Sebastian Tynkkynen: Jos kirkossa aletaan politikoimaan puutun siihen

Sebastian Tynkkynen kirjoittaa sosiaallisessa mediassa:

 

Terveisiä Oulusta yhteisen kirkkovaltuuston kokouksesta. Kirkkoherra Lavanko piti kokouksen alkuun hartauden, jossa hän rakensi vastuuttomasti useita ristiriitaisia mielikuvia. Mielestäni niin kirkon kuin meidän muidenkin tulisi estää se, että avuntarvitsijoiden kustannuksella yhteiskuntaa hyväksikäyttäjät hoksnokat lähtevät liikkeelle ja kuluttuvat auttamisresurssit. Silloin syödään se leipä, jonka hädänalainen tarvitsisi.

En tykkää siitä, että kirkossa aletaan politikoimaan pappien suulla, mutta jos politiikkaa halutaan tehdä kirkon kautta, niin koen kyllä velvollisuudekseni puuttua siihen – ja ihan sillä samalla kielellä ja logiikalla, millä papit puhuvat ja mitä ymmärtävät.

Jos ajattelemme, että kristillisyyteen kuuluu väärintekijöiden päänsilittely, niin ei voida mennä enempää harhaan. Kirkko maalailee usein Jeesuksesta lempeän nössömiehen, jolle kaikki on fine, ja joka sanoo, että annetaan kaikkien kukkien kukkia. Jokainen, joka ottaa Raamatun kauniiseen käteensä, tajuaa, että Jeesus oli rakastava ja inhmillinen, mutta samaan aikaan äärimmäisen oikeudenmukainen ja tarvittaessa luja.

Kun Jeesus näki, että temppeliin oli tuotu sinne kuulumatonta bisnestä, hän ei vain puhunut sitä vastaan, vaan ajoi bisnestä pyörittävät ihmiset ruoskalla ulos.

Tynkkynen: Kuvassa tämä sama Lavanko, josta on jo aikaisemmin herännyt keskustelua.
Tynkkynen: Kuvassa tämä sama Lavanko, josta on jo aikaisemmin herännyt keskustelua.

Kovin erilainen kuvaus siitä, millä logiikalla kirkko toimii nykyään. Eivät vastaanottokeskukset mitään temppeleitä ole, mutta niiden ympärillä on alkanut tapahtumaan viimeisen vuoden aikana sellaista bisnestä, joka on sairasta ja kirkon ei pitäisi sitä hyväksyä. Vastaanottokeskusten pitäisi olla paikkoja, jota kautta on keskitetysti hoidettu avuntarvitsijoiden asiat. Nyt vastaanottokeskuksista on tullut paikkoja, jossa majoitetaan ihmisiä, jotka ovat synnyttäneet Eurooppaan laajamittaisen ihmissalakuljetusbisneksen. Tässä bisneksessä ei ole armoa – jopa lapsia hyväksikäytetään seksuaalisesti, jotta rahaa saadaan.

Järjestelmän hyväksikäyttäjien tunnistamiseksi maahanmuuttovirasto haastattelee hakijat ja sillä on menetelmät käytössään, joilla selvitetään, ketkä todella tarvitsevat apua. Muut poistetaan maassa, sillä heidän maassaolonsa on laitonta. Jotta auttamisresurssit käytettäisiin oikein, kenelläkään meistä ei pitäisi olla mitään sitä vastaan, että hädänalaisilta auttamisresursseja syövät elintasosurffarit poistetaan maasta.

Mutta mitä propagandaa minä juuri kuulen kirkkoherran suusta hartauden aikana. Tässä sanatarkasti yksi hänen epärehellisistä lauseistaan:

”Tiedämme monia syitä, miksi ihmisestä tulee paperiton. Jos ihminen ei saa turvapaikkaa, hän ajautuu paperittoman asemaan.”

Kirkon pitää lopettaa politikointi, sekä rikollisten ja elintasosurffareiden päänsilittely. Se kun on kaikki avuntarvitsijoilta pois ja kirkon tehtävä on auttaa. Kirkko ei saa ohjata ihmisiä harhaan, vaan totuuteen.

Lähde: Sebastian Tynkkynen Facebook

4 thoughts on “Sebastian Tynkkynen: Jos kirkossa aletaan politikoimaan puutun siihen

 • 13.12.2016 at 20:16
  Permalink

  Ihan hyvä kommentti Tynkkyseltä,mutta en pääse tästä miehestä oikein selville,onko hän lintu vai kala?.

  Reply
 • 13.12.2016 at 21:06
  Permalink

  Kirkossa (luterilainen seurakunta) on politikoitu koko sen Suomessaolo ajan. Joten, missä on Tynkkysen toimenpiteet ennen lausuntoaan? Vai onko tämä sitä populismia jolla hetaan vain nostetta seuraaviin vaaleihin ja puolueella?

  Reply
 • 13.12.2016 at 21:36
  Permalink

  Miksi kirkon kellot ei soi nyt tänän tätä ilosanomaa. Rukouksiin on vastattu. Syyria voitti. Aleppo on vapautettu.

  Reply
 • 13.12.2016 at 22:00
  Permalink

  ”Jos ajattelemme, että kristillisyyteen kuuluu väärintekijöiden päänsilittely, niin ei voida mennä enempää harhaan. Kirkko maalailee usein Jeesuksesta lempeän nössömiehen, jolle kaikki on fine, ja joka sanoo, että annetaan kaikkien kukkien kukkia””…. Jeps. Jeesus oli kaukana nössöstä, alla pari esimerkkiä… Papit(taret) politikoi ja vääntää kaiken kristillisyyden olevan silkkaa humanistisontaa ja iso osa ihmisistä ikävä kyllä tähän uskoo. Jeesuksen Totuuden puolesta puheet harmittavat kipeästi juuri heitä , sen takia kääntävät ristin nurin.

  `Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen`.

  `Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan`

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.