Uusi tapa tuhota ydinjäte, mullistaa mahdollisesti myös akkualan

Bristolin yliopistossa Britanniassa kokeiltiin uutta tapaa tuhota ydinjätettä, jota brititkin ovat tuottaneet jo 95,000 tonnin edestä. Prosessissa ydinjäte poltetaan kaasunmuotoon ja muutetaan timanteiksi.

Yliopisto havaitsi näiden timanttien sisältävän pienen sähkövarauksen. tämä voimavara on täysin huoltovapaa, eikä siinä ole liikkuvia osia. Voimanlähteenä timantti on lähes ehtymätön. Laskennallisesti timanteista tehdyn kännykänakun varaus voisi kestää jopa 5730 vuotta. Tosin turvallisuutta pitäisi kehittää kuitenkin pitkälle, jotta tuote saataisiin kuluttajille asti joskus.

3 thoughts on “Uusi tapa tuhota ydinjäte, mullistaa mahdollisesti myös akkualan

 • 30.11.2016 at 02:53
  Permalink

  Eikö videossa sanottu, että se säteilee vähemmän kuin banaani kuorella peitettynä?

  Reply
 • 30.11.2016 at 11:13
  Permalink

  Martin Laurin Tässä pelataan RAAKASTI ihmisten mielikuvilla nyt! ”Timantit on ikuisia!” Todellisuudessa ikuiseksi väitetyt hiilitimantit kun palaa JO ihan tavallisessa liekissä CO2 hiilidioksidiksi! Keskeinen ongelma ydinjätteessä on, ettei 200 000 000eV voimalla ulos timanteistaan kaasuuntuvat uraanit VOI millään pysyä vain 11 eV kestävän timantin sisällä! Artikkeli kertoikin suoraan, että systeemin saaminen #turvalliseksi” vaatii VIELÄ valtavasti töitä. Totta hitossa, koska keskeisintä ei ole ratkaistavissakaan! Eli kaasuuntuvat ionisoituvat aineet..

  Reply
 • 30.11.2016 at 12:12
  Permalink

  Niin, siis timanteiksi voidaan puristaa vain sellaisten reaktorien hidastinmateriaali, jossa hidastimena on käytetty grafiittia. Esimerkiksi Tshernobylin reaktorin grafiitti olisi voitu puristaa timanteiksi, ellei se olisi räjähtänyt. Sen sijaan Fukushimasta ei olisi tullut ensimmäistäkään timanttia, sillä sen hidastinaine oli vesi.

  Itse en kyllä haluaisi olla lähelläkään tuollaista timanttia. Nimittäin, jos timantti saa tarpeeksi lämpöä ja hapettuu, niin radioaktiivisuus leviää lähiympäristöön hyvin tehokkaasti. Timantit eivät suinkaan ole ikuisia, sillä ne palavat ja oikein kovan paineen alla myös murskaantuvat lähes pölyksi:

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.