Millainen henkilö oli vasaraterroristi Farid Ikken? (video)

Tiistaina 6.6. 2017 turistien laumat maleksivat Pariisin kuuluisan Notre Damen edustalla, kun yllättäen eräs mies kävi paikalla olleen poliisiryhmän kimppuun – kaatoi heistä yhden maahan ja yritti iskeä poliisia vasaralla päähän, huutaen ”Syyrian puolesta!” Muut poliisit ampuivat hyökkääjää, joka loukkaantui mutta ei kuollut. Vasaran lisäksi hyökkääjä oli aseistautunut keittiöveitsillä.

Hyökkääjä on tunnistettu Farid Ikkeniksi, joka on algerialainen freelancetoimittaja, joka opiskeli Pariisissa Lorrainen yliopistossa tohtorintutkintoa varten. Ennen Pariisiin muuttoaan Ikken asui pitkään Ruotsissa. Hän nai ruotsalaisen naisen vuonna 2005 ja valmistui Uppsalan yliopistosta 2011. Ikken listasi itsensä internetin akateemisten ammattilaisten sivuilla spesialistiksi kehitys- ihmisoikeus ja demokratiakysymyksissä.

Verkosta löytyy Ikkenin kirjoittamia artikkeleita. Eräs niistä, nimeltään ”Sota terrorismia vastaan: ihmisoikeuksien 7 mustaa vuotta” käsittelee jihadistien kohtelua Guantanamo Bay:n vankilassa.  Eräässä toisessa artikkelissa Ikken käsitteli maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kohtaamaa syrjintää ruotsalaisessa terveydenhoidossa – tästä artikkelista Euroopan Komissio myönsi Ikkenille Kansallisen syrjinnänvastaisen journalistipalkinnon (Nationella journalistpris mot diskriminering).

 Valmistuttuaan Uppsalan yliopistosta Ikken oli palkattomana harjoittelijana ruotsin yleisradiossa (Sveriges Radio) ja kirjoitti artikkeleita aikakaus- ja sanomalehtiin. 2013 Ikken erosi vaimostaan ja päätti muuttaa takaisin Algeriaan. Hän ei kuitenkaan viihtynyt siellä pitkään, vaan muutti pian Pariisiin jatkamaan opintojaan.
Ikkenin entiset opiskelu- ja työtoverit kuvaavat häntä yksinäiseksi ja onnettomaksi, mutta heidän käsityksensä mukaan täysin sekulaariksi.  Hänen väitöskirjaohjaajansa Arnaud Mercier, poliittisen kommunikaation professori,  kertoo Ikkenin uskoneen demokraattisiin arvoihin ja vapaan ajattelun ilmaisuun journalismissa.  ”Mikään, ei kertakaikkiaan mikään viitannut siihen, että eräänä päivänä hänestä tulisi jihadisti, joka hyökkäisi poliisin päälle, kuka tietää minkä aatteen nimissä.”

Ikkeniä ei myöskään löytynyt Ranskan viranomaisten ekstremistilistalta. Poliisin tutkiessa Ikkenin asuntoa he löysivät kuitenkin videon, jossa Ikken itse esiintyy, sanoen ottavansa vastuun tulevista teoista ja vannovansa uskollisuutta ISIS:ille.  Poliisi tutkii Ikkenin suorittamaa murhayritystä terrori-iskuna.

https://www.youtube.com/watch?v=8J18gwovN24

7.6. 2017 http://www.expressen.se/nyheter/attackerade-polis-i-paris-har-studerat-till-journalist-i-sverige/

7.6. 2017 http://www.independent.co.uk/news/world/europe/notre-dame-attack-video-footage-police-france-terror-paris-isis-farid-ikken-journalist-student-a7777871.htmlOne thought on “Millainen henkilö oli vasaraterroristi Farid Ikken? (video)

  • 8.6.2017 at 07:44
    Permalink

    Siis onko ähl**llä geeneissä jonkulainen virhe? Vaikka olisi koulutettukin? Kuuppa pamahtaa yht’äkkiä jopa itseräjähtelyn tasolle.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.