Hilkka Laikko – Oikeusministeri Jari Lindström – Ulosotto- ja perintälaki on järkeistettävä!

Oikeusministeri Jari Lindström ja ministeriön virkamiehet – Nyt tarvitaan nopeita toimia

1. Tapasimme tammikuussa 2016. Neuvottelussa Velallisten Tuki ry sai käsityksen, että ministeriössä ryhdytään toimiin, jotta laittoman velanperinnän uhrit – ensisijaisesti 90-luvun uhrit -vapautetaan välittömästi ja heidän tilanteensa tutkitaan puolueettoman komission toimesta. Asiassa ei ole tapahtunut yhtään mitään – miksi?

Tilanne menee 90-luvun uhrien kannalta yhä hurjemmaksi, kun rikollinen perintätoimi saa jatkua – yhdenkään viranomaisen puuttumatta. 1,5 miljoonan markan riidaton markkavelka vuodelta 1988 ei 5,5 miljoonan markan suorituksilla jätä velkavastuiksi vuonna 2017 yli 10 miljoonaa markkaa eli 1,6 miljoonaa euroa 16% koroilla – vaan kyse on rikollisuudesta! Näitä tapauksia on tuhansia edelleen ja laitonta järjestelmää sovelletaan yhä uusiin yrittäjiin, jotka laittomasti ajetaan konkursseihin ja yrittäjän laillinen oma omaisuus viedään ulosoton (ks jäljempänä) kautta törkeään alihintaan. Oikeutta et saa, koska olet yrittäjä Suomessa! Satakunnan Käräjäoikeus sotkee välipäätöksessään markat ja eurot keskenään, mutta oli kuitenkin määrännyt pääkäsittelyn. ”Hyvät veljet” hoitavat juristeina, että todistaja ja todisteet eivät pääse esiin vahingon kärsineen puolelta. Pankin juristi ilkkuu odotussalissa olevalle todistajalle, joka tuntee koko historian dokumentteineen 28 vuoden ajalta: ”Sinähän et pääse todistamaan”.

Millä oikeudella ihmiseltä kavalletaan miljoonaomaisuus ja väitetään, että hän on velkaa nyt euroissa saman, kuin 1988 markoissa – suorituksia huomioimatta? Tilitysvelvollisuuden rikkominen eli asiakkaan varojen tilittämättä jättäminen on RiL 28 luku 4§ 3 mom ja 5§ mukaan on kavallus tai törkeä kavallus, Milloin KRP ja verotarkastajat keskittävät kaikki voimansa todelliseen talousrikollisuuteen Suomessa? Onko odotettavissa Oikeusministeriön ohjeistus harmaantalouden yksikölle puuttua lainvastaiseen toimintaan?

KKO ennakkopäätöksiä on vuodelta 2004, 2006 ja 18.5.2016 – alihintainen kauppa on laiton. Itä Suomen Käräjäoikeus ei halua noudattaa KKO ennakkopäätöstä vuonna 2016? Voudit eivät halua noudattaa KKO ennakkopäätöstä. Onneksi Espoon KäO ymmärsi, että pankin hyväksymä pakkohuutokauppahinta alihintaisena pitää mitätöidä. Kiitos! Pantinhaltijalla on nimittäin velvollisuus säilyttää pantin arvo. Säilyykö se, jos vouti toimittaa saadun alihintaisen kauppahinnan  takaisin huutajapankille täytäntöönpanokiellon aikana? Tästä 90- luvun edelleen jatkuvasta casesta lasku tulee valtiolle 8 numeroisena.

Mikä oikeusministeriössä on jäänyt tekemättä, jotta lainvastainen omaisuuksien realisointi saa jatkua? Puuttuuko ohjeistus? Laki on olemassa. Miksi ulosottojärjestelmä saa toimia Suomen lain,  Perustuslain, Ihmisoikeussopimuksen ja Eu- lainsäädännön  vastaisesti? Suojellaanko Oikeusministeriössä laitonta toimintaa ja rikollisia?

 

2. Arsenal kauppakirja 31.3.2000, jonka saimme nähdä pikaisesti aiemmassa neuvottelussa oikeusministeriössä 1.7.2015 on merkinnyt 90-luvun ryöstetyille yrittäjille Ihmisoikeuksien menetystä. Osa heistä ei ollut enää velkaa, kun heidät myytiin kansainväliselle perintätoimistolle velkaorjiksi, Edelleen he maksavat velkaa, jota ei todellisuudessa ole. Perintäketjusta Suvi Anne Siimeksen allekirjoittamasta kaupasta lähtien perijöinä on esiintynyt 6 saman yhtiön yritystä – Yhdysvalloissa laitonta perintätointa – mutta meillä näköjään edes Oikeusministeriö ei ole kiinnostunut, mitä tässä maassa tapahtuu ja mihin meidän suomalaisten rahat päätyvät.

