Opettaja menehtyi luotiin aamulla Ruotsissa

Göteborgilaisen Lövgärdetsskolanin koulun läheisyydessä sattui aamulla ampumistapaus, jonka seurauksena 30-vuotias opettaja menehtyi. Tapausta oli todistamassa kymmeniä koulun oppilaita.

Tapahtumat olivat saaneet alkunsa kun henkilöauto oli kurvannut koulun pihaan ja kaksi naamioitunutta henkilöä oli osoittanut opettajaa aseella. Opettaja oli lähtenyt juoksemaan karkuun  ja toinen naamioituneista oli ampunut opettajaa usein laukauksin. Opettaja menehtyi laukauksiin.

Ruotsin poliisi sai tapauksesta useita ilmoituksia ja oli paikalla nopeasti, mutta ei saanut ketään kiinni teosta paikanpäällä. Myöhemmin poliisi ilmoitti ottaneen kiinni yhden epäillyn. Poliisi eristi rikospaikan ja aloitti tutkinnat paikanpäällä, poliisin tutkittavaksi jäi pakoauto ja läjä hylsyjä.

Koulu piti oppilaitaan sisällä lukittujen ovien takana, kunnes poliisi antoi luvan päästää järkyttyneet oppilaat koteihinsa.

Ammuttu opettaja on arabitaustainen Alan Aminja, ampujista on huhuttu heidän olevan myös ulkomaalais taustaisia. Kyseinen alue missä ampumisvälikohtaus sattui on ulkomaalais voitoista aluetta ja Tanskan lehdistö on käyttänyt uutisoidessaan tapausta sanoja ”Ruotsalaisessa ghetossa ammuttiin opettaja”

Göteborgia on vaivannut jengisodat muutenkin viimevuosina. Erilaisia välienselvittelyitä ampumalla on kirjattu neljään vuoteen 200 kappaletta ja kuolleita 26.

Lähteet: Ruotsin svt ja PT-media

6 thoughts on “Opettaja menehtyi luotiin aamulla Ruotsissa

 • 11.5.2017 at 23:43
  Permalink

  Myös Malmössä tänään ammuskeltu ja poliisioperaatio käynnissä parhaillaan (IL).

  Alexander Stubb ja komisario Jussi Huhtela ovat sitä mieltä, että Ruotsi on maailman turvallisimpia maita!

  Reply
 • 12.5.2017 at 00:19
  Permalink

  Ei kahta ilman kolmatta…Kannattaa huomata miten hiljaa valtamediaksi itseään kutsuvat tahot ovat näistä tapauksista -Suomalaisilta yritetään edelleen pimittää miten helvetillinen tilanne monikulttuurisessa kansainkodissa vallitsee -jos tekijät olisivat kantaväestöön kuuluvia niin rummutus olisi valtaisaa.

  Reply
 • 12.5.2017 at 08:29
  Permalink

  Lähi-idän meininki on nyt osa meidän jokapäiväistä elämäämme, voi sitä ihanaa monikulttuurista rikkautta mitä me saamme kokea.
  Lapsemme ja lapsenlapsemme saavat vielä moninverroin enemmän tätä unelmaa!

  Reply
 • 12.5.2017 at 12:30
  Permalink

  Göteborg är Sveriges andra största stad. Lövgärdet ligger dock ganska isolerat i utkanten av stan med gott om skog och mindre vägar där GM:en kan gömma en bil exempelvis så miljön påminner mer om en småstad.

  Frågan man bör ställa sig – vad föranleder att någon mördar en person i dessa kretsar? När det gäller spelskulder med mera så leder det väl oftast till grov misshandel eller liknande? Svartsjuka? Blir man mördad för att ha stött på eller stulit någons flickvän? Betänk att det är mer än en GM så det är inte bara en svartsjuk pojkvän som ligger bakom detta, skulle du klippt en snubbe för att din polares ex träffat ny? Knappast… Så vart går gränsen?

  Som andra även varit inne på, så känns det här långtifrån en uppgörelse i Göteborgs undre värld, BO verkar helt enkelt för reko för detta.

  Därför tror jag, med tanke på BOs arbete att det vara frågan om övergrepp i rättssak. Att tysta ett vittne… BO kan ju fått reda på något och varit beredd att vittna. Som lärare och aktiv inom idrott i dessa områden kommer man ju i kontakt med många människor, och barn har ju en förmåga att se upp till och anförtro sin lärare/tränare…

  Hoppas svinen åker fast.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.