Kasa jakamatonta postia löytyi roskiksesta Helsingissä – Posti selvittää asiaa

Lauantai-aamuna töihin matkalla ollut Teemu Hemming oli heittämässä tyhjää tupakka-askia roskikseen, kun hän huomasi, että roskis oli täynnä postia. Kasassa oli pääosin lehtiä, mutta joukossa oli myös kirjepostia. ”Nopeasti katsoin, että osoitteet olivat Mannerheimintielle”, Hemming kertoi Iltalehdelle.

Roskakori sijaitsee Pikku Huopalahden ala-asteen vastapäätä Tilkankadulla.

Hemming jatkaa: ”Olin hämmästynyt. Oli kuitenkin lauantai-aamu, että en osaa sanoa, kuinka kauan ne postit ovat siellä olleet, mutta ovat voineet olla pidemmänkin aikaa. Illalla töistä tullessa ne eivät enää olleet siellä.”

Sen tarkemmin ei Hemming jäänyt aamulla postia tutkimaan, koska hänellä oli kiire töihin. Hän ehti kuitenkin ottaa kuvia ja otti yhteyttä Postiin Facebookin ja Twitterin kautta. Myöhemmin hän laittoi kuvan roskispostista myös omalle Facebook-sivuilleen.

Munkkiniemen seudun postinjakeluongelmista on viime aikoina ollut paljon keskustelua. Viime viikkoina posti on tullut alueella asuville ihmisille useita viikkoja myöhässä. Posti selittää ongelman johtuneen jakelun esityön ruuhkautumisesta Pikku-Huopalahden jakelutoimipisteessä.

Teemu Hemming arvelee, että postinjakajan pudottaneen nipun omaa huolimattomuuttaan avoimesta kärrystä kadulle, josta joku ohikulkija on ne myöhemmin poiminut ja heittänyt roskikseen.

”Eniten hämmentää kun postin mukana kulkee myös arvokasta tavaraa, kuten pankki- ja luottokortteja. Ei tuo ole normaalia toimintaa”, ihmettelee Hemming.

Postissa sisäinen selvitys asiasta

Postin Helsingin aluepäällikkö Eikka Urpilainen kertoi Iltalehdelle, että asiaan on Postissa reagoitu ja siitä on jo viikonlopun aikana käynnistetty sisäinen selvitys. ”Tutkimukset jatkuvat tiistaina, kun työntekijät palaavat töihin”, Urpilainen sanoo.

Urpilainen ei halua lähteä arvelemaan mahdollisia syitä sille, miksi Mannerheimintielle lähetetyt postit päätyivät Pikku Huopalahdella sijaitsevaan roska-astiaan. Hän ei myöskään kommentoi, liittyykö tapaus Munkkiniemessä viime viikkoina havaittuihin jakeluongelmiin.

”Me emme pysty tässä vaiheessa voi kertoa asiasta enempää tutkinnallisista syistä. Tietenkin tämä on valitettava asia. Kiitämme aktiivisia kansalaisia asiasta ilmoittamisesta”, toteaa Urpilainen.

Lähde: IL

 

Päivitys 5.5.2017: Postin sisäinen selvitys on valmistunut. Uusi uutisemme aiheesta tässä:

2 thoughts on “Kasa jakamatonta postia löytyi roskiksesta Helsingissä – Posti selvittää asiaa

 • 2.5.2017 at 11:36
  Permalink

  Oliks tää nyt sitä ”roskapostia”?

  Ei vais. Postinjakajien moraali oli ollut erittäin huono viime kesästä lähtien. Sen jälkeen on hukattu yksi lasku per viikko. Sitä ennen hukkun yksi lasku per 3kk.

  Reply
 • 3.5.2017 at 13:26
  Permalink

  Varmaan joku matu kyllästynyt hommiinsa.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.