EU:n asedirektiivi aiheuttaa muutoksia ampuma-aselakiin

Sisäministeriö on käynnistänyt hankkeen, jonka avulla EU:n ampuma-asedirektiivi pannaan täytäntöön Suomessa. Direktiivi edellyttää muutoksia ainakin ampuma-aselakiin ja tarvittaessa myös lakiin vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta. Hankkeen aikana kansalliseen lainsäädäntöön ei tehdä muita kuin ampuma-asedirektiivin edellyttämiä muutoksia. Valmistelussa kuullaan eri sidosryhmiä laajasti ja usein.

EU:n ampuma-asedirektiivin sisältö on jo hyväksytty ja odottaa enää Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan ja Euroopan parlamentin puheenjohtajan allekirjoitusta. Tämä tapahtuu todennäköisesti toukokuussa. Jäsenvaltioiden tulee panna direktiivi täytäntöön pääosin 15 kuukauden kuluessa sen voimaantulosta.

Hankkeessa laaditaan hallituksen esitys ampuma-asedirektiivin täytäntöönpanemiseksi. Valmistelutyössä noudatetaan asedirektiivin valmistelun aikana muodostettuja valtioneuvoston ja eduskunnan kantoja. Keskeiset sidosryhmät ovat mukana hankkeen valmistelussa, eri asiantuntijoita kuullaan tarvittaessa ja esitys lähtee myös aikanaan laajalle lausuntokierrokselle. Lisäksi hankkeen edetessä järjestetään keskustelu- ja kuulemistilaisuuksia asiantuntijoille ja sidosryhmille.

Uusi direktiivi ei estä reserviläistoimintaa tai muuta aseharrastamista

Viime vuoden aikana käydyissä neuvotteluissa Suomi saavutti omat tavoitteensa ja uusi asedirektiivi ei estä reserviläistoimintaa tai muuta aseharrastamista. Uudessa asedirektiivissä kielletään lähtökohtaisesti tietyt puoliautomaattiaseen ja ison lippaan yhdistelmät. Näihin aseisiin voi kuitenkin saada poikkeuslupia eri perusteilla, joista Suomelle tärkein on maanpuolustustarkoitus. Lisäksi poikkeuslupia voidaan myöntää esimerkiksi keräilijöille ja ampumaurheilijoille.

Asedirektiivin tarkoituksena on huolehtia siitä, että ampuma-aseiden sisämarkkinat toteutuvat, ja samalla taata korkea turvallisuustaso EU:n kansalaisille. Asedirektiivi on myös osa laajempia, EU:n kokonaisvaltaisia toimia terrorismin ehkäisyssä. Direktiivin säännökset erityisesti aseiden jäljitettävyyden parantamiseksi edistävät sisäistä turvallisuutta. Lisäksi säännökset vahvistavat asekaupan valvontaa ja yhtenäistävät EU:n ampuma-aselainsäädäntöä muutenkin. Hankkeen toimikausi on 2.5.2017-30.6.2018.

Lähde: Sisäministeriö

3 thoughts on “EU:n asedirektiivi aiheuttaa muutoksia ampuma-aselakiin

 • 6.5.2017 at 12:02
  Permalink

  ”Uudessa asedirektiivissä kielletään lähtökohtaisesti tietyt puoliautomaattiaseen ja ison lippaan yhdistelmät.”

  Ja tämän lain äärimmäinen tulkinta kaventaa aseomistajien kotirauhan ja yksityisyyden minimiin.

  Käytännössä, esimerkiksi Suomi KP:n suuren rumpulippaan omistaminen voi viedä aseluvat ja aseen jos kyseessä on itselataava kivääri.

  Ei tule koskaan olla sinisilmäinen kun kyse on EU:sta ja aseista. EU:n tärkeimpiä tavoitteita on EU-maiden väestön aseistariisunta.

  Montako terrori-iskua tai sotaa tai konfliktia on käyty metsästysaseilla tai ns. reserviläiskivääreillä?

  Samaan aikaan vielä SUPO halua rajattoman vallan, jossa jo pelkkä arvaus on oikeutus laajamittaiseen kotietsintään.

  Näitä pisteitä kannattaa yhdistellä.

  Reply
 • 6.5.2017 at 16:05
  Permalink

  EU-diktatuuri pelkää kansalaisten nousevan kapinaan sitä poliisivaltio-tyranniaa vastaan, jota se pienten askelten taktiikalla ihmisten huomaamatta on pystyttämässä.

  Reply
  • 7.5.2017 at 21:09
   Permalink

   NWOhavaintoja-blogisti kirjoittaa 6.5.2017 otsikolla ”Helsingin ajatusrikospoliisi aloitti jo järjestelmällisen mielipidevainon” seuraavaa:

   ”Suomen poliisi on aloittanut jo näiden 50 vihapuheyksikkö poliisien toimesta järjestelmällisen suomalaisiin kohdistuvan mielipidevainon. Koska 2 kk sitten jo kutsuttiin poliisikuulusteluihin eräs suomalainen nainen, joka haettiin kotiovelta asti putkaan. Jossa häntä pidettiin vuorokausi Pasilan poliisitalolla.

   Nyt näitä vastaavia suomen kansalaisiin kohdistuvia DDR-kuulusteluja on toteutettu jo useita ja aina niiden taustalla ovat olleet vain Facebook sosiaalisessa mediassa tapahtuneet nettikirjoitukset.

   Näiden nettikirjoitus kansankiihotusepäiltyjen vuoksi poliisi on myös takavarikoinut epäiltyjen tietokoneet sekä pitäneet epäiltyjä myös vuorokauden ajan putkassa ilman vettä sekä ruokaa, joka jo käytännössä täyttää YK:n vaatiman kidutuksen rajat.

   Facebookissa on myös puhuttu näistä mielipidevainoista avoimesti, joten asia on jo julkinen.

   Elämme nyt tässä Eurostoliitossa jo niitä aikoja, jolloin Suomen poliisi on joutunut palkkaamaan nämä 50 ajatusrikospoliisia tehtäviinsä. Joiden tehtävänä on seuraavien vuosien aikana Suomen kansalaisiin kohdistunut mielipidevaino/joukkovainonta (gang stalking) sekä uhkailu. Johon olennaisena osana kuuluu juuri rikosepäillyt mm. kansankiihotuksesta…”

   Suora linkki artikkeliin ei mennyt tämän ”sensuroimattoman” sivuston kommentti-sensuurista läpi.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.