Ylen käsittämätön toiminta jatkuu – Alan Salehzadeh hyllytettiin taas ohjelmasta

Johtuuko YLEnkin boikotti minua kohtaan ulkovaltojen sekaantumisesta?

Päätin tarttua kynään, kun nyt on kolmas kerta, kun minut kutsutaan YLE:n keskusteluohjelmiin, mutta viime hetkellä joku vetää narusta ja kutsu perutaan. Näin tapahtui jälleen, kun minut buukattiin ja vahvistettiin huomiseen A-studioon puhumaan suurmoskeijasta. Kaikki oli sovittu, ja juttelin reportteri Helmiina Suhosen kanssa eilen noin tunnin verran taustoittaen hänelle suurmoskeijahanketta. Hän pyysi minua ehdottamaan muita sopivia henkilöitä, joita ohjelmaan voisi kutsua. Annoin hänelle pari nimeä. Sama reportteri soitti vielä tänään aamulla ja toivotti tervetulleeksi ohjelmaan. Samalla hän vahvisti, että olen ensimmäinen vahvistettu osallistuja, muut kutsutut asiantuntijat ovat vielä tavoittamatta eivätkä he ole vahvistaneet osallistumistaan.

Mutta tänään kello 18 maissa soi puhelin. Langan päässä oli YLE:n Ville Kolari, vastaava tuottaja, joka kysyi, kuka minut on kutsunut ohjelmaan. Heillä on kuulemma vieraat valmiina, eikä minulle välttämättä löytyisi ohjelmasta tilaa. Selitin heidän toimittajan toiminnan, joka eilen aamulla soitti. Selitin, olleeni ensimmäinen buukattu henkilö, eikä eilen toimittaja edes tiennyt, keitä muita aikoo kutsua. Kolari sanoi soittavansa hetken päästä uudestaan, ja näin teki, peruuttaakseen osallistumiseni.

Tämä on kolmas kerta, kun YLE peruuttaa viime hetkellä osallistumiseni eri ajankohtaisohjelmiin. Sattumaa? Vai onko taustalla jokin agenda? Jos toimittajien valintoihin puututaan ylhäältä, toivoisin, että he itse tuovat sen esiin. Itse en ole koskaan pyytänyt, että minua kutsutaan mihinkään ohjelmaan, taustalla on organisaation oma sisäinen venkslaus.

Skenaario muistuttaa kovasti sitä, mitä tapahtui vuonna 2013 kun työskentelin Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksella. Silloin, heti kun tutkimukseni oltiin julkaistu, Iranin suurlähettiläs ja hänen delegaationsa sekaantuivat Suomen asioihin ja pystyivät sensuroimaan kirjoitukseni. Myöhemmin suomalaisille valehdeltiin, korkealtakin tasolta, että väitteet ovat perättömiä, mutta koska minulla oli kaikki todisteet taskussa, joutuivat virallisetkin tahot myöntämään, että Iranin pyynnöstä tutkimus tosiaan vedettiin pois netistä. Minulle esitettiin viralliset anteeksipyynnöt, mikä oli kiva, mutta entä anteeksipyynnöt Suomen kansalle siitä, että ulkovallat pystyvät näin helposti vaikuttamaan maan sisäisiin asioihin?

Itse uskon, että Suomessa vaikuttavat vahvasti korkealle soluttautuneet lobbaajat, jotka pyrkivät ajamaan vieraiden valtojen agendaa. He ovat pieni mutta vahva joukko. Mikäli halutaan, että Suomessa oikeusvaltio jatkaa olemassaoloonsa, on heidät saatava julki.

Tutkijana olen pätevä. Luennoin ja kirjoitan jatkuvasti geopoliittisista teemoista puolueettomasti, ja taustoitan säännöllisesti YLEnkin toimittajia, ennen kuin he tekevät juttujaan Lähi-idästä. Useana vuonna pidin valtakunnallisen maanpuolustuskurssin Lähi-idän katsauksen, ja Suomessa on vain harva ministeriö, jossa en olisi käynyt luennoimassa. On vähintäänkin harmi, että eri organisaatiot Suomessa saavat rauhassa syrjiä sellaisia asiantuntijoita, jotka eivät edusta tietynlaista näkökantaa. On selvää, että henkilökohtaisella tasolla monia projektejani ja pyrkimyksiäni on estetty, mutta se on vain jäävuoren huippu, sillä tiedän että minulla on kymmeniä kohtalotovereita. Vaikka tiedämme, ketkä taustalla vaikuttavat, on vastassa koko järjestelmä. Nyt kutsun asianajajia ja oikeusoppineita nostamaan äänensä sitä vastaan, että ulkovallat saavat sekaantua Suomen sisäisiin asioihin, sekä puolustamaan minua ja kymmeniä kaltaisiani asiantuntijoita, joita systeemi polkee.

