Risikko: Suomen turvallisuusympäristön muutoksesta ei selvitä puhumalla

Suomen turvallisuusympäristö on muuttunut aiempaa huonommaksi. Kansainväliset konfliktit ja kriisit eri puolilla maailmaa heijastuvat nopeasti kotimaamme turvallisuuteen. Vastakkainasettelut lisääntyvät ja väkivaltaiset ääriliikkeet voimistuvat. Sisäministeri Paula Risikko kiinnitti huomiota turvallisuustilanteen nopeaan heikkenemiseen puhuessaan eduskunnassa 20.4. käydyssä sisäisen turvallisuuden selonteon palautekeskustelussa.

– Turvallisuusympäristömme muutos on niin nopeaa, että vain vuosi sitten tehdyn sisäisen turvallisuuden selonteon jälkeenkin tilanne on heikentynyt. Tapahtumat naapurimaissamme koskettivat, emmekä voi ummistaa silmiämme. Jotta kansalaisten turvallisuus voidaan taata, viranomaisten on kyettävä vastamaan sekä uusiin että vanhoihin uhkiin, sisäministeri Risikko sanoi.

Risikon mukaan Suomen hallitus on tunnistanut tapahtuneen muutoksen. Huhtikuun lopulla, hallituskauden puolivälitarkastelussa käydään läpi hallitusohjelman toteutumista ja sovitaan tarvittavista lisätoimista. Turvallisuus on päätetty nostaa yhdeksi painopisteeksi.

– Turvallisuustilanne edellyttää meiltä toimia. Sekä viranomaisten toimivaltuuksiin liittyviä lainsäädäntötoimia että turvallisuusviranomaisten suorituskykyä ja määrärahatasoa on tarkistettava vastaamaan muuttunutta turvallisuustilannetta. Muutokseen vastaaminen on omissa käsissämme, pelkästään puhumalla emme voi jatkaa, sisäministeri painotti.

Hallintovaliokunta näkee muuttuneen tilanteen hyvin

Sisäministeriössä valmistellaan useita toimia sisäisen turvallisuuden varmistamiseksi. Keväällä valmistuu laajassa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa valmisteltu sisäisen turvallisuuden strategia ja toimenpideohjelma. Tiedustelulainsäädännön mietinnöt valmistuvat tällä viikolla, pelastustoimen uudistus ja maakuntien varautumistoiminnan kehittäminen etenevät, hybridiuhkiin vastataan entistä paremmin ja niin edelleen.

Risikko kiitti eduskunnan hallintovaliokuntaa sen erittäin huolellisesti laaditusta ja perusteellisesta, valtioneuvoston sisäisen turvallisuuden selontekoa koskevasta mietinnöstä. Valiokunnan näkemyksen mukaisesti nykytasoisen sisäisen turvallisuuden rakenteiden ylläpitäminen ei ole mahdollista ilman selkeitä lisäresursseja.

– Suomi on monella mittarilla mitattuna yksi maailman turvallisimmista maista. Meidän on pidettävä huoli siitä, että näin on myös jatkossa. Kaikilla, niin viranomaisilla kuin päättäjilläkin, on oltava yhteinen käsitys muuttuvasta turvallisuustilanteesta. Samalla on varmistettava viranomaisten toimivaltuudet, suorituskyky sekä muut riittävät resurssit. Me tunnistamme aiempaa vaikeammaksi käyneen tilanteen – nyt on aika toimia, Risikko summasi.

Lähde: Sisäministeriö

4 thoughts on “Risikko: Suomen turvallisuusympäristön muutoksesta ei selvitä puhumalla

 • 24.4.2017 at 14:12
  Permalink

  On aika palauttaa TÄYSIMÄÄRÄISET RAJATARKASTUKSET. Muuten kaikelta toiminnalta puuttuu pohja.

  Reply
 • 24.4.2017 at 15:34
  Permalink

  He ovat vähitellen tekemässä Suomesta täydellistä poliisivaltiota. Ensisijaiset kyttäyksen ja vainon kohteet ovat luonnollisesti
  maallemme ja kantasuomalaisille tuhoisaa matu-invaasiota vastustavat henkilöt – eivät maahamme avosylin vastaanotetutut ISIS- ym. terroristit, jotka saavat kaikessa rauhassa valmistella tuhotöitään.
  Poliisivaltio-terrori tarvitaan myös heidän EU-diktatuuri/NWO-supertyrannia-agendansa tukemiseen.
  (NWO = New World Order eli Uusi Maailmanjärjestys)
  Milloin valta-VALE-median turruttamat suomalaiset heräävät siihen, että meillä on joukko vain omaa etuaan ja ylikansallisten takapirujensa asiaa ajavia maanpettureita vallankahvassa?

  Suomen kansallisen kivääriyhdistyksen puheenjohtaja Runo Kurko kirjoittaa sisäisestä turvallisuudesta kovin sanoin:
  http://nra.fi/puheenjohtajalla-on-asiaa-144/

  Reply
 • 24.4.2017 at 19:29
  Permalink

  ”Muutokseen vastaaminen on omissa käsissämme, pelkästään puhumalla emme voi jatkaa, sisäministeri painotti.” Risikko kävi stadin matu leirillä puhumassa/mielistelemässä laittomia, mitä on tapahtunut, niinpä, ei mitään, siellä loisivat edelleen.

  Nyt mielistelee , ilmeisesti selvinpäin ja tolpillaan Suomalaisia. Tämän akan juttuihin en usko ennen kuin näen tapahtuvaksi…

  Reply
 • 25.4.2017 at 09:13
  Permalink

  Onhan se surullista, että Suomi joutuu turvautumaan muiden maiden tiedusteluihin, jos/kun meitä uhkaa jokin. Eritysiesti Venäjän verkkovakoilun, cyber-terrorismi esto ja vastavakoilu on meillä heikossa jamassa, kiitos eräiden edeltävien vasuri-johtajien. Nyt samat vastustajat kuvittelee jotain kanslaisten massavakoilua, mutta ei tietty ota vastuuta vastustamisestaan, kun täälä käy jotain. Anonymous-sakki pelkää, että omat leikit on vaarassa, kun tolkun ihmisiä halutaan suojella.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.