Eero Kekomäki avasi Supolle tien länteen.

Supon johdossa vuodet 1990-96 toiminut Eero Kekomäki ryhtyi 90-luvun alussa poistelemaan Suomen ja läntisen tiedusteluyhteisön välisiä esteitä. Olimmekin olleet neukuille ”lähi-ulkomaa”, jossa toimittiin eri normeilla kuin Euroopassa, melkein kuin kotona. Lännessä Suomeen lienee suhtauduttu samoilla perusparametreilla, mutta eri arvovarauksella. Tähän tilanteeseen haluttiin muutos, ja muuttuneessa maailmantilanteessa se oli mahdollista.

Suomessa oli totuttu noudattaan omia pelisääntöjä, kun itäiseen naapuriin oli syytä suhtautua tietyllä pieteetillä. Vakoilusta kiinnijääneiden neuvostodiplomaattien poistamiset Suomesta tehtiin ikäänkuin keittiönovesta, kun muualla niistä rummuttettin mediassa, jos rummutettiin. Suomi vältti näin vastapakotteet omille diplomaatteille. Venäjän-asiantuntijoita pienessä maassa oli vähän, mutta neuvostovakoilijoita kärähti … silloin tällöin.

Myöskin Neuvostoliiton sallittiin sijoittaa Suomeen muualla ei-toivotuiksi päätyneitä diplomaattejaan, mikä kyllä helpotti valvontaa mutta antoi signaalin, jonka pahin tulkinta oli se, että Suomessa sai tehdä sellaisia asioita, joista USA:ssa, Englannissa ja Kanadassa karkoitetaan tylysti. Enää 90-luvulla tämänkaltaisia mielikuvia ei haluttu antaa.

Päätös oli toki poliittinen, mutta Supon täytyi tietää, ketkä saavat olla ne joista tehdään varoittavat esimerkit idälle, ja työnäyte uudesta tapakulttuurista lännelle. 11 diplomaattia sai mennä, ja sellaisia jotka lännessäkin tiedettiin. Vaikka yhden venäläisdiolomaatin kohdalla Suomi jousti, ja salli hänen jatkaa Helsingissä aiemmin lännessä tapahtuneesta kärystä huolimatta, suomalaisten asennemuutokseen uskottiin, ja Suomi pääsi kerhoon.

YYA-kaudella venäläinen sanonta kuului: ”Kana ei ole lintu, eikä Suomi ulkomaa.” Mitä sloganeita lännessä käytettiin, sitähän emme voi tietää, mutta niissä lienee hupailtu Suomen länsimaalaisuudella? No, v.1992 alkaen olimme länsimaa riippumatta siitä mikä kana on.

Vuonna 1992 tapahtunut episodi on ollut tähän asti poissa julkisuudesta. Tänään (07.01.) Olli Ainola kertoo siitä Iltalehdessädi-gold

banner_money_v2_300x250

28,901 total views, 249 views today

In what must be some sort of cruel joke, the rules at these tournaments are different than the vast majority of other tournaments. They all play best three out of five sets. I didn think there was any new information in NFL Camo Nike Max90 Shoes there that would cause us to alter NFL Jerseys the discipline. There will be no changes to the discipline.. The Dallas Buyer’s Club movement even allowed for such a shift in perspective that some are now advocating that patients should receive aid in affording their experimental treatments. Thanks, Obama. Our goal is to achieve a 20% restaurant level margin by the end of 2018 and we’ve identified several opportunities in cost of sales, labor, and operating expenses for 2017. We negotiated reduced pricing on our boneless wings and other chicken that will improve our cost of sales as a percent of restaurant sales by 20 basis points in 2017.. As a cheap nfl jerseys Polish friend observed to me some years ago: prada online outlet Till the year 48 the Polish problem has been to a certain extent a convenient rallying point for all manifestations of liberalism. Since that time we have come to be regarded simply as oakleys outlet a nuisance. Red Rum or ’Rummy’ as he was affectionately known is without doubt or argument the greatest Replica ray bans of all Grand National runners. He’s historical three wins has Cheap Jerseys from china never been bettered and even when the handicapper loaded the top weight of twelve stone on Red Rum in the 1974 race he still left the rest of the field trailing in his wake.. This was, to oakley m frame sunglasses say the least of it, rather an unaccountable answer. The coach outlet online official company had had for dinner, besides soup, a second course coach book bags of boiled meat, and ragout of beef, and a dessert discount ray ban wayfarer of cherries. He explained that Google uses a variety of cheap jerseys signals to identify important emails, such as those from people you email a lot, and which messages you open and reply to. Users can also fine tune the classification by marking specific conversations as important or not and helping the programme learn their preferences.. cheap nfl jerseys If Dallas wins six of its last seven, it can catch the Giants. I know, I know. But now, I see dramatic changes not only in my body, but also in my mind. There is a stillness, a joy, and a peace I’ve never had. This guy’s dribbling, gets the ball to the middle, he now sees this guy coming, passes here. This guy’s in, allyoop or lay up, bam, very simple.. Activision will launch its much anticipated title Destiny in September 2014. The company has suggested a budget cheap nba jerseys of $500 million for developing and promoting the game and expects to develop it into a $1 billion franchise. Not quite. Newspapers, except the neighbourhood ones, are not free but based on subscriptions.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.