Kryptovaluutat tulossa Suomeen ryminällä

Ensimmäistä kryptovaluuttaa eli Bitcoinia voidaan verrata hakukone googleen tai sosiaalisen median pioneeriin facebookiin. Kilpailijoita on runsain määrin mutta googlen ja facebookin asema on vakiintunut käyttäjien keskuudessa.

Mikä on Kryptovaluutta?

Kryptovaluutta on samanlainen kaupankäynnin väline kuin perinteinen valuuttakin mutta sillä on muutama etu. Kryptovaluutan omistavat ihmiset, eivät valtiot tai pankit. Kryptovaluutan käyttö on helppoa, nopeaa ja turvallista eikä kryptovaluutan osalta ole riskejä joutua identiteettivarkauden kohteeksi sillä kryptovaluutta ei ole sidoksissa henkilötietoihin.

Kryptovaluutta perustuu yhteiseen ”rahaverkkoon” jonka tilitiedot ovat kaikkien saatavilla julkisesti joten sitä voidaan siirtää mihin tahansa maailmassa nopeasti ja kulut siirrosta ovat lähes olemattomat.

Koska kryptovaluutta on maailmanlaajuinen, sitä voi käyttää ympäri maailmaa eikä kukaan pysty lukitsemaan tai sulkemaan kryptovaluuttatiliäsi. Kryptovaluuttaa voikin verrata suureen pankkijärjestelmään jota hallitsee ihmiset jotka sitä käyttävät.

Koska kryptovaluuttaa syntyy vain tietty rajallinen maksimimäärä, ei arvoa pysty heikentämään louhimalla lisää kryptovaluuttaa tyhjästä.

Kryptovaluutan ”louhiminen”

Kryptovaluutta on digitaalisessa muodossa olevaa rahaa joka ”louhitaan” kryptografiaa sekä monimutkaisia matemaattisia algoritmejä käyttäen tietokoneiden avulla. Kryptovaluutan määrä on rajallinen ja se syntyy tietokoneiden ratkoessa matemaattisia tehtäviä. Jokaisella kerralla kun tehtävä on ratkaistu, syntyy lisää kryptovaluuttaa. Koska jokainen uusi tehtävä on vaikeampi ratkaista, hidastuu valuutan luominen hetki hetkeltä. Yksinkertainen syy tähän on että tietokoneiden laskentatehoa kuormitetaan enemmän ja enemmän kunnes tulee vastaan raja jonka yli tietokoneiden laskentateho ei riitä. Kun laskentateho loppuu, on maksimimäärä kryptovaluuttaa luotu.

Lue koko artikkeli alla olevasta linkistä.

Lähde: Kryptovaluutta.org

4 thoughts on “Kryptovaluutat tulossa Suomeen ryminällä

  • 22.12.2016 at 09:57
    Permalink

    Nämä ovat aina yhtä kryptisiä luettavia. On varmasti vaikea kirjoittaa paljon sanomatta mitään. Tästäkään ei selvinnyt mitä se kryptovaluutta on ja missä se säilytetään. Puhutaan tilistä mutta missä se tili on? Onhan se internetissä mutta jos ei ole yhteyttä internettiin niin onko silloin valuutat hävinneet? Ja kuinka kryptovaluutalla maksaa ruokastokset? Tai miten kryptovaluutan nostaa käteiseksi?

    Vielä en tunne ketään joka tällaista käyttäisi. Odotin Kansanmarkalta paljon. Mutta toistaiseksi senkin selvitykset itse markasta ovat jääneet täysin abstrakteiksi. Puhutaan että niitä luodaan ja että niitä jaetaan. Mutta ainakaan vielä niitä ei ole jaettu tai niitä ei ole luotu.

    Muuten, miksi aina tietokoneiden pitää ratkoa noita algoritmeja jotta rahaa luotaisiin? Eikö kerralla voitaisi luoda esim. Suomeen 50 000 000 000 yksiköä? Sillä pyoritetään jo Suomen taloutta hienosti.

    Reply
  • 22.12.2016 at 10:09
    Permalink

    Kyllähän Kryptosta saa maksuvälineen siinä missä luottokortistakin, ei se sen ihmeempää ole. Bitcoin käy aika monessa paikassa maksuvälineenä jo, jopa suomessa on bitcoin ”automaatteja”

    Kansanmarkka taitaa olla pilottivaiheessa vielä ja minä odotan siltä paljon. Aika näyttää miten sen projektin käy.

    Tosiaan jo valuutan nimi antaa viitteitä, että internettiä tarvitaan tilinylläpitoon

    Reply
  • 22.12.2016 at 10:29
    Permalink

    Ainakin huumekauppiaat ovat ottaneet bitcoinin aktiiviseen käyttöön.

    Reply
  • 22.12.2016 at 13:23
    Permalink

    Mitä kun mun koneella on kymmeniä operaatoreita, ja muita vakoilijoita niin ne ilmeisesti käy aina lisäämässa fitboinkeja yöllä erittäin harmillista

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.