Joulu-iskuihin valmistautuvia terroristeja kiinni Saksassa ja Moskovassa.

”Islamilaisen kalifaatin” uhkauksilla järjestää verilöylyjä Euroopassa joulusesongin aikana näyttää olevan katetta: Saksan poliisi pidätti 12-vuotiaan maahanmuuttajataustaisen pojan, joka yritti räjäyttää pommin paikallisilla joulumarkkinoilla, ja Moskovassa otettiin kiinni raskaasti aseistautunut terroristisolu.

Moskovan tapauksesta kertoi Daily Mail 15.12.2016, ja Saksan terosta MTV 16.12.2016.

Moskovan terroristeja lienee seurattu jo hyvän aikaa, mutta Saksassa pommi-iskua yrittänyt pikkupoika saatiin kiinni hyvällä onnella, -ja pommin asettamisen jälkeen. 2000-luvun terroristeilla ei ole tavoitteena hankkia teolla julkisuutta jollekin poliittiselle vaatimukselle tms., vaan levittää maksimaalista kauhua.

Molemmissa tapauksessa ilmoitetaan ISIS-Da’eshin olevan jollakin tavalla aikeen takana. Suomessa vierailleen terrorismintutkijan Lina Khaitabin mukaan ”kalifaatin” dagestanilaiset ja tsetseeni-”taistelijat” ovat irtautuneet terroristien esikunnan kontrollista, ja valitsevat itse kohteensa. Tämä saattaa olla syy yritykseen iskeä Moskovassa.

Ludwigshafenissa Saksassa irakilaiseen perheeseen v.2004 syntynyt poika jätti itse valmistamansa naulapommin joulumarkkinoille jo 26.11. Pommi ei räjähtänytkään, ja poika saatiin kiinni tutkimusten jälkeen. Asia on nyt edennyt syyttäjälle.

Joulun myyntikaudesta saattaa tulla varsin erikoinen. Terroristien odotetaan suuntaavan toimintansaa ”pehmeisiin kohteisiin”, -siis paikkoihin joissa ei ole odotettavissa vastatoimia, ja joissa ei olla varuillaan. Sama på finska: Suurin vaara on siellä, mihin terroristien ”ei kannata iskeä”. di-gold

 

2 thoughts on “Joulu-iskuihin valmistautuvia terroristeja kiinni Saksassa ja Moskovassa.

 • 16.12.2016 at 19:13
  Permalink

  Eli Suomen LIDL:it ovat vaaravyöhykkeessä. Vai olisiko sittenkin Pelastusarmeijan joulupadat?

  Toisaalta, sinne minne ei kannata iskeä: Ruokkiva käsi. Silloinhan ne hyökkäisivät SPR:ää vastaan. Eli kusisivat omiin aamumuroihinsa.

  Reply
 • 17.12.2016 at 06:52
  Permalink

  Entä julkinen liikenne, koulujen joulujuhlat tai kirkot. Jotain, mistä saa suuret otsikot. Poliitikoille miettimistä, missä mennään entä tulevaisuus tuhansien paperittomien seassa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.