Poliisi ei tutki Espoon koulun pahoinpitelyä, vihapuhe kiinnostaa enemmän

Espoon Tiistilän koulussa tapahtunut kiusaaminen ja pahoinpitely ei johda toimenpiteisiin. Poliisi tiedotti asiasta torstaina. Sen sijaan poliisi alkaa tutkia asiasta syntynyttä vihapuhetta ja uhkailua netissä.

Koulun rehtori Mirja Piriseltä on myös yritetty saada kommentteja kohuun, jopa käymällä paikanpäällä. Rehtori ei suostunut kommentoimaan tapausta. Tästä Nykysuomi kertoi aiemmin ja haastattelu yritys videoitiin livenä, tallenteen voit katsoa täältä:

Tiistaina rehtori oli vielä sanonut, että kiusaamiseen tullaan puuttumaan. Torstaina rehtori kielsi jo mitään kiusaamista tapahtuneen. ”Tätä yksittäistä tapausta en voi kommentoida” kuului pirisen kommentti. ”Kuvitteellisen” kohun vuoksi kuitenkin Tiistilän koulun oppilaiden tueksi ja keskustelukumppaneiksi hälytettiin tällä viikolla joukko ammattiauttajia Espoon nuorisotoimesta, seurakunnasta ja Aseman Lapset -järjestöstä.

8 thoughts on “Poliisi ei tutki Espoon koulun pahoinpitelyä, vihapuhe kiinnostaa enemmän

 • 19.5.2017 at 01:03
  Permalink

  Eihän tämä nyt näin voi mennä!

  Reply
  • 20.5.2017 at 22:25
   Permalink

   Jotain pahasti pielessä tämän maan oikeuslaitoksessa!!!

   Reply
 • 19.5.2017 at 06:45
  Permalink

  Ihmehän se olisi ollut jos maailman kevyimmistä poliisista(Kilon poliisi) olisi apua ollut. Jos muistatte niin Raidissakin ne pöljät poliisit oli Espoosta, joten tuskin maine on ansaitsematon. Sitä tämäkin skeissi todistaa.

  Reply
 • 19.5.2017 at 09:23
  Permalink

  EU-diktatuurista rakennetaan pienten askelten taktiikalla täydellistä poliisivaltiota ja Suomi on vain yksi sen vallan alle maanpetturien toimesta alistetuista provinsseista. Kalergi-suunnitelmaa toteutetaan rajoittamattomalla maahantunkeutuja-invaasiolla. Milloin suomalaisten enemmistö herää horroksestaan ja eliminoi Kalergi-suunnitelmaa ajavat maanpetturit vallankahvasta – ja toteuttaa Fixitin?

  ”Unkari: EU:n siirtolaiskomissaari houkuttelee siirtolaiset Eurooppaan
  Euroopan unionin siirtolaiskomissaarin Dimitris Avramopouloksen lausunnot ovat suora kutsu siirtolaisille saapua Eurooppaan…”, https://www.kansalainen.fi/unkari-eun-siirtolaiskomissaari-houkuttelee-siirtolaiset-eurooppaan/

  Reply
  • 19.5.2017 at 09:26
   Permalink

   ”Puolan sisäministeri: mieluummin EU-sanktiot kuin pakolaiset
   Siirtolaisten ottaminen EU:n pakolaisten uudelleensijoitusohjelmasta aiheuttaisi Puolalle enemmän vahinkoa kuin Euroopan unionin sanktiot, sanoo Puolan sisäministeri Mariusz Błaszczak. EU on uhannut maata rangaistustoimenpiteillä sen kieltäydyttyä ottamasta vastaan pakolaisia kolmansista maista.
   Puolan sisäministerin vastine EU:n Puolalle ja Unkarille asettamaan takarajaan pakolaisten vastaanottojen aloittamiselle oli selkeä: “Puolan ja puolalaisten turvallisuus on vaarassa” EU:n siirtolaisten uudelleensijoitusohjelman vuoksi…”
   https://www.kansalainen.fi/puolan-sisaministeri-mieluummin-eu-sanktiot-kuin-pakolaiset/

   Reply
 • 19.5.2017 at 13:52
  Permalink

  Asianomistaja, mikäli julkisuudessa esitetty video on kuvattu poikasi pahoinpitelystä, parempa todistetta tapahtuneesta pahoinpitelystä ei ole olemassakaan. Tee heti rikosilmoitus + kantelu oikeusasiamiehelle tuottamuksellisesta virkavirheestä, johon on syyllistynyt ”jätetään tutkimatta” päätöksen tehnyt poliisi eli tutkinnan johtaja ja kyseisen koulun johto. Kyseeseen tulevat ainkin seuraavat lainkohdat joita on rikottu.
  – perustuslain 2§ ”yhdenvertaisuus lain edessä”,
  – Rikoslain 6 luku 2§ ” muu kuin poliisilain (872/2011) 6 luvun 2 §:n 2 momentissa tarkoitetussa asemassa oleva poliisitutkinnassa tai siihen rinnastettavassa viranomaismenettelyssä henkilökohtaisesti läsnä ollen kuulusteltaessa
  antaa väärän tiedon asiassa tai ilman laillista syytä salaa siihen kuuluvan seikan, hänet on tuomittava perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
  – Esitutkintalaki 2luku 8§ esitutkinnan suorittajan esteellisyys, tulee kysymykseen, jos tutkijalla on niin sanotusti ”oma lehmä ojassa” tai tässä tapauksessa koulussa
  – Esitutkintalaki 3 luku 2§, 3§, ja 5§ lisäksi kannattaa tarkistaa esitutkinta lain koko 3 luku, siinä käsitellää virkamiehen oikeuksia ja vastuita rikoksen tutkinnan suhteen.
  Lisäksi koulu ja sen johto on syyllistynyt ainakin seuraavan rikkomiseen
  – Perusopetuslaki 7 luku 29§ ”oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön” Tästä kannattaa tehdä erillinen rikosilmoitus koulua,ja sen johtoa vastaan koska lain kohdassa lukee muunmuassa seuraavasti

  ”Koulun opettajan tai rehtorin tulee ilmoittaa tietoonsa tulleesta koulussa tai koulumatkalla tapahtuneesta häirinnästä, kiusaamisesta tai väkivallasta niihin syyllistyneen ja niiden kohteena olevan oppilaan huoltajalle tai muulle lailliselle edustajalle.”

  Ja mikäli ei ole tehty pahoinpitelystä muunmuassa ilmoitusta huoltajalle on koulu rehtori silloin syyllistynyt rikoslaissa ja laissa virkamiehen velvollisuuksista erikseen mainittuihin rikoksiin/rikkomuksiin

  Reply
 • 23.5.2017 at 09:37
  Permalink

  EYL:ssä eli Kauklahden yläasteella suht sama tilanne. Kiusaamista tapahtuu mutta henkilökunta hiljenee eikä rehtori halua puhua asiasta huoltajan kanssa vaan välttelee yhteydenottoja. Ja kiusaamiseen kuulunut myös tappouhkauksia.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.