Sipilä jatkaa.

Sipilä kertoo keskustelleensa Halla-ahon kanssa EU-asioista, ja kertoo näkemysten poikenneen toisistaan. Halla-ahon vastustaa integraation syventämistä, joka ei Sipilälle sovi.

Sipilä puhuu ihmisyyden arvoista, joita mitataan pakolaispolitiikan käytännön päätöksissä. Riski arvoerojen kasvuun oli suuri.

Orpo kertoo, että ratkaisu ei ollut helppo, mutta kyseessä oli isot asiat.

Kello 17:18: Lehdistön kysymykset alkavat.

Sipilä kertoo keskustelleensa kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajien kanssa uuden hallituksen muodostamiseen liittyen.

SDP:täkään ei ole vielä lopullisesti suljettu pois, vaikka se onkin ilmoittanut että on valmis hallitukseen vain uusien vaalien kautta.

Sipilän mukaan maahanmuuttopolitiikasta on yhteinen näkemys ja yhteinen linja Perussuomalaisten kanssa.

Myöskään Orpo ei pidä maahanmuuttopolitiikkaa ratkaisevana tekijänä, vaikka Halla-aho oli aiemmin näin ilmoittanut. Kyse oli kokonaisuudesta.

Sipilä kertoo, että tavoitteena on enemmistöhallitus, jonka muodostamiseksi hallitusohjelman avaaminenkin on mahdollista.

Kello 17:25: Lähetys tiedotustilaisuudesta päättyy.

Yle TV1:n asiantuntija toteaa, että luottamusta aamupäivän neuvotteluissa hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken ei syntynyt, mikä johti nykyiseen tilanteeseen.

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi, että hallituksen kaatuessa ensisijaisena vaihtoehtona on löytää uusi hallituspohja nykyisestä eduskunnasta ilman uusia vaaleja.

Asiantuntija veikkaa uuteen hallitukseen RKP:tä ja Kristillisiä, ja pitää mahdollisena Perussuomalaisten loikkauksia muihin puolueisiin.

Kello 17:31: Asian käsittely TV1:n lähetyksessä päättyy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “NS seuraa hallituskriisiä: Tiedotustilaisuus Kesärannasta

 • 12.6.2017 at 18:08
  Permalink

  En voi välttyä ajatukselta, että salaisissa EU:n kabineteissa on jo allekirjoitettu EU:n Liittovaltion perustuskirja ja Suomen hallitus pitää hajottaa, jotta ei paljastuisi, että EU:sta ei päästä enää eroon; ”eropykälästä” huolimatta. Mutta miksi näin olisi tehty? Siksi, että kukaan muu kuin Britannia ei pääsisi pois EU:sta.

  EU aikoo myös rankaista rautahansikkaalla kaikkia niitä valtioita, jotka eivät käyttäydy kuin lampaat. Hyvänä esimerkkinä osa entisistä itäblokin maista, jossa oma kansa on EU-eliittiä tärkeämpää. Hatunnosto näiden valtioiden valtionpäämiehille.

  Reply
 • 12.6.2017 at 18:37
  Permalink

  Tiivistettynä:

  -keskustan ja kokoomuksen tarkoitus on täyttää Suomi niminen maa-alue kehitysmaalaisilla, maksattaa operaatio kantaväestöllä, vetää rahat omiin taskuihin ja häipyä EU-mafian suojelukseen Brysseliin. Tämän pää-operaation suoman ”savuverhon” suojassa myös KAIKKI muu valtion omaisuus myydään pilkkahintaan ulkomaille tästä maanpetoksellisesta toiminnasta valtavat korruptiorahat keräten

  -Edes hieman asioita seuraavat tämän ymmärsivät jo välittömästi 2015 vaalien jälkeen kun nämä Suomen historian epä-isänmaallisimmat rikolliset pääsivät vauhtiin, jälki on ollut käsittämättömän tuhoisaa. Sika-Soini tyytyi aluksi hirnumaan hillotolpallaan mutta viimeisen vuoden osallistui jo varsin aktiivisesti ryöstöön, hallitusohjelmaan kirjattuja kantaväestöä mahdollisesti hyödyttäviä asioita EI KOSKAAN TARKOITETTUKKAAN NOUDATETTAVIKSI vaan ne tehtiin vain ja ainoastaan Suomen tulevaisuudesta huolestuneiden hämäämiseksi.

  Näin toimii demokratia sata vuotiaassa Suomessa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.