Miten valhemedia toimii – Kasmir lynkattiin ”valtamediassa” mutta olikin itse uhri

Valtamedian toimiessa Suomessa ilman minkäänlaista vastuuta, on tulokset juuri tämmöisiä, mitä nyt olemme saaneet lukea lähes kaikista ”valtamedioista” Kasmirin tapauksessa. Suomen ”valtamedia” (valhemedia) on säälittävässä tilassa, miltä kukaan ei ole turvassa.

Stara uutisoi tapauksesta seuraavasti:

”Somekansa ja monet suomalaiset mediat ovat viime päivinä tuominneet kovin sanoin artisti Kasmirin, joka oli todistajana Axl Smithin salakatselua koskeneessa oikeudenkäynnissä. Viihdelehti Stara on nyt tutkinut käräjäoikeuden asiakirjat perinpohjin, ja selvitysten perusteella monien suomalaisten medioiden uutisointi aiheesta on osoittautunut rajusti virheelliseksi.

Suomalaismediat ovat tehneet Axl Smithin oikeudenkäyntiin johtaneista tapahtumista virheellisiä johtopäätöksiä, jotka ovat olleet omiaan aiheuttamaan Kasmirille ja hänen uralleen erittäin merkittävää vahinkoa. Hän joutui lehtiväitteistä aiheutuneen somekohun takia muun muassa vetäytymään MTV3-kanavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta ja hänen uransa on useissa yhteyksissä todettu olevan ohi ainakin toistaiseksi. Suomalaisten someraivo velloo voimakkaana edelleen, mutta virheellisiin tietoihin perustuen.

Staran Päätoimittaja Jocka Träskbäck  ottaa Rajusti kantaa Valheelliseen uutisointiin.

– Medioissa esitetyt väitteet Haippiringistä ja Kasmirin osuudesta siihen eivät vaikuttaneet pitävän paikkaansa. Ryhdyimme yhdistelemään palasia, ja lopulta yksityiskohdat osoittivat Kasmirin yhdeksi Smithin uhreista. Samalla vahvistui, että uutisointi niin sanotusta Haippiringistä on ollut rajusti virheellistä, Staran päätoimittaja Jocka Träskbäck kertoo.

– On huolestuttavaa miten heikolle tasolle juridiikan osaaminen suomalaisissa medioissa on vajonnut, kun yksittäinen artisti voidaan tällä tavalla iltapäivälehtiä myöden ristiinnaulita perusteettomasti. Toivottavasti nämä mediat kantavat nyt vastuunsa tekemistään virheistä, koska seuraukset ovat olleet someraivon kohteelle erittäin ikävät ja kauaskantoiset, Träskbäck jatkaa.

Lue koko staran arikkeli, koosteineen miten valhemedia on uutisoinut aiheesta. https://www.stara.fi/2017/03/04/stara-paljasti-kasmir-olikin-yksi-axl-smithin-uhreista/

 

 

One thought on “Miten valhemedia toimii – Kasmir lynkattiin ”valtamediassa” mutta olikin itse uhri

  • 5.3.2017 at 22:53
    Permalink

    No, Kasimir tekee vauvoja kuten laulaa ”Mä haluun tehdä vauvoja..”

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.