Somaliliitolla menee hyvin, satoja tuhansia tukea, eikä anna selvitystä rahojen käytöstä

Suomen Uutiset soittivat somaliliitolle mihin tämä käyttää tukirahansa? Vastaus oli ollut luuri korvaan.

Somaliliitto sai RAYN tukea vuonna 2016 250,000 euroa. Tukea myönnettiin jäsenjärjestöpalveluiden, edunvalvonnan ja viestinnän toteuttamiseen sekä somalialaistaustaisen nuorison radikalisoitumisen ehkäisyyn jatkokoulutuksen, työllistymisen ja mielekkään vapaa-ajan tekemisen kautta.

Vuoden 2015 osalta somaliliiton kokonaistuotot olivat 177 708 euroa. Rahasummasta avustuksia on suurin osa, eli 169 111 euroa. Tärkein avustusten maksaja on RAY, joka vuonna 2015 avusti liittoa 140 000 eurolla. Huomionarvoista on, että tänä vuonna RAY:n maksama osuus on siis kasvanut jo 250 000 euroon.

Vuonna 2015 somaliliitto käytti henkilöstökuluihin 78 381 euroa eli lähes puolet koko vuoden tuotoistaan.

Tilinpäätöksen tietojen mukaan vuonna 2015 liitossa työskenteli neljä henkilöä.

Koko Suomen Uutisten selvitys luettavissa: https://www.suomenuutiset.fi/julkisin-varoin-pyorivalle-somaliliitolle-rayn-tukea-250-000-euroa-vuodessa-hakee-viela-lisaa-400-000-euroa/

JOKA kuukausi, ainakin kerran Arshe Said somaliliiton puheenjohtaja vierailee rahanvälitystoimistossa ja laittaa matkaan lähetyksen, jota ilman omaisten elämä Somaliassa olisi paljon vaikeampaa. -Asiasta kirjoitti hs

Said arvelee, että samalla ­tavalla toimii lähes jokainen Suomessa asuva somali.

Helsingin kaupungin paatokset 2015:

Somaliliitolle 43,000€

Vuonna 2013 Somaliliitto sai suoraa valtion avustusta 9000€, linkki: http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Kulttuuri/kulttuuripolitiikka/avustukset/monikulttuurisuus/myoennetyt/13monikulttuurisuus.pdf

 

Somaliliitto on ennenkin ollut suurennuslasin alla, yle MOT kirjoitti asiasta jo vuonna 2012.

MOT sai vinkin somaliyhteisön sisältä. Sen mukaan julkista tukea nauttivan Somaliliiton rahankäyttöä kannattaisi tarkastella lähemmin. Monet sisäpiiriläiset ovat myös huolissaan Somaliliiton radikalisoitumisesta. Väitetään jopa, että jäljet johtavat terroristiorganisaatioon al Shabaabin.

Abdi: Meijän yhteisölle on annettu paljon resursseja, mutta niitä on käytetty huonosti.

Useat Somaliliiton entiset jäsenet ovat aidosti huolestuneita siitä miten yhdistystä johdetaan. Heidän mielestään on tärkeää, että somalit itse tuovat esiin ongelmat, jotka ovat jo vuosia kyteneet Somaliliiton sisällä. Pelkona on, että pienen ryhmän toimintatavat leimaavat koko somaliyhteisön.

vuonna 2012 Somaliliitto sai jo seuraavat raha-avustukset: 

  • Opetusministeriö ja kulttuuriministeriö 27 000 e
  • Helsingin kaupunki 10 000 e
  • Sisäministeriö 7 000 e
  • RAY 11 425 e
  • Muut avustukset 1 113 e

    Julkiset tuet ovat Somaliliitolle elinehto, koska esimerkiksi vuonna 2012 yhdistys sai jäsenmaksuja vain runsaat 400 euroa.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Somaliliiton hallitus vuodelle 2016-2018

Puheenjohtaja
Arshe Said
puh. 044 344 9175
somaliliitto@somaliliitto.fi

 

Varapuheenjohtaja
Rage Abdulrahman
puh. 046 575 0610
abdulrahman.rage@gmail.com

 

Sihteeri
Sadiyo Ali
puh. 046 669 4077
sadiyo.ali@somaliliitto.fi

Rahastonhoitaja
Mahamed Abdule
puh. 044 344 9176
abdule.mahamed@somaliliitto.fi

Sosiaalisihteeri
Ahmed Abdallahi Imad
puh: 045 238 5449
mohamoud.imad@somaliliitto.fi

Varasosiaalisihteeri
Mohemad Musse Seraar
puh: 044 585 8032
m.seraar@somaliliitto.fi