Mikä oikeusvaltio? 90-luvun alusta lähtien Suomi on Euroopan häpeäpilkku, miten se kohtelee omia kansalaisiaan täysin lain vastaisesti – näistä erityisesti velallisten (vaikka olisi todellinen velka) oikeusturva on täysin olematon. Velallisten Tuki ry:llä ei ole varaa viedä Teitä virkamiehiä lounaille ja esitellä, kuinka ”hienosti meillä hoidetaan perintä”. Meidän ainoa mahdollisuus, on saada hallitus käsittämään, että Suomen talouden syöksykierteen takia, meillä ei ole enää varaa antaa tämän järjettömyyden jatkua.

 

3,  Oletteko tietoisia, että olette valmistelleet lainsäädännön, jossa julkisoikeudellinen lasku, kuten terveyskeskuslasku on suoraan ulosottokelpoinen. Tässä ei ole mitään ongelmaa, mutta juridinen ongelma syntyy siinä vaiheessa, kun perintätyhtiö vie em. laskun ulosottoon, lisäten – ilman oikeudenpäätöstä! -omat kulunsa tuon julkisoikeudellisen laskun päälle. Yleensä nämä perintäyhtiöt ovat kansainvälisiä perintäyhtiöitä, jotka vievät tuon ulosoton kautta saadun ”perintäkulu” -osuuden ”konserniavustuksena” veroparatiisiin.

Juridinen ongelma on täydellisessä mielivallassa, joilla noita perintäkuluja lisätään tk laskun päälle 18 euron laskusta ei synny 908 euron laskua! Jos ihmisellä on ongelma maksaa muutaman kympin lasku – niin satasissa on vielä suurempi ongelma. Oikeusministeriön virkamiehet  eivät siis ollenkaan ole lakia valmistellessaan tajunneet, että perintäyhtiöt vedättävät Suomen valtiota saadakseen itselleen oikeudetonta etua velallisten ahdingolla – koko Suomen valtion vahingoksi. Kannattaa tutustua Velallisten Tuki Facebook vertaistukiryhmään!

 

4. Arvoisa oikeusministeri ja te virkamiehet, miten on mahdollista, että meillä toimii kansainvälisiä perintätoimistoja, jotka perivät ”täysin olemattomia” laskuja. Kun Velallisten Tuki ry haluaa selvityksen velan perusteesta, ilmoittaa perintäyhtiö, joka ei pysty selvittämään velan olemassaoloa, että ”tässä tapauksessa voimme joustaa ja merkitä saatavan luottotappioksi” !!!!! Anteeksi, mitä? Siis velka, jota ei ole olemassa, merkitään luottotappioksi! Tällaisesta toiminnasat on moni yrittäjä istunut tuomioita.

Pyytäisin Oikeusministeri Lindströmiä selittämään, mikä ero on kirjanpitorikoksella ja veropetoksella, jos sen tekee pk-yrittäjä tai jos sen tekee perintäyhtiö tai pankinjohtaja. Kahta jälkimmäistä ei saada syytteeseen, koska järjestelmä suojelee näitä. Miksi?

 

5. Lapin Kansa 19.12.2016. Isä, jolla on alaikäinen poika säästi julkisista tukirahoista poja luistimiin ja omaan hammashuoltoonsa- menetti rahat, koska vouti ulosmittasi ne. Sosiaalilainsäädännön mukaan tukirahoista voi – jos pystyy – säästää hankintoihin, kuten pesukone, hammashuolto, alaikäisen tarpeelliset hankinnat, mutta ulosotto voi tehdä tämän lain tyhjäksi viemällä tilin tyhjäksi. Käsitätteko Te Oikeusministeriössä, että meillä viedään nuorelta mahdollisuudet, ennen kuin hän on edes saanut niitä?

”Vaadin Valtakunnanvouti Juhani Toukolan eroa em. artikkelin yhteydessä annettuun lausuntoon perustuen, koska se ei perustu ulosottolainsäädäntöön. Hän toteaa sanatarkasti:

Valtakunnanvouti Juhani Toukola vahvistaa lehdessä, että ulosottomiehellä on nykyisin oikeus tarkastella velallisen tilitietoja.

Viranomaisen täytyy kuitenkin tiedustella niitä joka kerta erikseen. Velalliselle ei asiasta tarvitse kertoa, ulosmittauksesta taas ilmoitetaan jälkikäteen.

Toukola vahvistaa myös, että tuista tilille kertyneet säästöt voi ulosmitata.

– Tuki on tarkoitettu elämiseen, ja se on suojattu vain siltä ajalta, mille sitä maksetaan, Toukola toteaa Lapin Kansalle”

Tämän lisäksi hän toteaa, että uo.viraston tulee pitää huoli velkojan oikeuksista!

