Poliisihallitus – aloittanut viharikoksiin liittyvän koulutuksen

Poliisi on viime vuoden aikana panostanut viharikosten tunnistamiseen ja torjuntaan. Tämän varmistamiseksi poliisi on lisännyt viharikoksiin liittyvää koulutusta.

Ensimmäinen Viharikosten kohtaaminen ja tunnistaminen poliisin työssä -täydennyskoulutuskurssi toteutettiin Poliisiammattikorkeakoulussa viime vuonna.

Poliisiammattikorkeakoulussa on aloitettu myös viharikoskouluttajien koulutus. Tavoitteena on, että tämän koulutuksen saaneet poliisit kouluttavat poliiseja omilla alueillaan.

Ensimmäinen kouluttajakoulutus toteutettiin maaliskuun alussa ja siihen osallistui 20 poliisia eri puolilta Suomea. Toinen samansisältöinen kouluttajakoulutus toteutetaan huhtikuussa.

– Koulutuksella pyritään varmistamaan, että poliisihallinnon kaikilla tasoilla on osaamista viharikosten torjunnassa. Siksi koulutukseen edellytetään osallistumista kaikista poliisiyksiköistä ja kaikilta tasoilta, poliisitarkastaja Måns Enqvist Poliisihallituksesta sanoo.

Poliisi on jo vuodesta 1997 seurannut viharikosten kehitystä maassa. Vuosittain julkaistaan Poliisiammattikorkeakoulun tekemä viharikosselvitys. Viime vuoden lopulla julkaistu selvitys osoitti viharikosten lisääntyneen yli 50 prosenttia.

Poliisihallinnossa on jo aiemmin ollut nollatoleranssi rasistiseen ja muuhun vihapuheeseen, viharikoksiin sekä väkivaltaisiin ääriliikkeisiin liittyen. Poliisin osaamista näiden torjunnassa on kehitetty jo vuosia.

Enqvist sanoo, että Suomen lainsäädännössä ei ole erillistä viharikosnimikettä, vaan tämä on otettu huomioon koventamisperusteena.

– Rangaistuksen koventamisperuste on rikoksen tekeminen rotuun, ihonväriin, syntyperään, kansalliseen tai etniseen alkuperään, uskontoon tai vakaumukseen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai vammaisuuteen perustuvasta vaikuttimesta taikka niihin rinnastettavasta muusta vaikuttimesta. Tämä edellyttää, että poliisi pystyy tunnistamaan ne rikokset, joissa on kyseinen koventamisperuste ja että tämä otetaan huomioon esitutkinnassa., Enqvist sanoo.

Lähde: Poliisihallitus

6 thoughts on “Poliisihallitus – aloittanut viharikoksiin liittyvän koulutuksen

 • 28.3.2017 at 14:16
  Permalink

  Luotto Suomen poliisiin on mennyt. Suomen laki ei tunne tekoa viharikos. Kannattaisiko miettiä, miksi niitä vihapuheita tulee? Suomen kansan pitäisi kai olla koko maailman elättäjä ja samalla hymyillen katsoa kun lapset raiskataan ja kulttuuri tuhotaan.
  Rangaistukset ja koventamisperusteet koskevat tietysti kantasuomalaista. Mutta kun neekeri huutaa ” tapan sut vitun huora” niin sehän on poliisin mielestä vain kivapuhetta.

  Poliisi on jatkuvasti valittanut resurssipulaa ja vinkunut lisää rahaa. Rikostutkintaan ei kuulemma löydy aikaa. Mutta näköjään näin se menee, että suomalainen on toisen luokan kansalainen omassa maassaan ja Poliisihallitus on täysin eliitin käsikassara.

  Reply
  • 28.3.2017 at 18:52
   Permalink

   Tämäkin osoittaa että vallankahvassa olevat maanpetturit käyvät sotaa omaa kansaansa vastaan!

   Reply
 • 28.3.2017 at 18:50
  Permalink

  Suomessa vallankahvassa olevilta maanpettureilta ja Demla-korruptoidulta oikeuslaitokselta on turha toivoa tällaista:

  ”Italia: syyttäjä vaatii loppua Sorosin manipuloimalle pakolaiskriisille

  Sisilialainen syyttäjä Carmelo Zuccaro vaatii, että Italia alkaa tutkia juutalaisen George Sorosin rahoittamien ”kansalaisjärjestöjen” toimintaa, joka on kärjistänyt maan pakolaiskriisiä. Aiheesta uutisoi muun muassa Zero Hedge.

  Soros on jo vuosien ajan rahoittanut täysin avoimesti järjestöjä, jotka pyrkivät tuomaan mahdollisimman paljon laittomia tunkeutujia valkoisiin länsimaihin. Kyse on järjestelmällisestä kansanmurhapolitiikasta.

  Vatikaanin pormestarin, Virginia Raggin, mukaan Rooma on jo köyhien italialaisten ja uusien maahantunkeutujien välisen sisällissodan partaalla. Sisilialainen syyttäjä Zuccaro on kyllästynyt maahantunkeutujien synnyttämiin levottomuuksiin ja vaatii loppua miljardöörien lobbaamalle avoimien rajojen käytännölle.

  Zuccaro viittaa Frontexin tuoreeseen raporttiin, jonka mukaan ”kansalaisjärjestöt” ovat alkaneet toimia yhä tiiviimmässä yhteistyössä ihmisten salakuljettajien kanssa.

  Sorosin rahoittamat ryhmät tarjoavat ammattimaisia – ja rikollisia – kuljetuspalveluita kenelle tahansa Pohjois-Afrikasta Eurooppaan pyrkivälle.

  Frontexin mukaan salakuljettajat ovat oivaltaneet, että tunkeutujat kannattaa lähettää suoraan ”kansalaisjärjestöjen” omistamien laivojen luo sen sijaan, että tunkeutujien poimiminen jätettäisiin Italian ja EU:n sotilaiden tehtäväksi.

  Zuccaro muistuttaa, että ”laittoman maahanmuuton avustaminen on rangaistava rikos huolimatta siitä, millaiset syyllisen motiivit ovat”.”

  Lähde: Magneettimedia 28.3.2017

  Reply
 • 28.3.2017 at 23:00
  Permalink

  Mistähän saisi poliisille koultusta siitä miten kohdella maassa luvatta olevia? Se tuntuisi olevan tärkeämpää tällä hetkellä.

  Reply
 • 29.3.2017 at 00:12
  Permalink

  Suomen posliinit 🙂 Taitaa kansalaisten viha alkaa jo pelottamaan kun tarvii omia tekemisiään selitellä päivittäin? Onko tinapeilta kenties unohtunut että te olette meillä töissä? Kannattiko lähteä eliitin käsikassaraksi? Saattaa vielä jokin päivä kaduttaa vaikka nyt vielä pullistelettekin, pohja se löytyy rauhallisten Suomalaistenkin pussista…ja senjälkeen kyyti on kylmää!

  Reply
 • 28.4.2017 at 01:02
  Permalink

  Tutkimusten mukaan viharikosten kasvu johtuu ainakin osaksi siitä, että rikolliset ovat entistä useammin vihaisia.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.