Manchester Arena 2017 ja Bataclan 2015: Sama toimija?

Hyökkäykset rock-konserttiin Pariisissa 13.11.2015 ja äskettäin Manchester Arenalle saattavat olla samojen suunnittelijoiden käsialaa? Sama terroristiryhmä löytyy molempien tapausten taustalta.

Manchesterin pommimies oli kontaktissa ISIS:iin, ja on viitteitä yhteydestä Pariisin 2016-iskuihin, kertoo lehti. Libyan turvallisuusviranomaiset ovat tutkineet Manchesterissa itsensä ja 22 sivullista tappaneen Salman Abedin Libyaan soittamia puheluita, ja löytäneet yhteyden ”islamilaisen kalifaatin” paikalliseen yhteistyökumppaniin  Katibat al-Battar al-Libi:iin.  Kontakti yhdistää Abedin Pariisin 2015 terroritekoihin.

Pariisissa 13.11.2015 136 pariisilaista surmanneiden terroristien on päätelty tukeutuneen samaiseen Katibat al-Battar al-Libi -terroristiryhmään, joka toimii Libyasta käsin.  Expressin lähteet kertovat libyalaisten rohkaisseen viesteissään Abedille häntä iskemään Manchester Arenalle.

Express on kuullut Libyan turvallisuusviranomaisten lisäksi terrorisimintutkija Nathaniel Barria.

Katibat al-Battarin johtajana toimi Pariisin joukkomurhien aikana Belgiassa syntynyt libyalaistaustainen Abdelhamid Abaaoud. Häntä pidetään myös Bataclanin rock-klubiin yms. kohdistuneen iskusarjan pääsuunnittelijana.

Katibat al-Battar al-Libi, esittely Bellingcatissa.VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.