Eija-Riitta Korhola tyrmää Pariisin ilmastosopimuksen

”Pariisin sopimus on kansainvälinen turhake, jolla pelastettiin kyllä poliitikkojen kasvot, mutta ei ympäristöä, ja mitä pikemmin se kaatuisi, sen parempi”, kirjoittaa ilmastopolitiikasta väitellyt tohtori Korhola.

Korholan mukaan ”julkista rahaa ei tulisi enää käyttää senttiäkään sillä vastuuttomalla tavalla, jolla uusiutuvaa energiaa nyt edistetään. Kun se ei tapahdu markkinaehtoisesti vaan poliitikkojen johdolla, vahinko on valmis, ja siitä on paljon näyttöä.”Pariisin sopimuksen vaarana on Eija-Riitta Korholan mukaan myös se, että sopimusta setvitään jatkossa oikeustuomioistuimissa ja valta siirtyy sinne demokraattisen säätelyn ulkopuolelle.

Korhola vaikuttaa olevan rivien välissä myös myötämielinen Donald Trumpin ratkaisulle irroittautua sopimuksesta, joka olisi maksanut Yhdysvalloille vähintäänkin sata miljardia vuodessa pelkkänä kehitysapuna.

Korhola kirjoitti asiasta blogissaan: Trumpin valinta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.