Nuorisotoiminnan vastaava
Ayan Ahmed
ayan.ahmed@somaliliitto.fi

Lähteet: Suomen uutiset, yle, hs, Helsingin kaupunki

23,597 total views, 8 views today

I can still see Paul Brown in a snappy straw number. Bear Bryant in his perennial houndstooth. After the debacle around Qatar 2022, the Gulf is unlikely to get a World Cheap Football Jerseys Cup any time soon and the heat of August highs of 108F surely precludes an Olympics. FIFA NBA Jerseys Cheap have played the Club World Cup there but that becomes problematic Cheap nfl jerseys if plans go ahead to expand the competition to 32 teams and hold it in summer.. Obtain an insurance policy covering business liability that meets NFL required minimums. The policy must be through a company that has at least an A VIII rating with AM Best. Finally, Zuckerberg addresses the final roadblock on the way to making Internet access available and affordable to all businesses and governments. That’s why Facebook has partnered with some of cheap nfl jerseys the biggest names in Internet technology, like Opera, Qualcomm an MediaTek, to ”develop joint projects, share knowledge and mobilize industry and governments to bring the world online.” One of those projects is the zero rating data model which allows Internet companies to deliver free data to customers when using Facebook.. Whatever the case, when it comes to picking chip stocks, push all that stuff aside. Analog remains vital, and in fact, action in this subset of the chip market is actually cheap oakleys sunglasses heating up. The uproar began when Martin, in his first season with the Dolphins, quit and took his case to lawyers. After the release of the text of a cheap nfl jerseys voice message in which Incognito used racist language and told Martin, ”I’ll kill you,” the Dolphins suspended Incognito while the League launched its investigation. And if you don’t want a Moses bobble head doll, just say no. Nashville Sounds General Manager Glen Yaeger says it’s a balancing act.. PESCA: Last week, PricewaterhouseCoopers released a report saying a tough economy would mean that the Super Bowl would only generate half cheap jerseys that. Porter thinks half of crazy is still crazy. He’s also the guy who talks in shifting registers, and moves regularly between studios and audiences. He’s a sports guy, a footy guy, and you can’t be one of those unless you adopt colloquial rhythms, mate. This bout pretty much summed up what the whole night was going to be; a lot of solid matches that really served no point other than being solid matches. Not the greatest thing in the world but I’m pretty sure anyone will take decent ring action with no stories over terrible in ring action with stories any day. There is something ugly about that much electricity consumed by a private profit entity (guzzling public money) in a season when Marathwada and Vidarbha suffer 12 15 hour power cuts. Something that always devastates the performance of their poorer children in the examinations.

11 thoughts on “Somaliliitolla menee hyvin, satoja tuhansia tukea, eikä anna selvitystä rahojen käytöstä

  • 1.2.2017 at 08:00
    Permalink

    Jo -90 luvulla asioidessani pankissa Somalit edessäni lähettiävät rahaa kotipuoleen. Hirvittävä meteli ousi siitä kun silloisen järjestelmän mukaan pankkien välityspalkkio oli 2% siirretystä rahamäärästä.

    Se mitä puheesta kuulin oli että silloin Somalit lähettivät puolet saamistaan tuista ja avustuksista kotikonnuille. Vaikka raha oli silloin markkamääräisesti pieni, eli sillä loppuperhe Somaliassa hyvinkin. Kuukauden tienesti Suomesta vastasi vuoden palkkaa Somaliassa. Ja se on aiheuttanut se että sielä on lisäännytty kuin kanit. Ja nyt me koemme sen seuraukset.

    Eikä rahanlähettäjiä ollut yksi tai kaksi ihmistä. Niitä oli lauma.

    Reply
  • 1.2.2017 at 08:33
    Permalink

    Törkeää toi somaliliiton todellinen touhu! Miten tämämahdollista edes suomessa???

    Reply
  • 1.2.2017 at 09:53
    Permalink

    Tämä nimenomaan on mahdollista VAIN Suomessa.

    Reply
  • 1.2.2017 at 09:54
    Permalink

    Ei tälläisiä liittoja pidä tukea se on typeryyttä ! Naisia ei ole jäsenistä 50 % niin vaatii laki että puolet naisia tähänkin liittoon joka ei ole laillinen liitto he ovat suomen kansalaisia jos ei niin tukea ei anneta koska rahat menevät muihin juttuihin ja omiin tarkoituksiin sekä palkkioihin ei somalit tarvitse kuin työtä ei liittoa kyllä niitä liittoja näkyi jo 1990 luvulla alkaen kaduilla ja siirtyivät koteihinsa savuille ! Tälläiset liitot on laittomia niitä ei tueta suomen miehen ja naisen tekemällä työllä ja eläkerahoilla muutenkin somalit ovat syöneet suomen taloutta monta miljardia ! Milloin me suomalaiset menemme somaliaan mogadiskuun rakentamaan taloja näille somaleille ja he maksavat niin kuin muutkin ! sekä voisin ostaa edullisesti lomatontin rannalta missä palmut kasvaa jos ei niin somalit saa alkaa rakentamaan mykö me tekemään senkin työn ja myymme lomatontteja kaikelle maailman ihmisille !!

