Jari Laine testasi etälamauttimenkin.

Tajukankaan haastattelema Suomen indepence-day kestohitti Jari Laine kertoo avoimesti osuudestaan Vastarintaliikkeen (PVL) marssilla sattuneeseen välikohtaukseen. Jari ottaa reilusti vastuun hyökkäämisestään käsiraudoitetun kiinniotetun ruotsalaisen kimppuun poliisiauton takakontissa.

Itsenäisyyspäivän 2015 sellkauksessa 612-kulkuetta häirinneen joukon ja viranomaisten välillä sai pahemman tällin vain Jari Laine. Tälläkertaa hän oli yksin liikkeellä ”koko natsiorkesteria vastaan”.

Tajukangas: Tapahtuiko maijassa jotain erityistä?

Jari:  Huusin siinä monesti, että natsit vittuun ja olin aika ihmeissäni kun maijassa raivoaa natsi jo valmiiksi. Sanoin poliisille, että en vittu mene paskan kanssa samaan autoon ja yritin jaloilla estää niitä mua sinne laittamasta. Poliisi sanoi, että samaa sontaa olette molemmat ja löi oven kiinni. Tää kundi maijassa kävi kierroksilla ja alko huutaan ja räkimään mua. Mulla nenä auki ja kohtuu vitutus päällä ni aattelin että ole hiljaa ja löin noin viisi kertaa sitä nyrkillä. Minuutin ehkä kahden päästä kytät avasi ovet ja ampui mua etälamauttimella suoraan rintaan. Siitä rautoihin ja Pasilaan, aamulla kuulustelut ja sitten ulos.

Lue koko juttu: https://paavotajukangas.com/2016/12/10/jari-laine-kertoo-itsenaisyyspaivan-tapahtumista-tajukankaan-haastattelu/

Jarin lausuntoa täytyy pitää luotettavana, sillä hän puhuu juridisesti itseään vastaan myöntämällä olleensa aloitteellinen väkivallassa, joka tapahtui suljetussa pidätetyn säilytystilassa ilman silminnäkijöitä. Tarkasteltavaksi jää, tekikö poliisi virheen sijoittaessaan juuri toisistaan erottamansa tappelijat samaan tilaan ilman silmälläpitoa.

Perinteellisesti poliisin asiakaskunta on ollut hyvin kilttiä poikaa putkaan vietäessä, ja pukarit ovat istuneet rivissä penkillä kuin pienet enkelit odottamassa tietojensa kirjaamista ennen koppiin sulkemista. Mutta se olikin ennen moderneja piristeitä, ja kun katuväkivallasta vielä saattoi saada konkreettisia rangaistuksia. Poliisiasemakin oli silloin pikkuroballa.

Jari kertoo haastattelussa päättäneensä mennä mukaan ”natsimarssille” aiheuttaakseen siellä häiriötä. Hänen motiivinsa oli suuttumus Jimi Karttusen kuolemaan johtaneesta tapahtumasarjasta. Karttusen kuolinsyy on kuolintodistuksen kirjoittaneen lääkärin vahvistama, ja lääkärikuntaa sitoo lausuntojen oikeellisuuteen heidän vannomansa Hypokritoksen vala. Jimi siis kuoli, ja Jari kertoo kostonhalunsa heränneen.

Jari oli liittynyt PVL:n marssivaan joukkoon, siis omien sanojensa mukaan aiheuttaakseen jonkin häiriön. Sopivasti jonkun toimittaja-valokuvaaja-ryhmän kohdalla Jari laittoi toimeksi. Aivan toiseen asiaan mennäkseni, eräässä vaiheessa levisi mediassa ammattitoimittajan kynästä (ei some-huhu siis!) lähtenyt uutinen, jonka mukaan ”äärioikeistolaiset marssijat tappelivat keskenään”.

Jarin haastattelusta:

Aiemminhan Laine olikin jo kertonut mm. Facebookissa aikeensa ujuttautua Vastarintaliikkeen kulkueeseen ja läpsiä porukkaa kuonoon. Laine jatkaa:

Jari: En ehtinyt marssin alkuun joten lähdin Kaisaniemenpuistoon odottelemaan natseja. Tuli kylmä ja aattelin, että missä vitussa ne luuhaa. Kysyin neuvoa poliiseilta, jotka opastivat minut marssireitille. Näin kulkueen kun se kääntyi Pitkältäsillalta Kaisaniemeen päin. Poliiseja oli paljon, mutta sain vapaasti liittyä marssiin.

Tajukangas: Sen jälkeen alkoi toiminta?

Jari: Päätin toimia siinä heti ja iskin lähintä leukapartaa avarilla ja siitä alkoi tappelu. Koska suhde oli minä vastaan koko natsiorkesteri niin jäin häviölle ja sain potkuja ja lyöntejä kiitettävästi päähäni. Poliisi tuli ja erotti tappelijat ja alkoi siirtää porukkaa maijaan.

Kerrataanpa:

 • Jari oli kertonut periaatteessa kaikille aikovansa liittyä Vastarintaliikkeen marssiin tehdäkseen häiriötä.
 • Poliisi neuvoi Jarin oikeaan paikkaan.
 • Tunnettu anti-natsi sai vapaasti liittyä mukaan marssiin.
 • Jari aloitti mekkalan sopivassa kohdassa.
 • Toimittaja ymmärsi kuvailla tapahtunutta ”natsien” keskinäiseksi skabaksi, ja tämä versio levisi mediaan.

Niin tai näin, Suomi sai taas ihmeteltävää, ohittamaan tärkeämpiä uutisia. Älkää ny enää laittako Jaria tuleen, häntä on jo tarpeeksi ammuttu ja potkittu. Joku toinen ens kerralla?

Ja Jari saa viimeiset sanat: ”Kerroin kytille asiat niin ku ne ovat ja vaikka vituttaakin, että löin raudoissa olevaa niin tehty mikä tehty. …  Jimi Karttusen puolesta tein mitä tein ja kannan vastuun ja seuraukset.”

Ja niitä seurauksia tulee sitten vain oikeuslaitokselta. di-gold

 

2 thoughts on “Jari Laine testasi etälamauttimenkin.

 • 10.12.2016 at 11:45
  Permalink

  Äärettömän hyvää settiä käräjille. Ja poliisikin saa tästä osansa. Jai toimii todistajana poliisien syytteille.

  Reply
 • 10.12.2016 at 13:09
  Permalink

  Kyllä Laineen tunnistaa jokainen poliisi, ollut viime vuodesta asti esillä häiriköinnistä. Ihmeelliseksi on muuttunut poliisin toiminta! Onko käskyt rankoa isänmaallisia tullut poliisijohdolta? Tästä seuraa lisää luottamuspulaa poliisia kohtaan. Laineelle siitä pisteet, (vaikka toimikin raukkamaisesti) että oli sanojensa mittainen mies, eli teki mitä lupasi. Kumman hiljaa on taas ollut valtamedia koko tapauksesta.

  Helsingin poliisista kokoomusvaltuutettu Juha Hakola ilmoitti, että asiaa ei ole syytä tutkia??? Sama Hakola äänesti Guggenheimin puolesta sekä kannattaa paperittomille maahantunkeutujille ilmaista ylläpitoa sekä terveyspalveluita Helsinkiin!

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.