Mökkimurrot lisääntyneet 50 % – Näin suojaat mökkisi varkailta (video)

Murrot vapaa-ajanasuntoihin ovat alkuvuoden aikana lisääntyneet sadalla tapauksella eli lähes 50 prosenttia. Kokonaismäärä tammi-maaliskuussa oli kolmisensataa.

Mitä sitten pitäisi tehdä, että mökki ei houkuttelisi varkaita? Poliisituben Vinkkari-video kertoo suojaukseen selkeät ohjeet.

  • Lukitse ovet ja sulje ikkunat poistuessasi mökiltä.
  • Älä piilota vara-avainta liian ilmeiseen paikkaan.
  • Älä jätä varkaille työvälineitä – säilytä työkalut sisätiloissa.
  • Mikäli mökkisi on pidemmän aikaa tyhjillään, pyydä mökkinaapuriasi tai paikallista asukasta käymään silloin tällöin mökilläsi tarkistamassa, että kaikki on kunnossa.

Aktiivinen naapurivalvonta on hyvä tehokeino estää rikollisuutta. Havainnot oudoista kulkijoista on hyvä painaa mieleen ja antaa niistä tietoa poliisille esimerkiksi poliisin verkkosivun (poliisi.fi) etusivulla olevan painikkeen ”Anna vihje poliisille” kautta.

Lähde: Poliisin tiedote

3 thoughts on “Mökkimurrot lisääntyneet 50 % – Näin suojaat mökkisi varkailta (video)

  • 4.5.2017 at 10:22
    Permalink

    Paras vahtoehto kuunvaihteen lakimuutoksen jälkeen on siirtää kirjat mökkikuntaan ja sanoa että mökki on vakituinen asuinpaikka. Sen jälkeen myy kapunkiasuntonsa pois ja elää mökillä. Myyntirahoilla elää 10-20 vuotta eikä tarvitse tehdä mitään. Muuta kuin harrastaa.

    Reply
    • 4.5.2017 at 11:50
      Permalink

      Erittäin hyvä neuvo! Muutetaan mökeille ja annetaan tänne rahdattujen muukalaisten laittaa ”Suomi kuntoon” koska niinhän meille on luvattu tapahtuvan näiden kultamunien ansiosta! 🙂

      Reply
      • 4.5.2017 at 15:52
        Permalink

        Kultamuniahan ne ovat, koska vallanpitäjämme voivat PIKA-kouluttaa mm. kieli-, luku- ja kirjoitustaidottomista entisistä kamelikuskeista huippuluokan high-tech-osaajia, joilla sitten nostavat Suomen jyrkkään nousukiitoon!

        Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.