Juho Eerola haluaa arabiaa osaavia nettipoliiseja: ”Vihapuhe on monikulttuurinen ilmiö”

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola on jättänyt kirjallisen kysymyksen, jossa hän haluaa kiinnittää huomiota vihapuhetta internetistä etsivien nettipoliisien kielitaitoon.

Eerolan mielestä vihapuheesta puhuttaessa on ymmärrettävä, ”ettei se rajoitu kansalliskieliimme vaan on monikulttuurinen vihailmiö”.

– Poliisilla pitäisi olla riittävä määrä esimerkiksi somalia ja arabiaa osaavia henkilöitä palveluksessaan, jotta ilmiötä voitaisiin torjua ennen kuin se johtaa todellisiin tekoihin, vaatii Eerola.

Eerola viittaa myös Tanskaan, jossa radikalisoituneilta ulkomaalaisilta saarnaajilta on maahantulo evätty. Tämä kielto perustuu salaa kuvattuun dokumenttiin tanskalaismoskeijoissa toimivista saarnaajista.

– Radikaalisaarnaajat ja muut ääriryhmät pääsevät pälkähästä, jos vihapuheen torjunta rajoitetaan vain kotimaisiin kieliin ja kotimaisiin tekijöihin, Eerola paaluttaa.

Eerola kysyy kirjallisessa kysymyksessään niin ikään, onko viharikollisuuden torjunnassa painotettu tilanteen kansainvälistä kehittymistä.

Lähde: Demokraatti

3 thoughts on “Juho Eerola haluaa arabiaa osaavia nettipoliiseja: ”Vihapuhe on monikulttuurinen ilmiö”

  • 16.5.2017 at 14:44
    Permalink

    Valitettavasti yksittäisen edustajan kirjallisella kysymyksellä ei ole mitään merkitystä. Olisi Eerola kerännyt koko PS ryhmän taakseen, jos olisi halunnut vaikuttaa.

    Reply
  • 16.5.2017 at 14:53
    Permalink

    Siitä onkin lyhyt matka siihen että tarvitsemme matupoliiseja kaduille. Ainoa oikea ratkaisu on poistaa maasta vierasmaalainen rikollinen aines jota varten Shomrim tarvitsisi kielitaitoisen osaston. Eli koko ”bulkki” siitä miesväestöstä mikä täällä aiheetta luuraa.

    Reply
  • 17.5.2017 at 00:01
    Permalink

    ”Vihapuhe on monikulttuurinen ilmiö”
    Hyvin sanottu ja varmasti totta. Nythän vihapuhejahti on pahasti rodullisesti valikoivaa, eli rasistista.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.