Tämä ei ole henkilökohtainen, vaan valtakunnallinen ongelma. Iranissa boikotoidaan, sensuroidaan ja mustamaalataan ihmisiä, en uskonut että törmään samaan täällä sananvapauden kärkimaassa.

Alan Salehzadeh

 Lähde: Blogi

11 thoughts on “Ylen käsittämätön toiminta jatkuu – Alan Salehzadeh hyllytettiin taas ohjelmasta

 • 13.4.2017 at 05:33
  Permalink

  Voi voi. Ei mitään uutta aurinkon alla. Tutkijana sinun olisi pitänyt tarkemmin perehtyä ensin ylen historiaan. Ollakseen pätevä tutkija ja tämän pohjalta tehdä tutkimuksia pitää ensin tuntea maan historiaakin.

  Reply
 • 13.4.2017 at 18:05
  Permalink

  Ylen toiminta on törkeää. Aion jättää kyseisen ohjelman katsomatta sillä sinne raahataan nyt vain moskeijan kannalla olevia. Ohjelmasta on tulossa Pia Jardin näytelmä.
  Monet meistä ovat pohtineet mitkä tahot tätä sirkusta johtavat. …maatamme ei enää tunnista entiseksi. ..toiminta on täysin järjetöntä. ..muslimi invaasio. …moskeija hanke. …vähäiset tuomiot muslimien tekemistä raiskauksista. ..jopa 10 vuotiaan raiskannut afgaani kulkee vapaana oikeuden täysin perusteettomilla selityksillä…piikki auki kaikelle mikä koskee muslimeja. ..leikataan vain suomalaisilta vähä osaisilta. ..ohitusjonot muslimeille asuntojonossa. ..suuremmat sosiaalituet heille . ..puuttumattomuus moniavioisuuteen joka on lakiemme vastaista. Monin osin näyttää siltä, että lakiemme rinnalla toimii sharia.
  Kun media palvelee valtaa pitäviä. ..ei tutkiva journalismi edes yritä selvittää mistä tässä on kyse. Mikäli joku tai jotkut onnistuisivat selvittämään mitkä tahot naruja vetelevät se pakottaisi esiin kaiken takana olevan suunnitelman ja kansa voisi tiedon varassa nousta tätä vastaan. ..haamuja vastaan on vaikea hyökätä. Haamut olisi saatava esiin piiloistaan, paljastettava ja samalla poliittiset marionetit joutuisivat vastuuseen.

  Reply
  • 14.4.2017 at 09:23
   Permalink

   Kyllä. Kovin on vinoutunutta. Toimittajat valitsevat puolensa ja esiintyjät sen mukaan. Kunnon journalismi on kaikonnut kanavalta.

   Reply
  • 15.4.2017 at 15:42
   Permalink

   Ei ylen kanavilta voi katsoa muuta kuin urheilut ja säätiedot eikä nekään pidä aina paikkaansa 🙂

   Reply
 • 14.4.2017 at 09:30
  Permalink

  Suomessa ei ole ollut sananvapautta enää elintasosurffareiden tunkeuduttua maahan.

  Reply
 • 15.4.2017 at 14:54
  Permalink

  tätähän se Yle on aina ollut,jo -70 luvulta,toimittajat TRE,N yliopiston taistolaisia

  Reply
 • 15.4.2017 at 15:10
  Permalink

  Totta.. mutta voidaanko enää puhua toimittajista. ..vai onko kirjoittelu lähinnä yksittäisten toimittelijoiden ideologian värittämistä mielipidekirjoitelmista, blogeista? Valjastettu media on suomalainen vastine Pravdalle.

  Reply
 • 19.4.2017 at 07:43
  Permalink

  Ulkomaiset vaikuttajat on olleet jo pitkään puheenaiheena, mutta niille puheille viitataan kintaalla ja tuhahdetaan jotain foliohatusta. Mikä olisi sen mukavampaa kuin joku ottaisi ja kertoisi miten asiat on. Sääli, että ihmiset on niin arkoja, että mieluummin valitsevat häntä uhkaavat tahot liittolaisikseen, tai isännikseen syvään kumartaen. Jos joku pistäisi esim Stubbin pakolla puhumaan Bilderbergistä, niin millaista nahtaa jutut olla? Kuitenkin tämä eurosirkus on tuonut esiin huolestuttavia piirteitä. Ne on sitä luokkaa, että ei uskoisi moraalisen ihmisen sellaista harjoittavan. No, lähitulevaisuus kyllä paljastaa lisää. Jos maiden talouksien alasajo toteutuu ja sen jälkeen syntyy Euroopan Federaatio, ei ole kahta sanaa siitä, mikä on EU-operaatio luonteeltaan.

  Reply
 • 31.8.2017 at 12:49
  Permalink

  IL:ssä yritin kolmeen kertaan kommentoida että ISIS-taistelijat pitää palauttaa Syyriaan tai Irakiin vastaamaan rikoksistaan ihmisyyttä vastaan; vaan eivät kommentit menneet läpi.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.