Facebook alkaa kertomaan sinulle onko uutinen totta vai tarua

Facebook ja the Poynter International aloittavat yhteistyön, olla karsitaan facebookin palvelusta valeuutisia, tai ainakin varoitetaan lukijaa niiden avaamisesta.

valeuutinen2

Kuinka homma toimii käytännössä?

Lukijat voivat ilmiantaa facebookille mielestään valeuutisen ja tämä menee tarkastettavaksi the poynter internationalille. Jos uutinen todetaan valheeksi, niin uutiseen linkkiin lisätään varoitus valeuutisesta ja se automaattisesti tippuu feedissä alaspäin.

 • Facebookin käyttäjä saa ilmoituksen, jossa lukee “Disputed by 3rd party fact-checkers.

Se onko tämä nyt facebookin Merkelille antamien lupausten lunastamista ”vihapuheen” poistamiseksi palvelusta, vai tarkoitus oikeasti poistaa todelliset valheuutiset, jää nähtäväksi ja jokainen päätelköön sen tulevasuudessa itse.

Facebook aloittaa myös kamppanian jolla se etsii vääriä uutisia levittäviä sivuja ja pyrkii sulkemaan niitä.

 

Mark Zuckerberg:

Me tiedostamme, että olemme enemmän kuin vain uutisten välittäjä. Me olemme julkisen keskustelun uudenlainen alusta – ja se tarkoittaa, että meillä on uudenlainen vastuu tarjota ihmisille kaikkein merkityksellisemmä keskustelut ja rakentaa tila, jossa ihmiset saavat tietoa.

 

Lähteen: FB, Aamulehti

4 thoughts on “Facebook alkaa kertomaan sinulle onko uutinen totta vai tarua

 • 17.12.2016 at 09:21
  Permalink

  Niin ja vielä kun faktantarkistajana on George Soroksen rahoittama taho…

  Reply
 • 17.12.2016 at 10:55
  Permalink

  Ei taida vaikuttaa omaan elämääni. Kas kun en ole fakebookissa. Miksi kertoa valtaapitäville mitä mieltä on ja samalla sallia troijalaisten asennukset tietokoneelle. Parempi on pysyä siitä erossa niin elämä on parempaa. Ja valtaapitävät joutuvat tekemään ihan oikeasti töitä jos haluavat selvittää mitä mieltä olen mistäkin asiasta. Tai ketkä kuuluvat kaveripiiriini.

  Reply
 • 17.12.2016 at 12:30
  Permalink

  Nyt kannattaa kaikkien liittyä Jewtubeen.

  Reply
 • 18.12.2016 at 19:11
  Permalink

  Tämä kuulostaa hyvältä. Jää aika moni MV-lehden uutisista näkymättä. Toki siellä tosia uutisiakin on, mutta ainakin Venäjä-myönteinen ja persuvastainen valhepropaganda karsiutuu pois. Jos Poynterilla on käytössään suomalainen faktantarkastaja.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.