Suojelupoliisi: Yksittäiset radikaali-islamistit uhka Suomessa

Yksittäisten radikaali-islamistien tekemän väkivallan uhka Suomessa ja Euroopassa on kohonnut, sanoo suojelupoliisi.

 

Suojelupoliisin vuosi 2016: Tiedustelutoiminta Suomessa jatkui aktiivisena ja aggressiivisena

Vieraiden valtioiden kiinnostus Suomen päätöksentekoa ja elinkeinoelämää kohtaan on jatkunut aktiivisena ja aggressiivisena. Erityisesti verkkovakoiluhavainnot lisääntyivät viime vuoden aikana. Tiedot selviävät Suojelupoliisin vuoden 2016 vuosikirjasta, joka on julkaistu Suojelupoliisin verkkosivuilla.

– Erilaiset vaikuttamis- ja hybridioperaatiot, informaatiovaikuttaminen ja vakoilu tietoverkoissa ovat avanneet aivan uuden ulottuvuuden, missä ennalta-arvattavaa on yhä vähemmän, Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sanoo.

Tiedustelutoiminta on pitkäjänteistä. Viime vuosina yhteyksiä on pyritty luomaan nuoriin vaikuttajiin, joiden arvioidaan olevan vuosien kuluttua merkittävissä asemissa. Tiedonhankintaa kohdistetaan myös kiinnostavissa tehtävissä olevien henkilöiden siviili-identiteetteihin.

– Vieraiden valtioiden tiedustelupalvelut etsivät jatkuvasti sellaisia henkilöitä, jotka voisivat toimittaa heille salassa pidettäviä tietoja heitä kiinnostavista aiheista. Ihmisten olisi lisSuojeläksi hyvä tiedostaa, minkälaista tietoa he julkaisevat esimerkiksi somessa. Työnantaja tai viranomaiset eivät pysty suojaamaan työntekijöitä tässä asiassa, Pelttari sanoo.

Terrorismintorjunta: iskujen uhka kohonnut

Terrorismintorjunnan kohdehenkilöiden määrä kasvoi vuoden 2016 aikana. Suojelupoliisin loppuvuodesta 2015 antama terrorismin uhka-arvio on edelleen voimassa. Yksittäisten radikaali-islamististen väkivallantekojen uhka Suomessa samoin kuin muualla Euroopassa on kohonnut.

Turvallisuusselvityksiä ennätysmäärä

Suppeat turvallisuusselvitykset siirtyivät vuoden 2016 alussa paikallispoliisilta Suojelupoliisille, minkä seurauksena Suojelupoliisi teki ennätysmäärän turvallisuusselvityksiä. Selvityksiä tehtiin yhteensä 62 000, joista suppeita oli valtaosa, 44 000.

Lähde: Suojelupoliisi

 

3 thoughts on “Suojelupoliisi: Yksittäiset radikaali-islamistit uhka Suomessa

 • 29.3.2017 at 15:28
  Permalink

  Ja mitä tekee SUPO? -Tarkkailee kunnes paukkuu ja senjälkeen selittelee. Munatonta touhua kautta linjan, kantaväestölle kyllä uhoillaan mutta oikeiden ongelmien POISTAMINEN ei onnistu. -TARKKAILLAAN!- VMP!

  Reply
 • 30.3.2017 at 13:23
  Permalink

  Eivät yksittäiset henkilöt ole se uhka. Vaan kaikki yhdessä. Suomen kansa pärjää tarvittaessa yksittäisille henkilöille. Mutta suurta ja maanlaajuista yhteisöä vastaan me ei pärjätä. Siksipä pitäisi kaikki kahden viimovuoden aikana maahan tuleet häätää ulos. Ja uudelleen pääsee vain opiskelu- tai työviisumilla. Sekä voimassa olevalla passilla. Muukalaispassilla tai pakolaisena käännytettäisiin rajalta takaisin.

  Reply
 • 30.3.2017 at 14:46
  Permalink

  Kyllä! Uusintakierrokselle KAIKKI -90 luvulla tulleista somaloisijoista lähtien. Tämä holtittomuus on tullut tiensä päähän, virheet on korjattava pikaisesti. Nämä SUPON ulostulot saa aina veren kiehumaan, jumalattoman kallis porukka ylläpitää ja ainut mihin pystyvät on ”tarkkailemaan” (taitaa sekin olla pelkkää paskapuhetta…)

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.