KRP:n analyysi: Jyrkkä ajatusmaailma voi lisätä kunniamurhia Suomessa

Vuosien 2015 ja 2016 aikana Suomeen saapui kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita, joista suurin osa tuli Irakista, Afganistanista ja Somaliasta.

Keskusrikospoliisin tuoreen analyysin mukaan turvapaikanhakijoiden yleisimmistä kansalaisuuksista suhteellisesti eniten rikosepäilyjä kertyy irakilaisille ja afganistanilaisille.

Analyysissä mainitaan yhtenä selittävänä tekijänä eri kansalaisuuksia koskevien rikosepäilyjen määrän kasvulle se, että Suomessa asuvien tai oleskelevien irakilaisten määrä on lähes kolminkertaistunut vuoden 2014 jälkeen. Afganistanilaisten määrä on kasvanut viidenneksen.

Analyysistä selviää, että etenkin Lähi-idän maista tulevilla henkilöillä voi olla hyvin erilaisia käsityksiä sukupuolten asemaan liittyvistä normeista ja eri kulttuuriryhmien toimintatavat voivat poiketa toisistaan paljon.

– Tilanne on pakottava, jos suvun ja perheen normien vuoksi esimerkiksi naisen eroratkaisua ei hyväksytä. Tällöin naiseen voi kohdistua hyvin vakava väkivallan uhka. Sitä on hyvin vaikea paljastaa viranomaisillekaan, KRP:n erikoistutkija Tuija Hietaniemi kertoo.

KRP:n analyysissä sanotaan suoraan, että sukunsa ja etnisen ryhmänsä mainetta jyrkästi puolustavien tulokkaiden määrän kasvu saattaa lisätä kunniamurhia Suomessa lähitulevaisuudessa.

Maahanmuuton vaikutusta rikollisuuteen käsitellään myös Rikoksentorjuntaneuvoston aiemmin tänä vuonna julkaistussa katsauksessa.

Katsauksen mukaan maahanmuuttajien tietoisuus Suomen lainsäädännöstä ei ole yleisesti ottaen kovin hyvä. Tämä on tiedostettu myös maahanmuuttajajärjestöissä. Valtionavustushakemuksissaan järjestöt ovat tähdentäneet, että maahanmuuttajat tarvitsevat lainsäädännön lisäksi lisätietoa myös esimerkiksi oikeusavusta.

KRP:n analyysissä on maininta seksuaalirikoksesta epäillystä irakilaisesta, joka puolusti tekoaan olettamuksella siitä, että seksuaaliasioihin liittyvä lainsäädäntö Suomessa olisi vapaampaa kuin Irakissa.

Lähde: IL

One thought on “KRP:n analyysi: Jyrkkä ajatusmaailma voi lisätä kunniamurhia Suomessa

  • 16.5.2017 at 12:59
    Permalink

    No, se on matujen kulttuuria, eikä meillä ole siihen mitään sanomista. Koska Suomessa ei eletä enää kuten ennen (”Maassa maan tavalalla tai maasta pois”) niin monikulttuurillisessa ympäristössä näitä ulkomaalaisten tekemiä knniamurhia pitää ymmärtää ja niitä pitää kunnioittaa. Sillä tavoi perhe ja perheen pää pudistaa nimensä kun suoritetaan kunniamurha. Vain näin voi perhe jatkaa kuniallista elämää kuin ennenkin.

    Muistelen kun -90 luvulla saksassa veli veli kuristi siskonsa vasemmalla kädellä perheen kunnian tahraamisen vuoksi. Silloin sielä nousi asiasta hirveä kohu. Mutta ei enää nykypäivänä. Ehkäpä me suomalaisetkin jossain vaiheessa ymmärrämme että omat tapamme ja uskontomme ovat barbaarisia muslimien silmissä. Syömmehän sikaakin.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.