    Reply
  • 1.2.2017 at 10:03
    Permalink

    Gallup-toimistot voisivat tehdä kyselyn somalien piirissä siitä, kuinka moni on työllistynyt Suomessa ja kuinka moni on hakenut töitä. Ei luulisi olevan liian vaikeaa. Ja tulokset sitten vaan esille. Se voisi auttaa somaleita aktivoitumaan työn hakemiseen tai sitten ei. Epäilen että tilanne ei muutu, mutta saataishan tuoretta tietoa.

    Reply
    • 1.2.2017 at 12:35
      Permalink

      2/2016:
      ”Suomessa elää Tilastokeskuksen viimeisimpien tietojen mukaan 16 721 somalia äidinkielenään puhuvaa. Puolet heistä on alle 20-vuotiaita. Työvoimaan kuuluu 4361 ihmistä ja heistä työssä on 1 934 ja työttömänä 2 427. Työttömien osuus on hyvin suuri. Open Society Foundation (OSF) vuonna 2013 julkaistussa laajassa tutkimuksessa ilmeni, että tilanne on yhtä heikko myös Norjan Oslossa ja Ruotsin Malmössä. ”

      Reply
  • 1.2.2017 at 13:28
    Permalink

    Näköjään ihan puupäitä RAY ym joka menee antamaan rahaa tollasille sompuille! tyhmäkin sen tietää että noi pahempia kusettajia kun mannet!

    Edunvalvonnan ja viestinnän toteuttamiseksi.
    OMIEN ETUJEN! ja että joka nekkerillä on uus iphone ja pelit ja pensselit kun lorvailee..

    nuorison radikalisoitumisen ehkäisyyn jatkokoulutuksen.
    Eipä tollaset viidakko apinat mitään tajua! Eikä niitä koulutus kiinnosta.

    Mielekkään vapaa ajan tukemiseksi sekä somalitaustaisten työllistäminen..
    Eli raiskauksiin/valkoihoisten pahoinpitelyihin 😀 ja sehän samalla työllistää niitä.. Muuta kun ei osaa..

    On paljon SUOMALAISIA joilla ei ole varaa mihinkään mielekkään!
    Saako ne tollasia rahoja?!?

    Reply
  • 1.2.2017 at 15:48
    Permalink

    Olen joskus ollut Allergia-yhdistyksessä rahastonhoitajana, ja muistan kuinka tarkkaan avustusrahoista oli raportoitava. Työllisyysvaroilla yhdistyksessä työssä olevasta ja hänen tehtävistään jopa soitettiin työvoimatoimistosta, ja kyseltiin rahojen käytöstä. Ehkä ajat ovat muuttuneet. Tai pikemminkin uskon, että on olemassa kaksoisstandardit. Näitä ulkomaan eläjiä ei seurata niin tarkasti, tarinat uskotaan, eikä kuitteja katsota. Kyllä minua epäilyttää somali-liiton touhu. Suuret summat rahaa, eikä minkäänlaisia tuloksia esim. kotoutumisen suhteen. Kaiken lisäksi tukea tulee monista eri lähteistä. Taitavat ottaa nämäkin rahat heille kuuluvana jizya-verona.

    Reply
  • 1.2.2017 at 16:50
    Permalink

    http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002916402.html

    Somalit ja muslimit saavat tosiaan myös lukuisista säätiöistä rahaa, lisäksi vielä EU Soroksen rahoitukset päälle. Kenelle kantasuomalaiselle EU rahoittaa autot? Suomi on tosiaan koko maailman sosiaalitoimisto! Tänne voi tulla ja elää mukavasti, kun kaikki maksetaan, mitään ei tarvitse tehdä, edes kieltä opiskella.

    Kauhistuttaa, minkälaisen maan ja velat omat lapsemme meiltä perivät. Miten hirvittävän hinnan sotien sukupolvet maksoivat, rakensivat meille hyvinvointivaltion ja lunastivat vapaan Suomen. Nyt tämä kaikki yhdessä kristillisten arvojen kanssa ollaan pyyhkimässä pois ja tämän kaiken omat päättäjämme hyväksyvät.

    Reply
  • 3.2.2017 at 17:48
    Permalink

    ei jaksa lukee’
    , terrorismia rahottaa tietenki

    Reply
  • 31.3.2017 at 22:24
    Permalink

    kuka omistaa ray:n? ketä päättää rahoista? Mihin rahat menee? Vetääkö joku välistä?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.