Bioterminaali tuo jätteet Klaukkalaan? – Asukkaat vastustavat

Nurmijärven Klaukkalaan suunnitellaan jätteiden vastaanottolaitosta l. bioterminaalia. Paikalliset asukkaat ovat ilmaisseet huolensa lisääntyvän raskaan liikenteen vaikutuksista , pölystä ja mahdolisesta haitasta luonnolle ja Lepsämänjokeen kohdistuvasta rasituksesta.  Asiaa puitiin perjantaina (26.05.) asukasillassa.

Tilaisuudessa kuultiin sekä laitosta suunnittelevan Circulation Oy:n edustajaa että paikallisia aktiiveja.  Harjula-Seuran puheenjohtaja Paula Huhtala piti jätteiden kierrätystä kannatettavana asiana, mutta pääkaupunkiseudun jätteidenkäsittelyn keskittäminen Nurmijärvelle ei saanut häneltä ymmärrystä.

Tilaisuuteen osallistui 70 paikallista, useimpien mielipide laitoksen sijoittamisesta oli kriittinen. Suunnitelmaan sisältyvä kallion louhiminen sai kritiikkiä myös Ely-keskuksen edustajalta: ”Louhimista ei yleensä sallita jos lähimpään kiinteistöön on vähemmän kuin 300 metriä”, totesi yhteyspäällikkö Sanna Andersson. 

Lahnus–Takkulanseudun omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Laakso jatkoi ajatusta, toteamalla että louhinnan suunnittelun voisikin lopettaa, kun em. ristiriita on tiedossa.

Suunnitellussa bioterminaalissaa käsiteltäisiin mm.  puujätettä,  kaupan pakkausjätettä ja hevosen kuivikelantaa, jotka on tarkoitus prosessoida polttokelpoiseksi. Betoni- ja tiilijätteen murskaus kuuluisi myös laitoksen toimintaan. Meteliä, pölyä ja hajuja saattaa olla luvassa.

Asukkaat ovat huolissaan ympäristönsä viihtyvyyden heikkenemisestä, -sehän onkin ollut usein syynä Nurmijärvelle muuttamiseen. Kiinteistöjen arvonlaskun mahdollisuus myös huolettaa.

Asiasta kertoi Nurmijärven Uutiset 27.05.2017.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.