Valtio luovuttaa 2,5 miljardia Sipilän hoiviin, pääministeri päättää rahojen käytöstä

Joulukuussa valtioneuvosto hyväksyi perustettavaksi täysin valtio omisteisen osakeyhtiö VAKE Oy:n. 

Valtion omistajastrateginen linjaus 13.5.2016,  ensimmäisessä vaiheessa sirretään valtio omisteisista yhtiöistä miljardien edestä yritysvarallisuutta ja niistä saatavia myyntivoittoja ja osinkotuloja uuteen valtion kehitysyhtiöön. kehitysyhtiöön on tarkoitus siirtää seuraavien valtion suoraan omistamien yhtiöiden osakkeita: Arctia Oy (50,1 prosentin ylittävältä osuudelta) Posti Group Oyj (50,1 prosentin ylittävältä osuudelta) Neste Oyj (33,4 prosentin ylittävä osuus osakkeista) Vapo Oy (33,4 prosentin ylittävä osuus osakkeista) Altia Oyj Ekokem Oyj Kemijoki Oy Nordic Morning Oyj Raskone Oy

Toisessa vaiheessa Valtion kehitysyhtiö Vake Oy -niminen valtion kokonaan omistama osakeyhtiö on tarkoitus perustaa osakeyhtiölain edellyttämällä 2 500 euron vähimmäispääomalla. Yhtiön perustaminen on välttämätöntä ennen varsinaisen liiketoiminnan alkua. Perustamisen jälkeen valtio pääomittaisi yhtiötä siirtämällä kehitysyhtiöön eri vaiheessa em. yhdeksän valtio-omisteisen yhtiön osakkeita valtioneuvoston omistajapolitiikkaa koskevan valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti. Koko perustamispöytäkirja: valtioneuvosto

Viimeviikolla puolassa vieraillut Sipilä on sanonut medialle jyrkästi pitävänsä kiinni omistajaohjauksesta.

Juha Sipilän viimeaikaiset kohut eivät näytä vaikuttavan pääministeriin, kun miljardit ovat laillisuusvalvojan eettisyys päätöksen päässä hanskassa. Vake Oy toimii täysin eduskunnan budjettivallan ulkopuolella, käytännössä omistajaohjauksesta vastaavan pääministerin peukalon alla. Hallitus perustelee kehitysyhtiön tarvetta pääoman kierrättämisellä.

Hallituksen esitys tuli eduskuntaan marraskuussa, hyväksyttiin joulukuussa ja voimaan se tuli tammikuun alussa. Eduskunta jäi joululomalle 21.12.2016-helmikuu 2017. Eli montaa päivää ei Vake oy:n käsittelyyn aikaa jäänyt.

Tämä on ensimmäinen kerta kun valtion miljardiomaisuus on pääministerin päätösvallassa. Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV, Lainsäädännön arviointineuvosto ja Keskuskauppakamari kyseenalaistivat koko järjestelyn mielekkyyden ja ihmettelivät heppoista vaikutusarviointia.

Lakiesityksen oli allekirjoittanut loppumetreillä Timo Soini PS.

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

84,514 total views, 4 views today

The sausage gives it that kick of flavor I was missing. My husband hates lentils and won even try plain lentil soup. Remember in 2012 I sat in the car and cried, she said of cheap nfl jerseys making the trials final but not the London Olympic team. Never wanted to feel that feeling again. Still, the fossil of Odontochelys semitestacea has helped paleontologists determine how turtles actually evolved wholesale Jerseys their full shells. What they originally assumed was a thicker skin that evolved into a hard casing now looks more like extensions of the backbone and ribs that grew together over time to make a shell. Try to keep it simple, expressing yourself and your business in as few words as possible. This will make it wholesale football jerseys easier to remember, easier to print, and, in general, more people will be willing to read it. Scott Barlow, certainly, has been outraged that the new boys on the block have hosting rights for next month’s FFA Cup final. The Sydney FC chairman has raised some valid points one of which is that the Sky Blues haven’t had a home game yet. Probablility of Picking the NCAA ChampionWith 64 teams starting the bracket, and assuming they all have an equal chance of winning, the probability of guessing the champion is just 1/64, or 1.5625%. Of course, it’s probably not valid to assume they all have the same chance of winning. 4. Eddie Eagan (Bob Sled): He won a Gold medal in 1920 in the Summer Olympic games and then in 1932 he won a Gold medal in the Replica Oakleys Winter Olympics for racing on a bobsleigh. ”He’s been spared all the comparisons.” But dad still saw a role for himself. ”He became the centre of attention wherever he went. ET Aug. 20, 2015The ex wife of former NFL quarterback Erik Kramer is asking for prayers after Kramer apparently attempted suicide Tuesday the latest sign of ”severe depression” that she attributes to head trauma from his football career.Kramer, 50, survived the gunshot wound at a hotel in Calabasas, Calif., though cheap nfl jerseys his condition in the hospital is not known. 1Medical Eye Unit, St Thomas’ Hospital, Lambeth Palace Road, London SE1 7EH, UK2Department of Histopathology, St oakley outlet Thomas’ Hospital, Lambeth Palace Road, London SE1 7EH, UKCorrespondence: Thomas RG Poole, FRCOphth, Moorfields Eye Hospital City Road London ECIV 2PD, UK. In occult giant cell arteritis, where there is ocular involvement by giant cell arteritis without any systemic symptoms and signs of giant cell arteritis,1 the diagnosis is more difficult, and the above investigations will help direct the ophthalmologist before cheap oakleys sunglasses a temporal artery biopsy is carried out.

