Helsinki järjestää turvapaikanhakijoille asunnot etc. odottamaan turvapaikkapäätöstä

Helsingin kaupunginhallitus päättää tällä viikolla kuntapaikan myöntämisestä 10:lle turvapaikkapäätöstä odottavalle lapsiperheelle jo ennen heitä koskevien päätösten valmistumista. Erikoisen menettelyn tarkoitus on nopeuttaa kotoutumista ja lasten koulunkäyntiä.

Noin 10 myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneen lapsiperheen kotoutumista pyritään nopeuttamaan hoitamalla käytännön järjestelyt kuntoon jo ennen turvapaikkapäätöksen myöntämistä.

Kuntapaikkakiintiö tarkoittaa sitä, että kaupunki hoitaa perheille asunnon ja muut käytännön järjestelyt valmiiksi jo ennen myönteisen turvapaikkapäätöksen saamista. Perheet muuttavat heille osoitettuihin asuntoihinsa vasta kun turvapaikka on myönnetty. Normaalisti kaupunki ryhtyy järjestelemään perheiden asioita vasta turvapaikkapäätöksen ratkettua.

Asiasta kertoi Helsingin Uutiset 21.05.2017.

Helsingin vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä 5 turvapaikkapäätöstä odottavaa  perhettä,  ja peruskouluissa arvioidaan olevan noin 40 lasta, joiden kohdalla turvapaikkahakemuksen käsittely on kesken. Täsmällistä tietoa ei ole, sillä kaupunki ei kerää tietoja peruskoululaisten maassaolon perusteita.

Olemme haarukoineet tällä hetkellä vastaanottokeskuskissa olevat lapsiperheet. Tämä on kaikille heille riittävä”, kertoo maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela (kuvassa oikealla). Seuraavassa Haahtelan visiointia Flow-festivaalien julkaisussa:

“Tulevaisuuden kaupunki on kansainvälinen, uusia kokeiluja mahdollistava ja yksilöllisiä elämäntapoja upeasti mahdollistava. Tulevaisuuden kaupungista löytyy yhä enemmän vaihtoehtoja yrittäjyyteen ja työmahdollisuuksiin, yhä enemmän mahdollisuuksia eri kielten ja kulttuurien hyödyntämiseen sekä yhä enemmän asioiden yhteisöllisen jakamisen mahdollisuuksia, toisaalta tulevaisuuden kaupungissa yksilöllinen kilpailu on voimakasta ja lisää myös näköalattomuutta.”

http://uutiskirjeet.hel.fi/elinkeino-osasto/elinkeino-osasto-2

6 thoughts on “Helsinki järjestää turvapaikanhakijoille asunnot etc. odottamaan turvapaikkapäätöstä

 • 22.5.2017 at 11:08
  Permalink

  Uutinen voisi olla loistava ellei samanaikaisessti Helsinki väheksyisi suomalaisia lapsiperheitä. Moni perhe jonottaa Helsingissä isompaa asuntoa tai asuntoa ylipäätään. Siksi suomalaisten pitäisi olla etuoikeutettuja koska he veronmaksajina ovat jo integroituneet yhteiskuntaan ja ovat sen tuottavia yksiköitä. Jos nuokin 10 asuntoa annettaisiin suomalaisille lapsiperheille, osalta vapautuisi pienempi asunto jota joku muu odottaisi ja häneltä vapautuis toinen asunto jne jne jne.Dominoefektillä vaikutettaisiin 30-50 perheen/ihmisen hyvinvointiin.

  Mutta, Helsingin rasistisen asennoitumisen vuoksi, yhteiskuntaan integroitumattomat henkilöt kiilaavat tuottavien yksiköiden ohi, ja vielä kalleimpaan vuokratasoluokkaan. Parempi sijoituspaikka olisi muuttotappiokunta joka tarvitsee väestöä pysyäkseen elinvoimaisena.

  Reply
  • 22.5.2017 at 12:05
   Permalink

   Suomalaiset nuoretparit lykkäävät lasten tekoa, koska asunto halutaan ensin varmistaa. Hyvin harvalla suomalaisella on muuten varaa suurperheeseen,

   Reply
 • 22.5.2017 at 12:48
  Permalink

  Törkeää rasismia kantaväestöä kohtaan! Luojan kiitos että asun kaukana Helsingin etnohelvetistä.

  Reply
 • 22.5.2017 at 20:31
  Permalink

  Helsinki on Suomen hulluuden tiivistymä. Sanoisin, että 50% helsikiläisistä on täysiä idiootteja.

  Reply
  • 22.5.2017 at 23:04
   Permalink

   SE LUKU ON YLI 50% JA NE KOTOISIN JOSTAKIN MUUALTA KUIN HELSINGISTÄ >> YKSIKÄÄN NOISTA MAINITSEMISTASI IDIOOTEISTA EI OLE KANTA HELSINKILÄINEN, SE VAAN ON FAKTA ELI SOLENI SKRIINAA, FÅGELIT SJUNGAA JA SPUKELIT KOISAA SKUTTASSA..

   Reply
 • 22.5.2017 at 22:17
  Permalink

  Lapsiperheet tervetuloa 17-40 vuotiaat miehet joita maahantulijoista oli 90% tullu tekemään pahojaan ja nostamaan rikostilastoja joista osa on jo poistunut kun elintasohuilihuijaus ei onnistunut tai täällä tehty rikos on liian paha istuttavaksi ovat lähteneet takaisin kotiin menkää vähän niinkuin ihmistet mutta tyhmemmät takaisin ja viekää noi vasemmistoterroristit ja vasemmistofasistit mukananne

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.