Poliisi: Helsingin opetusviraston laitetoimitusten epäselvyydet lähes 9 miljoonaa euroa

Helsingin kaupungin opetusviraston laitetilauksiin liittyvä korruptiotutkinta on loppusuoralla. Tutkinnan kohteena olevien laitetoimitusten määrä on lähes 9 miljoonaa euroa. Esitutkinta on kohdistunut vuosien 2006 – 2016 laitetilauksiin ja pääasiassa kolmeen eri laitetoimittajaan, jotka eivät ole olleet tilaushetkellä Helsingin kaupungin sopimustoimittajia. Laitetilaukset ovat koskeneet tietokoneita, puhelimia ja muita tietoteknisiä laitteita sekä viihde-elektroniikkaa.

– Pääepäiltynä on silloinen opetusviraston tietohallintopäällikkö, joka on esitutkinnan perusteella tehnyt, hyväksynyt ja vastaanottanut laitetilaukset. Suurin osa laitteista on myyty eteenpäin. Osa rikoshyödystä ja rikoksella viedyistä laitteista on saatu takaisin, kertoo tutkintaa johtava rikostarkastaja Urpo Mäkelä.

Esitutkinnan aikana on kuulusteltu useita henkilöitä rikoksesta epäiltynä ja kolme heistä on ollut vangittuna. Myös laitetoimittajia on kuulusteltu rikoksesta epäillyn asemassa, koska laitetilaukset ja toimitustavat ovat olleet epätavallisia. Esitutkinnassa on myös selvinnyt, että opetusviraston henkilökunnalla on ollut laitteita omassa käytössään.

– Esitutkinnan yhteydessä on lisäksi selvitetty Helsingin kaupungin opetusviraston virkamiehiin kohdistuvia virkarikosepäilyjä sekä opetusviraston työntekijöihin kohdistuvia kavallus- ja petosepäilyjä, Mäkelä kertoo.

Esitutkinta pyritään saamaan loppulausunnolle huhtikuun aikana, jonka jälkeen juttu siirtyy syyteharkintaan.

Lähde: Helsingin poliisi

2 thoughts on “Poliisi: Helsingin opetusviraston laitetoimitusten epäselvyydet lähes 9 miljoonaa euroa

 • 28.3.2017 at 22:47
  Permalink

  Poliisin kannattaa nyt tutkia keiden maahantuojien laitteita on käytetty rikoksentekovälineinä. Sen jälkeen kannattaa tutkia ketkä jälleenmyyjät ovat mahdollistaneet rikokset. Ja sitten se kaikkein tärkein asia: Poliisin kannattaa tarkastella mille kaikille yhteisöille ja kaupungeille kyseiset jälleenmyyjät ja maahantuojat ovat toimittaneet laitteita.

  Nimittäin, samojen henkilöiden verkosto kattaa koko Suomen. Ei vain pääkaupunkiseutua.

  Reply
 • 29.3.2017 at 01:05
  Permalink

  Onko kyseessä ollut demarien tyypillinen välistävetoremmi? Vai viherkommarien se parempi rikollisuus?

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.