Mikäli ulosottoviraston korkein virkamies ohjeistaa alaisiaan tällä tavoin, on hän ja johtamansa virasto unohtanut täysin tasavertaisuuden periaatteen ja lainsäädännön tältä osin.  (otan huomioon, että ”toimittaja on ehkä ymmärtänyt väärin”, mitä jälkimmäistä epäilen vahvasti kokemuksieni mukaan.)  Velallisten Tuki ry:n ja vertaistukiryhmän kokemuksien kautta, on tullut täysin selväksi, että ulosotto toimii vain ja ainoastaan velkojan vaatimuksien kautta – vaikka velallinen tekee tiettäväksi, että perintä on aiheeton.

Mitä oikeusministeriö aikoo tehdä ulosotto- ja perintäjärjestelmän palauttamiseksi vastaamaan Ihmisoikeussopimusta, Perustuslakia, kansainvälistä lainsäädäntöä ja Suomen voimassa olevaa lainsäädäntöä?

6. Huomautamme, että laiton perintä aiheuttaa Suomen valtiolle miljardien verotulojen menetykset ja on aiheuttanut 90-luvusta alkaen.

 

Pyydämme kunnioittaen Oikeusministeri Lindströmin ja Oikeusministeriön tueksi hallituksen muut ministerit, sillä velanperintäloukku, jossa yhä uusia ihmisiä ajettaan velkaloukkuun tahallisesti, aiheuttaa Suomen valtiolle joka vuosi miljarditappiot.

Kuten Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö totesi puheessaan: ” Sinulla menee hyvin, jos meillä kaikilla menee hyvin” Tehdään siis yhdessä 100 vuotisesta historiastamme juhlavuoden arvoinen – nyt se ei ole sitä.

Herra Tasavallan Presidentti, otamme kopin. Tehdään yhdessä 100 vuotisesta Suomesta kaikille suomalaisille hyvä paikka elää ja yrittää. Täten uudistamme audienssipyyntömme.

Velallisten Tuki ry

Hilkka Laikko Varapuheenjohtaja, tiedottaja

hilkkalaikko@gmail.com

1,606 total views, 4 views today

Oakley vault wholesale jerseys china They longchamp outlet online had waited long and just at chanel handbags that nike roshe run moment ugg the instinct to nfl jerseys act rolex watches came links of london uk on converse them. Pandora charms All at once, as gucci though ray ban pas cher moved nike air max 2015 by longchamp outlet one ugg will, barbour uk Cheap Jerseys they fake rolex walked nike free into the uggs on sale store. It’s always fit my eye really well. Just haven’t played it that great. An external video player is needed to actually play the video, which is a bit of a hit and miss affair. Like most of the apps discussed here, BubbleUPnP works right out of the box, which is pretty much how DLNA is supposed to work. I’m pleased to report there our strong cash for fiscal 2016 which included $326 million in the fourth quarter and $677 million for the full year. The strength and consistency of this cash performance allowed us to opportunistically refinance our bank debt on very favorable terms. Abrams style, the idea was to cast a well known actor and build him up as the main character. Then whiplash the audience by killing him off cheap oakleys in the pilot. Puma Living nfl 49ers environment is burberry handbags very baseball bats poor, is juicy couture clothings an toms shoes idle pandora bracelets three nfl redskins small denver nuggets penthouse. Nfl cowboys In timberland boots this uggs outlet condition, did air jordan retro not new balance dare nfl patriots say ray ban sunglasses a prada sunglasses word, northface they air max know katespade outlet they burberry uk have oakley outlet a tommy hilfiger outlet stores levis outlet store it kevin durant shoeskobe bryant shoes is jordan release dates to baseball jerseys re education iphone 4s cases by huaraches poor peasants. cheap oakleys sunglasses It seemed Izdik lacked that greatly. I give the Jets credit for realizing that mistake and taking care of it swiftly, Cheap mlb Jerseys however, they set him up to fail right away by not allowing him to hire his own coach and forcing Ryan on him. But we don’t have to worry about every little hit, every little bonk on the head. We should take the necessary precautions, but Fake Oakleys cheap jerseys from china not wrap up our kids in bubble wrap.”. During kickoff, the ball is placed on a tee at the defense’s 30 yard line, and a special kicker (”placekicker”) kicks the ball to the offense. A kick return manfrom the offense will try to catch the ball and advance it by running. To compare the Fisher scoring algorithm with the mixture model based ML method for the variance matrix of the estimated parameters, we introduced the variance matrix under the EM algorithm here. The EM algorithm is derived based on the following full data QTL model (assuming that QTL genotypes are observable).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.