Pääministeri Sipilä vieraili Tallinnassa Suomi-päivänä

Pääministeri Juha Sipilä on tavannut Viron pääministeri Jüri Rataksen Tallinnassa lauantaina 10. kesäkuuta. Pääministerit kohtasivat neuvottelupöydän lisäksi myös jalkapallokentällä, kun heidän johtamansa joukkueet mittelivät Suomi 100 -juhlinnan hengessä. Pääministeri Sipilä ja pääministeri Ratas kävivät myös suomalaisten ja virolaisten yritysten seminaarissa sekä Suomi 100 –juhlakonsertissa.

Pääministerit keskustelivat tapaamisessaan muun muassa maiden kahdenvälisistä suhteista ja yhteistyöstä etenkin informaatioteknologian, liikenteen ja energia-alan saralla. Lisäksi aiheina olivat ajankohtaiset EU-asiat ja kansainväliset kysymykset.

-Kävimme läpi heinäkuussa alkavan Viron EU-puheenjohtajuuskauden keskeisimpiä kysymyksiä ja pohdimme, miten voimme tehdä yhteistyötä entistäkin tehokkaammin. Viron kaudella esillä on meille tärkeä EU:n puolustuksen kehittäminen. Suomi on ollut tässä etulinjassa, ja on valmis etenemään komission esittämistä vaihtoehdoista kaikkein kunnianhimoisimman mukaan, pääministeri Sipilä sanoo.

Viron puheenjohtajuuskaudella haetaan ratkaisua myös energia- ja ilmastokysymyksiin. Suomen kannalta keskeistä on metsien hiilinieluihin liittyvän LULUCF:n lainsäädäntö. Pääministeri Sipilä painotti tapaamisessa asian tärkeyttä Suomen metsien kestävän käytön turvaamiseksi ja vetosi tiiviiseen yhteistyöhön Viron kanssa.

Pääministerien johtamat jalkapallojoukkueet osallistuivat Suomen ja Viron jalkapalloliittojen järjestämään Suomi – Eesti Challenge –tempaukseen, joka innoitti pelaamaan lauantaina yli 100 jalkapallo-ottelua Etelä-Suomen ja Viron kentillä. Ottelut olivat yksi lukuisista Suomi 100 –tapahtumista. Pääministerien kanslioiden välinen peli päättyi Suomen voittoon maalein 1 – 0. Suomen maalin teki valtiosihteeri Paula Lehtomäki, ja joukkueen valmentajana toimi tunnettu suomalaisvalmentaja Antti Muurinen.

Suomi 100 -valtuuskunnan puheenjohtajana toimiva pääministeri Sipilä sekä pääministeri Ratas seurasivat myös Suomi 100 –yleisökonserttia Vapaudenaukiolla, ja lausuivat konsertin päätteeksi kiitoksensa. Suomen Vironinstituutin tuottamassa konsertissa esiintyi suomalaisia ja virolaisia pop- ja rockmuusikkoja. Ilmaiskonsertti oli Suomi 100 -juhlavuoden päätapahtuma Virossa.

Lähde: Valtioneuvosto

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.