Viikonloppuna ennätysmäärä nopeuskameroita käytössä – ylinopeudet vähentyneet

Poliisi ottaa viikonloppuna lisää nopeuskameroita käyttöön, sillä ylinopeudet ovat vähentyneet ja kuvankäsittelijöille ei riitä töitä.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein kertoo, että poliisin pyrkimyksenä on valvoa joka päivä sen verran, että 2000 kuvaa saadaan käsitellyksi. Mitä vähemmän ylinopeuksia ajetaan, sitä enemmän kameroita tulee tolppiin. Nyt lisäkameroilla yritetään taata tarvittava työmäärä kuvien käsittelijöille.

Tänä viikonloppuna käytössä on 115 valvontakameraa. Kaikkiaan koko maassa nopeusvalvontakameroita on olemassa noin 140 kappaletta. Jos päivittäinen kuvien käsittelykapasiteetti kasvaa, voidaan kesän aikana kameroita ottaa käyttöön enemmänkin ja syksyllä jopa kaikki olemassa olevat kamerat.

Partersteinin mukaan 2000 kuvan päivätavoite on saavutettu ”ihan hyvin”. Kuitenkin jos käsittelijöiden työt vähentyvät, myös paine uusien kameroiden hankkimiseen kasvaa. Paljon käytössä olevilta teiltä kuvia tosin tulee enemmän, joten kameroita voidaan siirtää vilkkaille tieosuuksille kuvien määrän kasvattamiseksi.

Lähde: HS

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.