YouTube-klassikot: On tämä *** työmaa – Lue sadattelijan haastattelu

Siitäkin on jo seitsemän vuotta, kun YouTubessa levisi kulovalkean lailla video, jossa ei ollut liikkuvaa kuvaa, mutta ääniraita oli sitäkin riemastuttavampi. Siinä metsäkoneen ilmeisen harmistunut kuljettaja antoi palaa täysillä kommenttiraitaa siitä, kun vehkeet eivät oikein pelanneet. Sadattelu on kuunneltavissa alta:

Yle Kajaani on kunnostautunut löytämällä videon ääniraidalla esiintyvän herrasmiehen.

”Ei se mitään kaunista kuultavaa ole”, kainuulainen motokuski Iiro Pikkarainen kommentoi sadatteluaan Yle Kajaanin haastattelussa.

Äänityksen taustoista Pikkarainen kertoo, että moto oli tehnyt tenän jo edellisenä päivänä, ja kaapelien vaihtaminenkaan ei lopulta auttanut. Lisäksi oli kylmä ja nälkä. Tämä kirvoitti rauhallisen oloisen miehen sadatteluun, joka on tuottanut huvia jo miljoonien katselukertojen edestä YouTubessa. Videosta on palvelussa monta eri versiota, jotka ovat saaneet huimat kävijäluvut.

Työkaveri Joni Heikkinen oli Pikkaraisen tietämättä pannut äänityksen päälle ja koko avautuminen tallentui päätyen lopulta videoksi ja YouTuben kautta ympäri maailmaa levinneeksi viraalihitiksi.

”Aika paljon kaverit vielä muistelee sitä minun nauhoitusta ja itse kuuntelevat. Hyvin on levinnyt internetiin, kun siellä on jo toista miljoonaa kävijää. Ihme. Jännä juttu, että ihmisiä kiinnostaa tuollainen noituminenkin”, Pikkarainen juttelee.

”Monet kollegat ovat sanoneet, että juuri tällaista tämä on näiden keksintöjen kanssa. Ne ovat niin kovassa työssä että remonttia tulee väkisinkin, kun laitteet vanhenevat”, hän jatkaa.

Äänitallenteella esiintyvän miehen henkilöllisyys pysyi monta vuotta salassa. ”Ainoastaan tutut olivat tunnistaneet ja jopa kilauttaneet”, Pikkarainen myöntää Ylen haastattelussa.

Pikkarainen on tehnyt metsäalan töitä lähes 30 vuotta. ”Urakointi tuntuu maistuvan yhä. Onhan se yksinäistä ja joskus kovaa”, mies kommentoi.

Miten metsässä tehty salanauhoite sitten viimein päätyi verkkoon?

”Ilmiö syntyi, kun työkaveri lähetti tallenteen eteenpäin yhdelle ystävälleen, joka taas lähetti sen eteenpäin ja niin edelleen. Lopulta alkuperäinen tallenne päätyi YouTubeen, ja siitä ilmestyi sinne myös editoitu versio”, selventää Pikkarainen.

Pikkaraista tapahtuma kuitenkin naurattaa vieläkin. Ylen haastattelussa mies myöntää tarvittaessa yhä raivoavansa metsän siimeksessä, jos hommat eivät luista.

Lähde: Yle

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.