Riku Rantala paljastaa netti-arvostelijansa työpaikan.

Kaarnavene-projektinsa arvostelusta suivaantunut Riku Rantala kirjoittaa Helsingin Sanomissa ottaneensa selvää häntä netissä arvostelleen nimimerkin henkilöllisyydestä ja työpaikasta.: ”Nimetön vihapuhe tekee Suomesta Neuvostoliiton. Valhesivuston ylläpitäjäksi paljastui hyvämaineisen lakifirman asianajaja.

Rantala ottaa itse puheeksi Neuvostoliiton, ymmärtämättä oman toimintansa funktiota:

Koska taustani on tutkivassa journalismissa, selvitin huvikseni anonyymin valhemedian ylläpitäjän. Hämmästyin: kyseessä oli hyvämaineisen asianajotoimiston menestyvä asianajaja. Useinhan ajatellaan, että netin vihapuheiden taustalla on epäonnistuja, jolla on liikaa joutilasta aikaa.

Rantalan mainitsemassa Neuvostoliitossa, kuten myös sen ideologisten ihailijoiden joukossa, rehoitti eräänlainen ”tutkiva journalismi”. Sillä oli nimikin: KGB, aiemmion NKVD. Neukuissa heidän paikallistamansa toisinajattelijat haettiin muitta mutkitta, ja annettiin 10 tai 25 vuotta vankileiriä.  Suomessa ja länsimaissa metodi oli epäsuorempi: Selvitettiin väärinajattelijan työpaikka, tai jos hänellä on firma, sen asiakassuhteet. Sitten lähdettiin mustamaalaamaan ja painostamaan.

Tämä tapa oli äärivasemmiston käytössä jo 1950-luvullta, ja tunnetaan ”työmaaterrorina”. Nyttemmin olemme nähneet eräät aina samat henkilöt valokuvaamassa julkisten tilaisuuksien osallistujia jotakin henkilörekisteriä varten, -mm. 06.12. Töölön torilla. Neukkuhenkistä puuhastelua siis esiintyy.

Nykysuomi-julkaisukin on joutunut pahantahtoisen myöhäis-sovjetistisen kampanjoinnin kohteeksi, kun mainostajille on levitetty törkypuheita ja vääriä tietoja. Siksi nettikirjoittajan ammatin paljastaminen, kuten verokertymästä tulonsa saava Riku Rantala tekee, on hyvin huolestuttavaa.

On pelättävissä, että tantrisen gastronomian, tai ainakin juomakulttuurin, ystävä Rantala ei ymmärrä pitää arvostelijansa henkilöllisyyttä riittävän hyvin omana tietonaan? Vapaan ammatin harjoittajilla täytyy olla työrauha hoitaa asiakassuhteensa häiriöttä. Hehän maksavat nekin verot, joiden ansiosta Rantalalla on joutilasta aikaa. di-gold

 

Riku Rantala Helsingin Sanomissa 10.12.2016.

6 thoughts on “Riku Rantala paljastaa netti-arvostelijansa työpaikan.

  • 10.12.2016 at 18:07
    Permalink

    Rikua kirvelee kun hänen rahahuijauksensa paljastui. Ja että kansa suhtautui häneen kuiten Himasenkin tutkimukseen. Ainoa asia mikä on eri tavalla on se ettei Rikulla ole ketään taustavoimaa joka puolustaisi hänen typeryyttään.

    Mitä tulee lakimiesfirmaan niin Riku ei edes uskaltanut paljastaa ko. henkilö jolloin olisi tiennyt että vaimo voi joutua koviinkin työtehtäviin. Ja loppujen lopuksi olisi voinut tulla paljonkin maksettavaa.

    Rikun peräänkuuluttamaa ”huutelememista nurkan takaa sananvapauden edistämiseksi” ei oikein anna miehestä älykästä kuvaa. Hänenhän jos kenenkään pitäisi ymmärtää nykyaikaina internetin ja sähköisen median tavoittamat ihmiset sekä sanoman levittämisen halpuus. Nimettömänä huuteleminen internetissä ”ei edistä sananvapautta”. ”Se on sananvapautta”. Nykyaikana internet vaan saa koko maailman ihmiset kertomaan omat mielipiteensä milloin mistäkin asiasta. Ennen vanhaan tälläiset henkilöt norsunluutorneissaan eivät kuulleet mitä kansa milloinkin kommentoi heidän saavutuksistaan. Nyt he näkevät samalla kertaa koko Suomen reaktion kaarnavene-karnevaalista ja se kirvelee. He eivät saaneetkaan pitää rahoja ja naureskella nurkan takana. Nyt kansa vaatii heiltä jotain konkreettista. Toisaalta, tämä ”Himas-kerho” on sen verran aikaansaamatnta ainesta täynnä että tuskin koskaan tulevat antamaan yhteiskunnalle saamiensa rahojen edestä vastinetta.

    Onkos noista muuten koskaan kumpikaan ollut oikeissa töissä?

    Reply
    • 10.12.2016 at 19:04
      Permalink

      Eipä varmaan ole oikeeta työtä tehneet päivääkään, niin kyseenalainen on tämä huippu oivallus. Kaikenlaisia huijareita maa päällään kantaa.

      Reply
  • 10.12.2016 at 18:08
    Permalink

    Vanha Venäläinen sananlasku:”Ei viiksien pituudella älyä mitata”.

    Reply
  • 10.12.2016 at 19:02
    Permalink

    Riku voisi seuraavaksi syöttää pakolaisille kahvipapuja ja tehdä Life-kahvia .
    Tai jotain muuta yhtä järkevää.

    Reply
  • 10.12.2016 at 23:42
    Permalink

    Työmaaterrori oli tunnettu ilmiö jo 1920-luvun työmailla, kun Suomen sosialidemokraattisen puolueen yrittämä bolsevistinen vallankumous oli mennyt pieleen ja höynäytetyt entiset punakaartilaiset Moskovasta johdetun Suomen kommunistisen puolueen käskystä painostivat ja pahoinpitelivät vapaan Suomen eil valkoisten puolesta taistelleita veteraaneja. Työmaaterrori oli yksi tärkeimmistä vaikuttimista Lapuan Liikkeen syntyyn 1929.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.