’Vastarintaliikkeen’ PVL:n kielto etenee, sanoi Supon edustaja.

Eilen (08.12.) Ylen A-talk -ohjelmassa keskusteltiin ”äärijärjestön”  Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen PVL:n kieltämisestä Suomessa. Ilta Sanomissa 09.12. Poliisihallituksen poliisiylitarkastaja Heikki Lausma toistaa kieltoaikeen virastonsa kantana.

atalk0000001Aie kieltää poliittinen järjestö Suomessa ei ole vuonna 2016 vitsi:

Poliisihallituksen on määrä päättää vuodenvaihteeseen mennessä nostaako se kanteen uusnatsiryhmä Suomen vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi.
– Asiassa on edetty aikataulussa ja uskon, että se saadaan tämän vuoden puolella ratkaistua kanteen nostamisen osalta, sanoo poliisiylitarkastaja Heikki Lausmaa Poliisihallituksesta STT:lle.

Iltasanomat 09.12.2016.

Yle 08.(09.)12.2016.

A-talkissa olivat keskustelemassa:

 • Supon turvallisuus- ja alueyksikön päällikkö Kari Harju: +
 • Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola: –
 • SVL:stä eronnut Esa Holappa: –
 • Kaupunginvaltuutettu Dan Koivulaakso: +

Keskustelua veti Jan Andersson. Plussat ja miinukset nimen perässä ketrtovat kannan järjestön kieltämiseen. Keskustelija Dan Koivulaakson kanta poliittiseen väkivaltaan selviää video-liitteestä. Koivulaakson, kuten myös Mikael Brunilan, Suvi Auvisen ja Emil Sillanpään kohdalla on esitetty väitteitä henkilörekistereiden keräämisestä oletetuista ”äärioikeistolaista”, ja rajat-kiinni- tai 612-mielenosoitusten osallistujien järjestelmällisestä valokuvaamisesta.

PVL:n kieltämistä perustellaan ”varoittavan signaalin antamisella ääriryhmille”. Lienee syytä myös kysyä, millaisen signaalin antaa Dan Koivulaakson mukanaolo yhdessä viranomaisten edustajan kanssa TV-keskustelussa, ja poliisin pahoittelujen puuttuminen pidätetyn jouduttua poliisiautossa ääriryhmäläisen taholta väkivallan kohteeksi.

A-talkin keskustelijat eivät huomanneet mainita viranomaisten ja median uskottavan puolueettomuuden ja tasapuolisuuden merkitystä ääriryhmien väkivaltakierrettä vahvistavan konfrontaation estämisessä. di-gold

 

3 thoughts on “’Vastarintaliikkeen’ PVL:n kielto etenee, sanoi Supon edustaja.

 • 9.12.2016 at 17:22
  Permalink

  Oletteko ottaneet huomioon että uusnatseja ja muita oikeistolaisia poljetaan nyt kovalla tahdilla maahan ? Mitenkäs sitten noi anarkistit ja antifasistit joiden tarkoituksena on provosoida kaikkia oikeistolaisia ja tarttua pienimpäänkin virheeseen minkä oikeisto tekee. Tarkoituksen mukaista syrjintää ja väkivaltaa. MMS hyvänä esimerkkinä tämä 612 mielenosoitukseen antifasistien tekemät terotetut kepit joihin oli hätäisesti liimattu joku kangas että ne olisivat muka lippuja. NYT JOKU TOLKKU TÄHÄN VAINOAMISEEN.

  Reply
 • 9.12.2016 at 19:57
  Permalink

  Valtaapitäviä vaan pelottaa se että uomalaiset okeasti nousisivat niitä vastaan. Jos Suomessa olisi hyvä elää ja olla, yrittää ja perustaa perhe niin ei kukaan nostaisi sormeakaan olemassa olevaa järjeselmää vastaan. Ihan kuin Libyassa jossa kansa rakasti johtajaansa. Mutta Suomessa poliitinen korruptoitunut johto on vihattu. Ja sekin haluttaisiin kieltää.

  Kumartakaan kaikki kuningasta niin on helpompi nähdä kuka ei kumarra.

  Reply
 • 9.12.2016 at 20:05
  Permalink

  Eliitin korttitalo huojuu ja harmitus on suuri, kun PVL:n joukoissa marssivat hyvinkäyttäytyvät, siistit miehet ja naiset.
  Kansa, josta jääkärit, lotat, suojeluskunnat, Lapuan liike, Mäntsälän kapina ym.ovat aina nousseet sortajaa vastaan, ei taivu uhkailuun ja pelotteluun. Kieltoja voi aina tehdä, mutta isänmaallisuutta ei voi sydämistä poistaa!

  Poliisi on valinnut puolensa, joka on kansaa vastaan. Harmi niille rehellisille poliiseille, jotka hoitavat pienellä palkalla kunnialla työnsä. Tästä kehityksestä ei seuraa Suomelle mitään hyvää!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.