Pelastushelikopterin lentäjälle silmävamma laserista Rovaniemellä.

Sairaankuljetustehtävässä ollutta helikopetria osoitettiin tehokkaalla laser-valolla tänään (01.01.), vähän puolenyön jälkeen, Rovaniemellä. Lentäjälle aiheutui silmävaurio.

Poliisi tavoitti lentoliikenteen häiritsijän yksityisasunnosta, ja hän on poliisin hallussa. Aiemmin tehokkailla lasereilla on osoiteltu lentokoneiden ohjaamoja mm. Helsinki-Vantaalla. Rovaniemen tapaus on ensimmäinen vammantuottaminen, ja myös tekijän kiinniotto, Suomessa.

Epäiltyä tultaneen syyttämään ilmaliikennerikoksesta ja pahoinpitelystä. Ajoneuvojen laserhäirintä on yleistymässä Euroopassa. Ilmiöllä on jokin konteksti rakettien ammuskeluun päin ihmisiä, mikä tapa on voimakkaasti yleistynyt mm. Ruotsissa. Näitä asioita harrastavat henkilöt saavat oletettavasti moraalista kannustusta käyttäytymisvähemmistöiltä, joihin he kuuluvat.

Ilmaliikenne koetaan näissä piireissä heille vihamielisenä ilmiönä: Lentäjät, korkeastikoulutettuina ja osaavina, ja myös kurinalaisen ja täsmällisen työkulttuurin edustajina, eivät ole häiriköintiin kannustaville piireille vain kateuden kohde korkean tulotasonsa kautta, vaan myös haaste: Häiriköllä voi jopa olla suuremmat tulot laittomista puuhistaan kuin korkeapalkkaisella työtätekevällä, mutta länsimaisessa koulutus- ja suorituskeskeisessä maailmassa menestyvät loukkaavat hänen miehistä itsetuntoaan pelkällä paremmuudellaan.

Ilmiöllä on siis samankaltaiset juuret, kuin Ruotsin autojenpolttamis-epidemialla: Joutilaat saavat vihaamaltaan yhteiskunnalta vastikkeetta kaiken, mutta viha ”paremmin toimeentulevia” kohtaan vain kasvaa. Jokainen almu alleviivaa saajan kerjäläisyyttä. Hänen täytyy kompensoida, osoittaa jollakin ”paremmuutensa”, ja ainoa mitä hän osaa on väkivalta.

Näistä syistä busseja ja ambulansseja kivitetään Tukholman ja Göteborgin lähiöissä, ja kaikkialla Euroopassa sohitaan laserilla laskeutuvia liikennekoneita ja mm. sairasta noutavaa helikopteria.

Trafin laskelmat:

  • 2014 : 65 laserhäirintätapausta.
  • 2015: 74 tapausta.
  • 2016: 49 tapausta.

Puolet sattumuksista liittyvät Helsinki-Vantaan kenttään, ja kaksi kolmasosaa tilanteeseen, jossa kone on laskussa. Hyvin vaarallista touhua. di-gold

Asiasta kertoi Iltalehti 01.01.2017, ja 02.01.2017.

 

banner_money_v2_300x250

8 thoughts on “Pelastushelikopterin lentäjälle silmävamma laserista Rovaniemellä.

  • 1.1.2017 at 17:50
    Permalink

    No onhan se varma että mamut saatiin tähänkin sekoitettua…

    Ps. Perus kynälaser ei kyllä vahingoita yhtään mitään yli puolen metrin matkalla…

    Reply
    • 1.1.2017 at 18:46
      Permalink

      sukkajumala on hyvä ja sohii matujensa ja vajakki-anarko-kaveriensa kanssa sutten ihan omia silmiään kun ei haittaa ole. Taitaa sukkajumala on raivokas rasisti kun heti oletti vademmistolaiset anarkopaskiaiset mamuiksi 🙂

      Reply
  • 1.1.2017 at 18:20
    Permalink

    Kuten aikaisemmin mainittu, laserin pitää olla melko tehokas. Säteen pitää tulla ensin tuulilasista läpi ja jos henkilöllä on silmälasit niin sitten niistäkin läpi. Jolloin säteen teho on enää murto-osa alkuperäisestä. Kynä-laaserilla ei moiseen pysty mutta esim 1000W laser jo moiseen pystyy. Nimittäin, tuottamaan silmävamman. Se ei kuitenkaan ole kovin halpa.

    Reply
    • 1.1.2017 at 18:49
      Permalink

      herää imbesilli. 1000W laser on jotain niin tehokasta että pieni mielesi ei sitä pysty käsittämään. Ja sohi sillä kynälaaserillas sitten ihan omia silmiäs vaan kun vaaraton kerran on. haloo mitä vajakkeja taas liikkeellä.

      Reply
  • 1.1.2017 at 18:38
    Permalink

    Joo, ei varmaan työtön, köyhä tai pienituloinen osta tuollaista tehokasta kalllista laserosoitinta, vaan kyseessä lienee taas parempituloinen aseita ihannoiva äärioikeistolainen joka potee valkoisen raivon ensioireita.

    Reply
  • 1.1.2017 at 19:21
    Permalink

    eBaysta löytyy tehokkaitakin lasereita ja vieläpä halpaan hintaan.
    Tulevat tullistakin läpi, että heilahtaa.

    Reply
    • 2.1.2017 at 00:20
      Permalink

      Älä kerro enempää, hullut tilaa vielä.

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.