14 thoughts on “Valtio luovuttaa 2,5 miljardia Sipilän hoiviin, pääministeri päättää rahojen käytöstä

 • 17.1.2017 at 21:53
  Permalink

  NO PAAPAS SIPILÄ MULEKIN 2 MILLIÄ EN SIT SORSI SUA MELKEEN JOKA PÄIVÄ

  Reply
 • 17.1.2017 at 22:04
  Permalink

  Juu mulle kans millin vois antaa.

  Reply
 • 17.1.2017 at 22:22
  Permalink

  Kyllä te jaksatte haukkua sipilää ootte varmaan kaikki tietäviä.

  Reply
 • 17.1.2017 at 22:56
  Permalink

  Surullisten virheiden sarjassa tämä ehkä pahin virhe!

  Reply
 • 18.1.2017 at 00:50
  Permalink

  Ei muuta kuin köysi kaulaan ja roikkumaan moinen rosvo.

  Reply
 • 18.1.2017 at 02:47
  Permalink

  Älkääs nyt, hyvät ihmiset.. Sipilä ei tule olemaan ikuisesti Pääministeri, vaan kun Sipilä poistuu pallilta, seuraava pääministeri on hiplaamassa näitä aarteita, muun hallituksen kera.

  Reply
  • 18.1.2017 at 10:55
   Permalink

   Kun Sipilä poistuu pallilta, aarteet on siirretty muille maille hiplattavaksi. Jäljelle jää luultavasti vain vitusti velkaa.

   Reply
 • 18.1.2017 at 10:57
  Permalink

  Ny on hyvä olla Juhan sukulainen tai ”frendi” voi ihan yllättäin saada firmalle tilauksia……. 😉

  Reply
 • 18.1.2017 at 13:49
  Permalink

  Omituinen tuo äänestys ”Luotatko Sipilän..?”, eihän siinä missään sanota, kumpi on kyllä ja kumpi ei! Lila vai sininen – väreistä tätä ei voi päätellä.

  Reply
 • 18.1.2017 at 21:44
  Permalink

  Sipilän ahneus ei sovi pääministerille, pääministerin pitäisi tehdä päätöksiä ja investointeja veronmaksajien (yhteiskunnan) eduksi, mutta vitun sipilä ahneuksissaan tekee kaiken, vain oman ja sukulaistensa hyväksi, voi sanoa että ahneudella on paskanen loppu, mutta suomen mirjardivelka (yli 100 miljardia, lisäänty kiihtyvällä vauhdilla, vaikka tänään sanotaan että, valtiolla voi olla velkaa vaikka miten pajon, (kreikka), totaalinen yhteiskuntajärjestelmän tuho on lähellä, köyhät köyhtyy entisestään, hyvintoimeentulevat rikastuu, missä on inhimmillysuus ?

  Reply
 • 20.1.2017 at 02:13
  Permalink

  Berneri piti eilen 19.1 tiedotustilaisuuden uudesta liikenneväylien maksusuunnitelmasta, jossa tiesto ja sen hallinto sekä maksujen keruu tulisi siirtymään 65 prosentin osuudella valtion ja 35 prosentin osuudella maakuntien omistamalle Live Oy nimiselle osakeyhtiölle. Mikä takaa sen, ettei tämä uusi liikenneyhtiö siirretä samantien pääministeri Sipilän omistajaohjauksessa olevalle Vake Oy:lle, jolloin sen ja tiestön kokonaan myynti ja omistus on mahdollista kaupata ohi eduskunnan päätöksenteon helposti ulkomaille…

  Reply
 • 24.1.2017 at 15:33
  Permalink

  Joulukuussa parhaat lahjat jaetaan. Äänestetään Kepua edelleen, niin päästään eroon turhasta valtion omaisuudesta.

  Reply
 • 25.1.2017 at 23:32
  Permalink

  ONGELMAN NIMI VAPAAMUURARIUS ELI JUUTALAISTEN JUOKSUPOIKIA ELI GOJIMEITA! ETTE TE PELLET KOSKAAN TULE TAJUAMAAN!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.