Mediatalojen laaja kartelli paljastunut!

Niin sanotut vanhat mediat ovat keksineet nimikkeet ”valtamedia” ja ”valhemedia”, joilla viitataan luotettavaan -ja epäluotettavaan mediaan. Tällä ”valhemedia” nimityksellä he koittavat estää uusia kilpailevia medioita tulemasta alalle yrittäen tehdä näistä epäuskottavia.

 

Yleisradion  Johanna Vehkoon artikkelissa Valheenpaljasta, julkaistiin lista medioista jotka on heidän mukaansa ”valhemedioita”.

Johanna Vehkoon artikkelikuva
Johanna Vehkoon artikkelikuva

Ajankohtainen Ykkönen käsitteli aihetta 3.3.2016, jossa ”valtamedian” edustajat tekivät yhteisen julkilausuman: ”Valtamedian päätoimittajat julkaisivat yhteisen kannanoton luotettavan median puolesta. He ovat huolissaan siitä, että valemedia myrkyttää yhteiskunnallisen keskustelun.” Ajankohtainen ykkönen

Tämän kartellin mustamaalauskampanjaa ovat levittäneet muun muassa Yleisradio, Helsingin Sanomat, MTV, Ilta-Sanomat, Iltalehti, Turun Sanomat sekä monia muita ”valtamedian” julkaisuja. Artikkeleita on tehty huomattava määrä, ja ”valhemediaa” on tuotu ajankohtaisohjelmissa esiin. Voidaan sanoa että useita satoja artikkeleita ja keskusteluja on tuotu julkisuuteen mustamaalaamistarkoituksella. Asiaan on panostettu poikkeuksellisen paljon!

”Valtamedian” keskeinen toimintatapa on uutisoida ”valhemedioista” joissa ei nimetä julkaisuja vaan yleistetään kaikki uudet toimijat ”valhemedioiksi”, näin he saavat kerralla nimettyä kaikki uudet toimijat epäluotettavaksi. Tämä mustamaalaaminen on jatkunut jo useita vuosia, asia on kärjistynyt vuosien 2015-2016 aikana törkeisiin mittasuhteisiin. Johanna Vehkoon artikkelia lukuunottamatta on vain yleinen linjaus ”valhemedioista”.

Mustamaalaamisella on aiheutettu huomattavia taloudellisia ongelmia alalle pyrkiville medioille. Tarkkaa summaa ei ole vielä tiedossa, mutta arviot pyörivät sadoissa tuhansissa tai jopa miljoonissa euroissa.

Uusilla medioilla ei ole käytännössä mainostuloja juuri ollenkaan, ja he joutuvat rahoittamaan mediansa muilla keinoilla. ”Valtamedian” masinoima kampanja kilpailijoiden mainostajia kohtaan, on saanut nämä mainostajat vetäytymään lähes poikkeuksetta kilpailevilta (”valhe”) medioilta. Näistä mainostajiin kohdistuneista kampanjoista on tehty myös erillinen rikosilmoitus.

”Valtamedioiden” tarkoitusperänä voidaan pitää mainostajien ja lukijoiden pitäminen omilla julkaisuilla. Vaikka Yle rahoitetaan verovaroin ei se halua menettää katsojiaan ja lukijoitaan uusille toimijoille.

Tähän mennessä materiaalia tästä toiminnasta on kertynyt tarpeeksi paljon, jotta asia voidaan siirtää lähiviikkojen aikana poliisin tutkittavaksi.

Uutisoimme asiasta lisää myöhemmin.

11 thoughts on “Mediatalojen laaja kartelli paljastunut!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.